Author |
Message |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/05/2006 21:49:25
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Radu Luchian
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/211704445446cc1528930c.gif)
IP:
|
1. Am auzit ca se folosesc argile la plante, facute bile mai mici (aprox 1 cm diametru) si se ingroapa la baza plantei. Eu am gasit argila, am facut-o bile, dar vreau mai intai sa stiu daca e sigura treaba, daca nu ar fi probleme.... help?
2. Se foloseste pamantul in substrat? Pamantul de sera, de la florarii? Cam cum se face, adica trebuie tratat, sau pur si simplu pus pe fundul bazinului, apoi peste el pus sedimentul....? Oricum e bogat in minerale, asta stiu.
Va multumesc.
|
|
 |
Roscata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/05/2006 23:16:00
|
Roscata
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1698919707443907e1da7d9.jpg)
IP:
|
1. argila aia probabil contine fier (Fe).
2. pamantul vegetal fara adaosuri (în stare pura) se foloseste de obicei în amestecuri, în locul lui mai poti folosi turba de muschi curata (cauta Potgrond prin florarii) sau pamant de frunze foarte descompus.
|
Substrat încalzit. Lumina. Stabilitatea parametrilor. Fertilizant. Filtrare biologica. Schimburi de apa. Plante dese. Putini pesti. Hrana, atat cat consuma. Controlul variabilelor. |
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 00:18:11
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Dar pamantul de padure? E bun, ca pentru plante de apartament e mishto...
|
|
 |
Roscata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 00:53:49
|
Roscata
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1698919707443907e1da7d9.jpg)
IP:
|
Da, amesteca 50% pamant cu 50% turba Potgrond sau o parte nisip, o parte turba Potgrond si o parte pamant (poti adauga HP si/sau Plantamin - © metoda Porcu’) si pune deasupra un strat de 4cm nisip, sau amesteca-l cu argila aia care contine fier dupa reteta de aici: amestecati foarte bine (fara apa) 30% argila verde pudra marca ARGILETZ (argila aceasta contine fier) cu 20% cu pamint vegetal fara adaosuri (in stare pura) sau, in locul acestuia turba de muschi curata sau pamint de frunze foarte descompus si 50% nisip de riu cu granulatia de 1 mm. Adaugati o cantitate mica de calciu (praf de oase, cenusa de coarne sau nisip fin de coral) pentru 10l de amestec, care apoi se batatoreste bine (uscat sau umezit) in acvariu intr-un start de 10 cm grosime. Unele persoane adauga tuf de cenusa vulcanica sfarimat, zeolit sau carbune activ in amestec pentru o mai buna fixare a radacinilor. Lateritul poate avea acelasi rol ca si argila. Se acopera totul cu 4 cm de pietris cu o granulatie de 2-3 mm. Acest tip de sol este gata preparat de catre HAGEN si se numeste FERTIL+.
|
Substrat încalzit. Lumina. Stabilitatea parametrilor. Fertilizant. Filtrare biologica. Schimburi de apa. Plante dese. Putini pesti. Hrana, atat cat consuma. Controlul variabilelor. |
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 08:17:47
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Misto, trebuie sa caut turba si e gata.
Mersi pt sfat!
Numai bine.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 08:42:54
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Roscata wrote:turba Potgrond
Olandezu'  a fertilizat turba aia inainte de-a o baga in sac  ( spre deosebite de alte turbe din florarii pe care le-am incercat si in care nu creste nimic). D-aia da rezultate. Pacat ca n-o mai gasesti.
Pamintu' de padure o fi bun pentru inceput, da' nefiind fertilizat se epuizeaza repede. Am incercat pe vremuri, da' mi-a trecut repede. Eu zic sa nu va mai pierdeti vremea cu el  . In afara de asta produce niste reactii ciudate, bule de gaz urit mirositor  . Asa s-a comportat pamintu' din padurea mea  , poate prin alte parti sa fie pamint de padure mai coolt da' nu cred.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 10:18:30
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Si fertilizarea cu ce as putea sa o fac? ma refer la pamantul normal, ca la argila nu cred ca este nevoie...
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 10:54:47
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
radu_luchian wrote:Si fertilizarea cu ce as putea sa o fac? ma refer la pamantul normal, ca la argila nu cred ca este nevoie...
Ar trebui sa pui acolo toate micro si macroelementele necesare plantelor in concentratiile corecte. Chestii pe care nu stiu unde la gasesti. In afara de asta cred ca trebuie sa ai cunostinte solide de chimie.
|
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 10:57:21
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Elemente, da... cat despre chimie... sunt la un punct diferentza de corigentza....  , deci cam asta-i cu chimia. Trebe sa vad pe la florarii ce au (sigur stiu aia ceva...)
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 11:23:29
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
Aştept în primul rând cu interes sa ne spui in cât timp ai gasit (counter-ul eu l-am restartat ca şi în alte dăţi :-) ), următoarele:
-argila verde pudra marca ARGILETZ
-turba de muschi curata
-pamint de frunze foarte descompus
-praf de oase
-cenusa de coarne
-tuf de cenusa vulcanica sfarimat,
-zeolit
-micro si macroelementele
...si chiar si turba Potgrond care inteleg ca-i dusa si nevazuta.
Ştii damblaua mea mai veche :-) ...după ce ai strâns toate leacurile astea băbeşti, tragi repede o poza cu ele, noi ti-o publicăm si uite aşa în mod cinstit aflăm ce viabilitate are metoda şi in cat timp găseşti ingredientele poţiunii minune precum si valoarea reală a indicăţiilor preţioase date de Roşcata.
Eu am auzit insa ca doar cu componentele de mai sus reţeta e incompletă si aici imi doresc sa ma consilieze un pic colega(ul) noastra Roscata...dacă nu cumva stie ca ar trebui amestecat totul nu cu HP ci cu Feruginol  iar daca cumva pamântul de pădure este cumva din pădurea in care ii cresteau salăţile ursului din poveste cu care s-a incins Harap Alb
Si acum ma mai gandesc ce fertilizant o fi dat al `reaku` urs de scotea asa salată (Samolus).
Nu uita între timp mai pune mâna pe chimie că bag seama că ţi-a dat greu
Dacă insă te-ai săturat de căutat "Pipistrell-uşi" verzi pppaaa pereţi si vrei ceva simplu, ieftin si de calitate eu unul iţi recomand FLORAPOL si daca vrei un pamânt mai acătării JBL Aqua Basis.
Eu nu pot să iţi impun nimic, cred insă că orice om cu neuronii amplasaţi la locul lor firesc, nu poa` să pună in balanţă cele doua alternative...
Firesc faci cum vrei, da` daca nu ai chef sa cutreieri pe coclaurii patriei si consideri ca nu e fabuloasa suma de 17,49 RON, eu zic cu riscul de a ne supara colega roscata...ca pppaaa aia blonda am suparat-o mai de mult  sa mergi de data asta pe produsele firmei JBL.
Nu zic ca nu ar exista si altele mai bune, dar sigur cu asta nu o sa-ti cumperi un pamant care-ti v-a umple acvariul de alge, nu v-a fi fertilizat (deci...aproape inutil pentru plantele tale) si colac peste pupaza, pardon , scuzati mai trage si "vanturi" urât mirositoare  ...si cine putea să-ti aduca o mărturie mai elocventa in sensul asta decat © Porcu`
Hai v-am salutat...da` nu cred ca e cazul sa devenim penibili, chiar nu pot să cred că vine cineva pe acest forum si imi sustine ca decât să dea 175.000 de lei se apucă să facă pe Alchimistu` se intoarce.
P.S. Roscato` ai recomandari sublime...sper sa nu ma iei acum cu d`alea ca tu doar ai citat dintr-un articol, pentru ca articolul in sine este foarte bun insa se refera la perioada de pionierat al olandezelor...si numa la imaginea "olandezului" scormonind prin padure cu harleţul ma umfla râsul.
P.P.S. Mare difernţă între ce susţine fata cu păru de foc şi semnătură...nu credeţi? Eu m-aş lua după recomandările celor din semnătură...parcă sunt o leacă mai pertinente şi cu eficienţă sigur garantată
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
siliconu`
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 13:33:53
|
siliconu`
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/11172568344459ecfe5ef04.jpg)
IP:
|
@Sandu ,ce ai zis tu acolo e perfect adevarat si eu unul iti dau dreptate in cazul de fata, mai ales ca si eu  am fost unu`din ala care ma intrebam de unde  sa fac io rost de cenusa de coarne (numa daca nu-mi pune sotia mea o pereche si ma bag un pic cu capu in cuptor dupa aia).
Da` parca mai mult decat adevarurile acvaricesti pe care le-ai emis, raspunsurile tale-s coolte (cum se scrie asa inclinat si cu doua litere mici linga ele asa misto?)  .
Chestia cu rozeta vanturilor e cel putin beton.
|
clin uatar for iu, mai uait frend!  |
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 14:00:48
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Da ,Sandule reteta ta nu este buna ca ai uitat de marea migratie a cartitelor cu fundul rosu si a liliecilor cu cap de mort numai asa vom avea soluri la care Oliver knnot si altiii sa ne roage ca nu le spunem reteta
Mai baieti iar incepem cu soluri din astea "tarii"
Gazele de care spunea Radu este hidrogen sulfurat care se elimina de la un continut prea mare de materie organica in substrat si de la activitate redusa a bacteriilor care in acel mediu nu pot trai si de aceea dupa un timp pamantul incepe sa miroasa urat
Dar vad ca eu si Sandu bineinteles si altii am tot batut la tastatura despre aceste soluri miraculoase si vad ca unii incearca iar solutii de genul "miracolul romanesc" soluri de top
Haideti sa lasam pe altii care baga banii in cercetare si au si cu ce sa faca pentru noi soluri
Va pup pe portofel ,ca acvaristica nu-i o pasiune tocmai ieftina dar nici scumpa
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
Kosmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 14:30:19
|
Kosmo
Member
IP:
|
OT Apropos de samnatura Roscatei, de ce sa incalzesti substratul?
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 15:29:15
|
Alex
Administrator
IP:
|
Kosmo wrote:...de ce sa incalzesti substratul?
Iti jur ca 99% din acvaristii din România ti-ar spune simplu: DE PROST.
Includ in acest procent si pe cei care nu stiu la ce foloseste dar se reped cu gura ca nu e bun, costa bani, sau ca au ei o schema despre cum sa-ti faci heating cables pe genunchi desi habar nu au despre principiile beneficie ale cablurilor si cum functioneaza ele.
Datoria mea de administrator pe acest forum precum si a noastra a celorlalti care ne ocupam de acvaristica de zeci de ani este sa va prezentam sisteme de calitate si a caror eficienta s-a dovedit de-a lungul anilor.
Stiu ca uneori e mai greu sa convingi oamenii de evidenta cand e vorba sa mai cumpere ceva.
Plus ca uneori lucruri care par de neconceput cum a fost impunerea CO2-ul in acvaristica de la Obor si care isi dovedesc utilitatea implica din parte mea si a altora un razboi al nervilor...dar ce sa facem ne asumam acest risc.
In acest context desi nu face subiectul initial al acestui topic dat totusi este complementar lui am sa-ti raspund la intrebare nu prin raspunsurile mele...eu fiind convins de 10 ani de utilitatea acestui sistem de cand am participat la prezentarea comparativa a mai multor acvarii in Berlin.
Asadar nu te lua dupa mine...ia-te dupa altii care-l folosesc de 20 de ani  Cu satisfactie am constat ca exista posesori de astfel de sisteme si in pe la noi. Eu cunosc cel putin 2 membrii al forumului nostru care folosesc cablurile cu resultate foarte bune.
Am luat deci cu copy/paste de pe site-ul Dupla...(stii cat de dragi imi sunt baietii). Culmea e ca ceva similar poti sa citesti si la Dennerle si la JBL si la Tunze...etc
1 .Provide warmth in the substrate for certain plant species (Barclaya longifolia, specifically). In this case the substrate should be warmer than the water.
2.Provide warmth in the substrate to speed up biochemical processes.
3.Transport nutrients from the water into the substrate. Important nutrients would be ammonium (fish waste, etc.), iron (from trace element additions), calcium, potassium and other trace elements. This will replenish nutrients used by the roots and provide long term viability (in terms of years).
4.Transport harmful products out of the substrate. Decomposition products may be harmful to plant roots. There is also conjecture that plants give of low level toxins to keep other plants out of their territory (successful weeds have made this an art form). If these toxins build up due to poor circulation, the plant may harm itself.
5.Provide a chelating medium that binds the divalent state of trace elements with an organic molecule, enabling the trace element to be adsorbed by root hairs.
6.Provide a reducing rather than oxidizing environment so that trace elements are kept in their divalent state (usable by plants) or are reduced from their oxidized trivalent state. Iron especially will rapidly oxidize in water with normal levels of oxygen.
Nu ma pot abtine si mai adaug si eu unul: 7. Stimuleaza dezvoltarea sistemului radicular lucru pe care l-am vazut cu ochii mei si care mi-a fost confirmat si de unul dintre cei doi posesori de cabluri pe care chiar l-as invita sa spuna cateva cuvinte despre folosirea lor in acvarii ca sa nu spuna lumea ca sunt singurul dus cu pluta
Acum sper ca te-ai lamurit, desi subiectul s-a mai discutat pe acest forum si in buna traditie a celor dedicati acvaristicii de pe vremea lu` Dej a iesit cu scantei caci deh...era vorba de ceva nou...ma rog ceva nou pentru Romania.
Sigur ca toate aceste gadgeturi costa bani.
Sigur sunt insa eficiente.
Acuma totul depinde de pasionat...acvarist,etc.
Ca sa parafrazez cele spuse cu ceva vreme in urma de g.g. intrun topic care a trezit "simpatiile unora"...eu am sa zic ca in pasiunea noastra trebuie sa mergi alaturi de Mastercard daca vrei sa duci pasiunea pana la capat. Daca nu iti convine varianta propusa de mine vezi ca pe alt site figureaza oficial un fost membru de pe forumul nostru (sau aici sub oferta limitata de inca clona nostalgica) care are o varianta cu sarma otelita de buzau pe care o bagi in priza  ...simplu, ieftin si de efect...de efect scontat :veselfire:
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 16:03:44
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
... Sandule, esti dat 'reaku, fratele meu  ... iar o sa zica lumea, pe la colturi & terase  , ca suntem rai si ca ne dam jmekeri ... mi-e lene sa stau si sa dau replici pe alte forumuri, da' stiu vorba aia, cu cainele ala care a murit din cauza drumului foaarte lung  ...
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
Kosmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 16:25:04
|
Kosmo
Member
IP:
|
Merci de raspuns. M-ai lamurit.
Io unu nu cred ca acvaristica e scumpa, comparativ cu alte hobby-uri ce tin de cresterea animalelor.
Pentru caine am nevoie de o gramada de hrana, vitamine, sampon, solutie anti purici etc. Plus ca un caine de rasa costa cat un banc de conchoniusi.
Nu mai zic porumbeii lui taica-miu cat costa, cat mananca si de cate alte chestii au nevoie (voliere, vaccinuri, zboruri de antrenament, concursuri etc)
Noi iesim ieftin cu animalele astea cu sange rece ca nu trebuie sa incalzim atmosfera pe banii nostrii :-P
Oricum la nivelul la care fac eu acvaristica nu reprezinta o cheltuiala serioasa nici de bani nici de timp/efort (cainele ala trebuie sa-l scot de trei ori pe zi afara!)
Iar solutii prea "home-made" n-as folosi ca si asa am probleme cu alea "profi", iar timpul este bani (adica decat sa pierd nu stiu cat timp eloctrocutandu-ma cu fire de Buzau in acvariu mai bine ma duc la serviciu, fac un ban si iau ceva ca lumea).
|
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 16:53:42
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
A evoluat misto conversatia...
Initial eu vroiam sa stiu de ce se foloseste argila si daca ajuta cu ceva pamantul in substrat... cu argila m-am lamurit, cat despre pamant... cam asta-i...
|
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/05/2006 16:59:43
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Damn it, am uitat sa mentionez mai sus ca am gasit plante la noi in magazine (plante acvatice desigur) plantate in ghivece cu pamant, de aceea ma intrebam daca e mai bun cu pamant, fiinca tipul de la shop imi tot spune ca daca nu am conditii, ca daca nu am lumina, substrat bla bla bla nu o sa le mearga, cu toate ca i-am raspuns de fiecare data ca mie imi merg plantele perfect, se dezvolta se inmultesc, no problemo, vroiam doar sa aflu daca merita efortul de a pregati personal un substrat, dar se pare ca este muuuult mai convenabil un supliment cumparat.  deci merg pe varianta asta...
Mersi...
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2006 08:40:40
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
radu_luchian wrote:eu vroiam sa stiu de ce se foloseste argila
Daca in urma unor analize se dovedeste ca argila respectiva contine chestii coolte™ e ok. Altfel bijbiim .......
radu_luchian wrote:am gasit plante la noi in magazine (plante acvatice desigur) plantate in ghivece cu pamant, de aceea ma intrebam daca e mai bun cu pamant, fiinca tipul de la shop imi tot spune ca
Eu cred ca forumu' are un nivel mult peste magazinele de la noi. Pentru un petshop o fi bun pamintu', omu' vinde repede plantele si nu apuca sa vada efectele negative ala pamintului.
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2006 11:26:57
|
Alex
Administrator
IP:
|
Kosmo wrote:Merci de raspuns. M-ai lamurit.
Io unu nu cred ca acvaristica e scumpa, comparativ cu alte hobby-uri ce tin de cresterea animalelor.
Cu placere...cat despre restul legat de alte hobby-uri iti dau dreptate 100%. Am avut un caine de rasa si pot sa confirm ca per total cu un acvariu chiar facut cum trebuie nu ai cum sa iesi peste pretul unui exemplar canin intretinut, plimbat prin concursuri, vaccinat...alea-alea.
Iar daca la bani treaba se mai discuta la timp e clara. Cu un catel iesi macar de 3 ori pe zi daca ti la el...si mai ai si ore beton, gen dimineata la 6 ca sa ajungi la 8 la birou, fie iarna fie vara
Daca esti responsabil faci asta...eu am facut-o 10 ani.
Azi daca ar mai venii vorba nu mi-as mai lua unul desi indragesc extrem de mult cainii...dar tocmai d`aia.
koala wrote: iar o sa zica lumea, pe la colturi & terase , ca suntem rai si ca ne dam jmekeri ... mi-e lene sa stau si sa dau replici pe alte forumuri
Frate Colentineanule...cainii latra caravana trece...pana una alta nu noi suntem aia care batem marunt din buze cum s-a scris, ca p`orma sa ne inscriem exact pe forumul alora in care am dat cu barda iar apoi sa mai avem si deosebitul caracter sa mai si pun intrebari si cerereri catre "concurenta"...dupa cum am fost catalogati.
Replici...ce replici sa dai celor care te vorbesc de rau in stada si p`orma intra la tine in casa cu zambetul pe buze ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
radu_luchian wrote:Damn it, am uitat sa mentionez...
...si eu
Topicul pornise de fapt si de la o intrebare legata de asa numitele "bile de argila". Uite...sunt altele mai bune ca astea, dar totusi partea buna e ca exista si astea, ba mai mult ai chiar de ales intre 2 produse.
In plus sunt produse cu care se joaca si baietii afara asa ca decat sa-ti faci tu bilute din lutu` de pe dealul nush care cumpara-ti JBL Balls sau Terrapur.
Cumapara-ti unul din astea doua produse care nu te obliga sa umblii dupa coarne de cerb si cenusa de cocostarc...sunt ieftine, oricum mai ieftin decat daca ai sta sa cumperi si sa alergi dupa toti compusii aia din reţeta lu Scufiţa Roşie si in plus ai garantia unui produs de calitate , testat in laboratoare, al unor firme cu traditie in domeniul acvaristici peste varsta multora dintre useri forumului.
Marele Alb wrote:Daca in urma unor analize se dovedeste ca argila respectiva contine chestii coolte™ e ok. Altfel bijbiim...
Asa este. Am mai povestit eu intr-un topic despre ce ie pedologia si ce vrea ia  ...mai ales ca o spun cu tot regretul aferent, ca din pacate, argila noastra nu-i tot una cu laterita lor. Dupa cum nici iarna nu-i ca vara
Marele Alb wrote:Eu cred ca forumu' are un nivel mult peste magazinele de la noi
Iti impartasesc si aceasta idee...de fapt merg mai departe spunand ca marea majoritate a numelor cunoscute de pe acest forum au nivel mult peste cel al vanzatorilor din shop-urile patriei.
Asa ceva numai in Romania se intampla, ca sa ma apuc eu sa invat vanzatorul despre produse si nu invers...totusi exista un shop...e drept virtual :-) unde chiar si un tip pretentios ca mine a inceput sa gaseasca peste 50% din produsele pe care mi le doresc.
Firesc mai sunt lucruri de imbunatatit, mai sunt firme de adus ale caror produse inca nu sunt pe piata noastra, dar pana una alta e un mare pas inainte...cel putin eu asa il vad.
Voalat sau pe fata mi se reprosaza ca in spatele promovarii produselor existente pe shop-ul respectiv ar exista anumite interese economice.
Nu fiti fraieri...la ce clienti sunt pe forum si aiurea`n Romania e de rasul curcilor.
Pai g.g. gasise 5 potentiali clienti pentru un transport de plante acum `fro 5 luni  ...in marea lor majoritate plante care nu mai fusesera aduse pana atunci
Practic e singurul loc unde se gasesc multe din acele produse pe care mi le doresc si ar trebuii sa ni le dorim cu totii... multe dintre ele sunt chiar si solutii pentru buzunare mai stamte, care chiar sunt produse de top...si nu de top Obor...ci de top Europa ce tara vreti voi
Aici sunt brand-uri pe care nu le pot gasii in alta parte si daca s-ar putea mi-as dorii o diversificare si mai mare a ofertei...dar sunt constient si realizez ca nu suntem inca piata aia atractiva pentru ca anumiti colosi ai acvaristicii ca sa apara inca. Si asa prin produsele care se gasesc acolo ne-am depasit cu mult conditia de cumparatori.
Cand o sa apara laterita de la Dupla sau Dennerle in Romania o sa o recomand pe aia, pana atunci insa o recomand pe aia de la JBL care-i peste orice discutie de mii de ori mai buna decat cernoziomul patriei
|
|
 |
|