[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Coltul meu de recif  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe Mugurel, fiind prietenul meu, i-l las
ocelaris47
Junior member
[Avatar]

IP:

A fost un singur caz cu un nene de pe reefcentral care a turnat apa fiarta peste paly si a inhalat aburul dar nici in cazul ala nu e confirmat oficial ca ar fi intoxicatie cu palytoxina.Nenea ala a turnat direct pe piatra apa fierbinte cu piatra scoasa din acvariu si a inhalat aburul rezultat .Eu am recomandat sa omori polipii cu var sub apa deci nu e nici un pericol.De fapt zoantusii si paly e posibil sa nu contina palytoxina in captivitate la fel ca broasca aia amazoniana care contine tetraodotoxina dar cand e tinuta in captivitate nu mai produce toxina.Si palytoxina nu contin doar palytoa,si LPS contin palitoxina,GSP si multi alti corali moi.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/11/2015 17:54:28

ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu unul, nu am chef sa testez pe mine, daca au sau nu,.. De asta i-l las pe Mugurel,.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/11/2015 17:55:29

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Bah, eu am zis, inca tiu la ei, asa ca nu omor nimic.
Daca ma vor enerva scot piatra, ma echipez si bag dalta sa scot bucatele cu corali pe ele sa le dau celor care au nevoie.

Pe Mugurel, fiind prietenul meu, i-l las
Prieten zici ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce ziceam eu inca de la inceput ...
Cum scriu ceva despre acvariu, cum se întâmpla ceva rau.
Nicu nu am terminat de scris , ca femela dominanta din trio-ul de clowni a ramas teapana langa anemona ei
Acum o ora se gudura de zor in anemona. Ce cred e din cauza ca nu a reusit sa depuna, parca are o bila in burta, dar ceilati doi ii tot faceau curte si curatau de zor, unul langa anemona, unul la o euphilie.

This message was edited 3 times. Last update was at 17/11/2015 20:23:26

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Pura intamplare.. ..
Pune niste poze sa ne mai orientam si noi.....
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai am "decat" doi clowni, asa ca mai tarziu pozele.

[WWW]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ocelaris47 wrote: broasca aia amazoniana care contine tetraodotoxina dar cand e tinuta in captivitate nu mai produce toxina.

Broastele zise "sageata"-dart frogs- familia Dendrobatidae nu produc tetraotodoxina ci o acumuleaza in organism din hrana lor: furnici,acarieni si termite, acesta e motivul pentru care in captivitate nebeneficiind de hrana specifica pierd,cele salbatice, sau nu au deloc,cele nascute in captivitate, toxina respectiva
[Email]
ocelaris47
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa e cu broastele dart frogs dar e posibil ca si palythoa sa produca palytoxina din bacterii/alge similare cu zoohanthelae.In captivitate e posibil sa nu mai fie otravitori ca nu mai cresc bacterile alea in ei.
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce va pot spune cu siguranta e ca in timpul unor manevre asupra unei colonii de palythoa mi-am atins/mutat tigara electronica.
In timp ce admiram opera, vapam de zor si m-am trezit cu coltul gurii amortit.
Am repetat figura altadata si la nas.
Ceva toxina are palythoa, dar in curând devin imun, dupa ce-mi mai administrez niste doze ...

[WWW]
ocelaris47
Junior member
[Avatar]

IP:

E efectul placebo.Daca era palytoxina nu mai postai acuma pe forum.In lume e inregistrat un singur deces din cauza palytoxinei. Decedatul a mancat un crab care se hranise probabil cu palythoa.Asta nu inseamna ca nu tre sa fii precaut cand manevrezi zoantusi ,palythoa sau chiar corali LPS.
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mugurel wrote:Ce va pot spune cu siguranta e ca in timpul unor manevre asupra unei colonii de palythoa mi-am atins/mutat tigara electronica.
In timp ce admiram opera, vapam de zor si m-am trezit cu coltul gurii amortit.
Am repetat figura altadata si la nas.
Ceva toxina are palythoa, dar in curând devin imun, dupa ce-mi mai administrez niste doze ...

niste doze de ce??????
io am crezut ca ai emigrat
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu am emigrat, am asteptat sa vad noul guvern
Weekend-ul trecut ti-am calcat localitatea dar la ore tarzii din noapte, doar atunci circul pe trasee lungi cu pustii dormind dusi.

[WWW]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

poi si n-ai dat un semn????
ce uom
sti ca dorm putin

This message was edited 1 time. Last update was at 17/11/2015 22:18:22

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu, George, tot la mine e problema ...
Cum opresc motorul, brusc in noapte patru ochi luceste si cu intrebarile de rigoare: Cat mai avem?, Cand ajungem la bazin?
Si mai erau si sapte sub zero joi noapte ...

[WWW]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da cchiar, pe unde ai umblat??
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe la Felix, pentru ca apa calda, pentru ca aqua parc acoperit ...

[WWW]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hei... Ai ajuns acasa de la Felix?????
Ce mai face bazinul?????
Sau deja esti plecat in Austria la schi.
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Schi am bagat la Durau , era mai aproape.
Acvariul merge in ritmul sau, am tot dat corali si nu reusesc sa-i tin in ordine sa dea bine la poze.

[WWW]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

aha .....lucrezi numai cu STRAINI.
pozele le pui cum IESE

This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2015 19:33:03

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: