[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
A doua incercare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 20/08/2016 22:00:12
Messages: 357
Location: Resita
IP:
Offline

McLovin wrote:Da, am vazut ca a iesit de curand...dar tot nu-mi pot da seama cum a intrat ditamai dihania acolo...

Melcii ajung in cele mai ciudate locuri
image

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 4066
Location: Barlad
IP:
Online

McLovin wrote:Da, am vazut ca a iesit de curand...dar tot nu-mi pot da seama cum a intrat ditamai dihania acolo...


Melcii se deplaseaza pe suprafete unde gasasc ceea ce le place. Uneori ajung sa se "blocheze" in echipamente, abia atunci apare problema....

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Jimmi wrote:
Melcii ajung in cele mai ciudate locuri
image


Exact asa era si al meu.

Silviu Man wrote:
Melcii se deplaseaza pe suprafete unde gasasc ceea ce le place. Uneori ajung sa se "blocheze" in echipamente, abia atunci apare problema....


De-asta imi era si mie frica, sa nu ramana blocat, sa moara si sa nu il pot scoate de acolo.
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 20/08/2016 22:00:12
Messages: 357
Location: Resita
IP:
Offline

Nu o sa moara.Eu l-am gasit acolo dupa 2 zile...Un melc a stat in aceleasi loc aproximativ 1 saptamana nemiscat.Am crezut ca era mort dar era viu.Asa sunt melcii, isi pot incetini metabolismul.

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Multumesc.

Mai am o intrebare. Neonul standard de la capac e de 15W, ceea ce e foarte putin. Modificarea e in plan(transformarea capacului astfel incat sa am 2 neoane de 24W), dar pana atunci, nu as putea inlocui neonul actual cu unul de 24W? Ar fi vreo constrangere?
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 4066
Location: Barlad
IP:
Online

Asta ar insemna cam jumatate din ce trebuie dar tot este mai bine. Asadar raspunsul este da, orice watt in plus conteaza, la fel ca la CO2.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Ok, deci instalatia ar suporta in mod normal un neon mai puternic,nu?

Ce ziceti de genul asta de neon?
http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/jbl-neon-solar-tropic-t5-ultra-438mm-24w.html
Ar fi OK sau exista o varianta mai buna? La Gieseman nu am vazut de 438 mm.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2689
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

daca tu ai un neon de 15w inseamna ca ai neoane T8. Cel de 24w este T5. Suportul celor 2 nu este compatibil. Trebuie facuta modificare la capac, dar asta costa pentruca schimbi cam tot sistemul de lumina, sau adaugi suplimentar(tot cam acolo este financiar)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Asa arata:
image

Citisem undeva ca ar fi T5
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2689
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

nu nu, e T8 toata ziua

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Deci planul de acasa nu s-a potrivit cu cel din targ. Nu merge sa schimb neonul actual cu unul de 24 W pana modific capacul...asa ca ma gandeam sa renunt la capac si sa iau o lampa din aceea care se pune deasupra acvariului. E OK cum m-am gandit? Puteti sa imi recomandati niste lampi OK? Sau alte alternative?

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2017 12:04:09

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2689
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

ce dimensiuni ai la acvariu?

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 4066
Location: Barlad
IP:
Online

Salut!
In opinia mea ai trei variante :

1. ... si cea mai putin costisitoare, este sa inlocuiesti neonul de 15w cu unul de 18w (la T8 se gasesc) si sa adaugi un reflector. Se spune ca reflectorul dubleaza intensitatea luminii. Eu nu cred ca e chiar asa dar si la +80%, tot ajungi undeva aproape de 30w. Dezavantajul ar fi ca trebuie sa te limitezi la plante simple, fara cerinte mari pentru lumina.
2. Varianta mai costisitoare : schimbi capacul cu unul care sa permita neoane T5 si atunci ai o gama larga de solutii de iluminare, cu si fara reflectoare. Avantajul ar fi ca poti sa-ti proiectezi o iluminare pe o plaja larga de solutii.
3. Elimini capacul si cumperi o instalatie de iluminare suspendata. Aici ai destul de multe solutii, cu sisteme de prindere laterala sau cu sistem de prindere in doua puncte, ajustabila. De ex. Lampa LED acvariu Diversa Intenso 21.6W 80cm. In acest caz vei avea un acvariu deschis (nu stiu daca e un avantaj sau dezavantaj dar va trebui sa fii atent la speciile cu tendinta de "evadare".

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

scorpionul wrote:ce dimensiuni ai la acvariu?


60*30*35


Silviu Man wrote:3. Elimini capacul si cumperi o instalatie de iluminare suspendata. Aici ai destul de multe solutii, cu sisteme de prindere laterala sau cu sistem de prindere in doua puncte, ajustabila. De ex. Lampa LED acvariu Diversa Intenso 21.6W 80cm. In acest caz vei avea un acvariu deschis (nu stiu daca e un avantaj sau dezavantaj dar va trebui sa fii atent la speciile cu tendinta de "evadare".


La asta ma gandeam ca e mai simpla... Ma uitam la asta: http://www.nevertebrate.ro/Lampa-suspendata-Aqua-Zonic-2x24W
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2689
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

am gasit dimensiunile acvariului 60L. Iti recomand una din astea 2 http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-dulce/lampa-acvariu-odyssea-quad-2x24-w-t5-6500k-odyseea/ sau http://www.nevertebrate.ro/Lampa-Odyssea-Dual-Pro-2x24W-neagra . Eu am varianta a 2 dar 4x39w. Acum trebuie investigata putin problema. Nu cunosc care e diferenta intre cele 2. La prima cineva spunea ca daca acvariu nu are 63cm L nu poti pune lampa, a doua in schimb are altfel puse picioarele si modelul cred ca se potriveste mai bine la tine. O alta chestie pe care nu am vazut-o la nici una din cele 2 lampi: a mea are moonlight, la celelalte nu scrie nimic-au sau nu au?. Si in ca un lucru: am vazut ca unii se plang ca le palpaie neoanele dupa ce sting lumina-asta de regula inseamna ca nu au impamantare la priza. Tu ai? Bine si mai trebuiesc cautate si alte modele, pentru ca lumina, filtrul, substratul trebuie sa fie de buna calitate

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Da, am vazut si eu variantele astea si exact din motivul de...minim 63 cm,am renuntat la prima lampa.

Impamantare la priza nu am...
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 4066
Location: Barlad
IP:
Online

Da, pe aia am "ochit-o" si eu. Are avantajul ca poate fi basculata, intrerupatoare independente si are si finisaje bune. Ar asigura undeva peste 0,75 w/litru.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 4066
Location: Barlad
IP:
Online

scorpionul wrote:am gasit dimensiunile acvariului 60L. Iti recomand una din astea 2 http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-dulce/lampa-acvariu-odyssea-quad-2x24-w-t5-6500k-odyseea/ sau http://www.nevertebrate.ro/Lampa-Odyssea-Dual-Pro-2x24W-neagra . Eu am varianta a 2 dar 4x39w. Acum trebuie investigata putin problema. Nu cunosc care e diferenta intre cele 2. La prima cineva spunea ca daca acvariu nu are 63cm L nu poti pune lampa, a doua in schimb are altfel puse picioarele si modelul cred ca se potriveste mai bine la tine. O alta chestie pe care nu am vazut-o la nici una din cele 2 lampi: a mea are moonlight, la celelalte nu scrie nimic-au sau nu au?. Si in ca un lucru: am vazut ca unii se plang ca le palpaie neoanele dupa ce sting lumina-asta de regula inseamna ca nu au impamantare la priza. Tu ai? Bine si mai trebuiesc cautate si alte modele, pentru ca lumina, filtrul, substratul trebuie sa fie de buna calitate


Am vazut un clip legat de acea pilpiire si acolo spuneau ca este legat si de tipul de starter folosit. Bineinteles, recomandau niste startere la pachet cu reflectoarele (cred ca reflectoarele Hobby erau).

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2689
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

da, asta pare mai buna si eu m-as orienta catre ea(de asta spuneam ca mai trebuiesc cautate si alte modele). Are 3 chestii in plus FOARTE importante: aprinderea independenta a luminilor ceea ce inseamna ca poti face un program independent de iluminare cu crestere si descrestere a luminii, daca se strica un balast se poate schimba doar acela, pe cand la cealalta daca se arde ramai complet fara lumina, si al 3-lea e faptul ca se poate rabata(ridica si lasa pe spate). La Odyssea nu poti lucra decat daca impingi lampa catre spate sau o dai la o parte( aici e un alt dezavantaj major). Concluzie Odyseea ramane pe locul 2

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 4066
Location: Barlad
IP:
Online

La Aqua Zonic scrie ca are si 2 ani garantie. Fiind din Timisoara,... cit e pina la Cluj cu curierul?!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com