OK, exact cum am eu. Asa ca nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Poti sa tii peste 10 neoni fara problema.
Si chiar mai multi creveti. Curata prefiltrul si skimmerul la fiecare schimb de apa si nu ar trebui sa ai probleme.
Evident, celelalte reguli ramin valabile : hranirea rationala, apa de calitate, etc.
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
In sfarsit am pesti in acvariu Am luat azi inca 8 neoni rosii si 3 Otto (ar trebui in total sa fie 15 neoni rosii si 6 Otto, am verificat pe Aqadvisor, nu e suprapoluat acvariul):
Insa ... o mica observatie : frunza de catappa nu are ce cauta acolo! Va distruge tot ce e sub ea. Eu as pune-o pe versantul unei piatre, undeva la dreapta, bine lipita de piatra aceea. In felul acesta se ataseaza de piatra si nu umbreste plante, insa este la dispozitia crevetilor.
This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2017 20:44:28
Da, m-am gandit si eu la asta, dar abia am pus-o si am zis sa nu umblu acum prea mult in acvariu sa ii sperii pe noii-veniti, ca oricum erau saracii toti decolorati. O sa o iau dimineata inainte sa se aprinda lumina si o pun pe piatra aia mai mare din stanga.
Da, pe piatra aceea, la ea ma refeream si eu. Pe viitor, daca vrei sa folosesti frunze de Catappa, vezi ca este si varianta nano-catappa. Frunzele sunt mai mici si usor de pozitionat.
Si pentru ca un eveniment fericit nu poate sa nu fie umbrit(cel putin la mine asa merge: una calda, una rece), in dimineata asta mi-a murit un Otto din cei ce i-am luat ieri. Unul din ei ieri era aproape transparent cand i-am pus in acvariu(i-am aclimatizat 2 ore cu perfuzor; in timpul asta le-am dat drumul la pompa de aer), dar am zis ca sunt stresati de la drum si o sa isi revina. Intr-adevar, acum de dimineata nu mai era atat de transparent, l-am vazut ca inoata dezordonat, a incercat sa ia o gura de aer de la suprafata si s-a intors cu burta in sus. Nu am vazut nimic pe corpul lui. Restul par OK.
Nu ai garantie pentru supravietuire? Eu am cumparat de la nevertebrate.ro si mi-a inlocuit si pesti si plante, cind a fost cazul. Evident, le-am trimis fotografii explicite si au fost foarte prompti.
Da, corect. Am luat multe chestii de la Nevertebrate si am fost foarte multumita de tot. Nu m-am gandit sincer ca o sa imi moara, eram foarte incantata de ei... cred ca o sa iti ascult sfatul si pe viitor cand o sa mai iau pesti, o sa ma indrept catre Nevertebrate.
Felicitari pentru acvariu. Este foarte frumos. Am v?zut ca ai o lampa Aquazonic 2x24. Ce poti spune despre ea. As vrea sa iau si una pentru un acvariu de 60 l. Are 38x38x43. Neoanele le-ai schimbat?
Legat de lampa, eu sunt destul de multumita de ea, am trecut de la 1 neon T8 de 18W la ea si s-a vazut o diferenta foarte mare in cresterea si coloratia plantelor. Inca nu am schimbat neoanele(abia in iunie sau iulie o sa le schimb), cred ca ar fi si mai bine cu niste neoane cu spectru dedicat cresterii plantelor. Piciorusele pe care sta pe marginea acvariului nu mi se par cele mai stabile sau cele mai calitative, dar per ansamblu, o recomand.
E de bine, e de bine Singurul lucru pe care trebuie sa il fac weekendul acesta e sa curat furtunele sau filtrul chiar, ca mi-a scazut considerabil debitul. In rest, toti locuitorii sunt niste porcusori si niste milogi; cum ma vad pe langa acvariu se agita sa le dau de mancare si ar manca pana pocnesc toti
Credeti voi ca se poate sa stau linistita? Evident, nu. De cateva zile, am auzit ca filtrul incepe sa fie mai zgomotos. M-am gandit ca o fi din cauza ca sunt furtunele murdare si s-o fi adunat mizerie si in el. Si ma trezesc eu fain frumos de dimineata si ma apuca harnicia si scot furtunele si le smotruiesc bine, ma uit in partea aceea de deasupra unde se cupleaza furtunele, nu vad mizerie, nici la rotor, ok, il asamblez si ii dau drumul. Si face un zgomot de te scoala din morti. No, asta ce Doamne iarta-ma a mai patit?