Author |
Message |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 00:07:07
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Porcu wrote:
I-a trebuit poll  , acuma suporta consecintele .......
Porcu wrote:
Daca ar fi si un pic ramificate ar fi super.
Trebuie sa ma uit sa vad ce am. Daca nu, trag o fuga Duminica pana in piata de "animaluri" sa vad ce lemnaraie mai gasesc p'acolo...
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 00:28:16
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Baieti, vorbiti de lup ?
 Ok
PS: cioata arata bestial acuma, si contribuie la efectul de perspectiva in acvariu  ceea ce mi se pare mult mai fain, chiar a capatat o a 3-a dimensiune, adancimea ...
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 00:29:57
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multzam' Iuliane
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
costinvlad
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 10:02:05
|
costinvlad
Junior member
IP:
|
Arata superb !! Felicitari
|
|
 |
bitanu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 11:06:07
|
bitanu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/caa89215e67b35d504b99a0b22f1c56d.jpg)
IP:
|
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
 |
eugenstanga
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 13:22:41
|
eugenstanga
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/48e59000d7dfcf6c1d96ce4a603ed738.jpg)
IP:
|
@stefanp: - da cum de nu ai pus colierele care ti le-am dat eu???
- esti multumite de reactor? functioneaza?
|
|
 |
Cristi25
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 13:32:43
|
Cristi25
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/eca336bc46296c1aced239fbfb803b5c.png)
IP:
|
Arata mult mai bine acum dupa rearanjare ! Felicitari
|
<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//-> |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 13:40:36
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
viulian wrote:Baieti, vorbiti de lup ? 
Nici nu-ti imaginezi de cind astept o ocazie sa ti-o coc  .......
viulian wrote:cioata arata bestial acuma, si contribuie la efectul de perspectiva in acvariu  ceea ce mi se pare mult mai fain, chiar a capatat o a 3-a dimensiune, adancimea ...
Imagineaza-ti cum ar fi cu mai multe  ?
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 14:18:50
|
stefanp
Moderator
IP:
|
@costinvlad: Multumesc.
@bitanu: Nu-i asa?  E o varianta profi, adusa din afara
@Eugen: Ai sa razi de mine, dar n-am putut sa desfac colierele  Si eram si in intarziere la o programare cu niste beri  , asa ca am tras rapid niste sarma si l-am montat.
Am vazut si sms-ul tau, da' eram la facultate si p'orma mi-am adus aminte de el acum cand vad ca ai postat
In principiu isi face treaba, am scris mai sus un pic despre el (si nu curge, ceea ce e iarasi important). Acum am umblat si la robinetul reductorului, bag un pic mai mult gaz...dar asa ochiometric, e mai bun decat difuzorul ce il aveam (nu mai ies bule prin spraybarul de la filtru, deci gazul e mai bine dizolvat)
@Creative: Multumesc.
@Porcu': Uite imediat ma duc in balcon sa vad ce lemnaraie am  Voi reveni cu o poza.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 19:25:48
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
stefanp wrote:
Tot ieri am incercat si alta pozitie a cioatei din dreapta. Prietena mi-a dat un feedback negativ pentru noua pozitie  , voi ce ziceti?
Este inutil sa-ti mai zic ca e mult mai bine, schimbarea este evidenta, ramane doar sa-ti reamintesc ceea ce-ti scrisem atunci cand ai intrebat ce sa faci cu radacina...
iti scrisesem:
Alex wrote:Nici mie nu-mi place radacina dar uite ca in partea stanga ti-a iesit o imagine frumoasa cu moss si radacina. Ca sa zic asa aici in dreapta nu te ajuta materialul lemnos. Nu e vina ta dar ori o integrezi altfel ori ii faci vant. Eu as culca-o pe jos...ca sa dea un contrast misto maronul cu verdele crud , in plus pare ca ai un Fissidens pe ea...daca nu ai(pentru ca nu imi dau seama din poza ce planta e), ia-ti pentru ca sa o sa ai contrast si cu un verde inchis pe cel deschis de la HC
Buuuun, acum mai am doua probleme cu ea
Senzatia mea este ca varful ei este prea apropiat de geamul din fata, trage-o un pic mai in spate(3-4 cm) ca sa nu te deranjeze can` cureti geamul si nici sa nu iti dea senzatia ca iti scoate ochii  Pozitia in care o pui este aceiasi, doar o retragi usor in spate. In plus mai lasa Fissidens-ul sa creasca spre varful dinspre geam, dar totusi sa ai si cativa centimetrii de lemn spre varf, ca sa te bucuri de contrastul lemn/verde.
A doua idee este sa mai adaugi niste crengi tot in zona aia, vad ca ti-au mai zis si altii. Nu orice crengi. Cauta ceva tot asa mai subtiri ca cele dein partea stanga, nu gasesti nu pui, ca pe urma te pun sa le scoti afara
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 19:51:27
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Din cate am vazut din poze, la difuzor ai un robinet metalic pentru aer prin care faci introducerea de codoi. Atentie ca din ce am discutat cu GG despre ele mi-a spus ca au garnitura de cauciuc in interior si pentru ca au fost facute pentru aer in mod cert cauciucul va fi distrus de CO2 in timp => pierderi.
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
Ionut Godea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 20:43:44
|
Ionut Godea
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fc346397dc202259f27edc7d2adec88.jpg)
IP:
|
Bravo Stefan! Arata interesant.
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19141.page
http://aquaristmagazine.com/the-difference-a-good-trim-makes-but-for-this-aquascape-suits-you-sir/ |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 21:33:59
|
stefanp
Moderator
IP:
|
@Sandu:
Intre sticla si varful crengii aproximez ca sunt cam 4-5 cm distanta. Am sa incerc sa o trag usor mai in spate, cred ca va trebui sa umblu la plante ca sa-i fac loc. Acum sta "lipita" de plantele din spatele ei.
Fissidensul ramane acolo, dupa cum mi-ai zis de data trecuta. Cand umblu la ea, daca tot o scot, am sa incerc sa mai iau un pic de fissidens din partea stanga (am o "gogoloata" acolo) si sa mai leg un pic pe cioata asta.
De adaugat, cred ca va trebui sa caut niste cioate noi, ce am in balcon nu e multumitor. Da' si Faraonu' tot asa mi-a zis ca pe urma ma pune sa le scot daca nu ii place...voi doi v-ati vorbit
@Lucian: In primul rand multumesc pentru interventie. Ma bucur sa vad in topicul meu inca un membru "batran" al forumului.
Referitor la robinet, nu stiu daca e pentru aer, nu am construit eu reactorul. Daca insa e pentru aer, cat timp crezi ca tine pana se roade membrana? Reactorul e proaspat, are doar cateva zile de folosire.
De asemenea, daca se roade membrana, inseamna ca ar trebui si sa curga apa nu? Adica as observa problema la timp...sau nu?
Si acum pozele ce le-am promis:
Cioata nr. 1:
Problema cu cioata asta e ca are baza prea mare. Nu am unde sa o pun pe langa baza celeilalte cioate deja in bazin. Ar trebui sa scot multe plante.
In schimb as putea sa tai o bucata buna din baza si sa ramana doar ramura aia (care e subtirica).
Cioata nr. 2:
Da' e cam groasa...
Si inca doua bucati:
Nu cred ca am ce face cu ele...
Cred ca am sa ma duc totusi Duminica pana in piata de animale....
LE: Multumesc Ionut
This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2013 21:35:14
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 22:27:37
|
Alex
Administrator
IP:
|
stefanp wrote: Da' si Faraonu' tot asa mi-a zis ca pe urma ma pune sa le scot daca nu ii place...voi doi v-ati vorbit
Firesc ca suntem vorbiti  ...dar nu pe tema asta
Din ce vad acolo numai numarul 1 intra in discutie restul sunt din alt film/acvariu.
La ea se discuta daca intra baza intre celelalte plante fara sa se vada.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 22:39:24
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu cred ca intra baza intre plante fara sa se vada. Eventual doar daca scot multe plante...dar parca n-as vrea...
Dar nu merge sa-i tai o bucata din baza, incat sa nu ocupe loc prea mult? Oricum baza trebuie sa o ascund intre plante.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 22:47:58
|
Alex
Administrator
IP:
|
stefanp wrote:Nu cred ca intra baza intre plante fara sa se vada. Eventual doar daca scot multe plante...dar parca n-as vrea...
Dar nu merge sa-i tai o bucata din baza, incat sa nu ocupe loc prea mult? Oricum baza trebuie sa o ascund intre plante.
Nu scoti plante, e pacat. Nu as taia radacina , e frumoasa asa cum e si o sa o poti utiliza la fix intr-un alt setup.
Mai cauta alte radaini. Nu e musai sa le gasesti de azi pe maine.
Nu uita ca in aquascape rabdarea e o virtute...  o sa gasesti pana la urma ceea ce iti tebuie acolo.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 23:09:25
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Alex wrote:
Nu scoti plante, e pacat. Nu as taia radacina , e frumoasa asa cum e si o sa o poti utiliza la fix intr-un alt setup.
Mai cauta alte radaini. Nu e musai sa le gasesti de azi pe maine.
Nu uita ca in aquascape rabdarea e o virtute...  o sa gasesti pana la urma ceea ce iti tebuie acolo.
Atunci ramane sa vad ce gasesc pe la tarabe.
Asa e cu rabdarea, da' eu sunt mai tinerel, sangele e ceva mai fierbinte si iute
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 23:21:02
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
stefanp wrote:@Lucian: In primul rand multumesc pentru interventie. Ma bucur sa vad in topicul meu inca un membru "batran" al forumului.
Referitor la robinet, nu stiu daca e pentru aer, nu am construit eu reactorul. Daca insa e pentru aer, cat timp crezi ca tine pana se roade membrana? Reactorul e proaspat, are doar cateva zile de folosire.
De asemenea, daca se roade membrana, inseamna ca ar trebui si sa curga apa nu? Adica as observa problema la timp...sau nu?
Eu nu am pus mana pe un astfel de robinet. Doar ca la o vizita de cafea pe care i-am facut-o lui GG am ajus sa vorbim de instalatia mea de codoi pe care tocmai o bricolam (mai bine spus reactorul care este asemanator cu al tau, numai ca eu am luat un T redus 16/22x4/6x16/22 si introduc codoiul pe furtunul de retur inainte de corpul filtrului aka reactorului  ). Si eu cautam un astfel de robinet. Din ce am inteles de la GG este ca este pentru aer si are garnituri de cauciuc (nu membrana). Am renuntat si nici nu m-am uitat la el. Daca incepe sa-ti curga apa vei observa imediat, daca vei pierde CO2 vei observa mai greu, cel mult vei vedea ca iti scade inexplicabil presiunea (numarul de bule). daca cineva are poate ne lamureste cum sta situatia.
Am vazut ca cineva de pe forum bricoleaza la serie astfel de reactoare si la toate aplica solutia asta. Cei care cumpara sa fie atenti...
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 23:40:34
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Garnituri am vrut sa zic si eu, a iesit altceva la degete
Voi pensona cu spuma din cand in cand sa vad daca ies bule. Eventual pe viitor voi modifica lucrul asta.
Multzam' de atentionare.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/02/2013 10:38:27
|
Alex
Administrator
IP:
|
Lucian wrote:Am vazut ca cineva de pe forum bricoleaza la serie astfel de reactoare si la toate aplica solutia asta. Cei care cumpara sa fie atenti...
Cu ani de zile in urma am facut si eu o mantzocareala din asta fortat de imprejurari, am folosit un o-ring de garnitura normala pe un reductor de presiune.
Ochiometric erau identice. Fiind vorba si de presiune pusa de CO2 pe cauciucul normal a cedat sub 24 de ore
Acelas lucru se intampla si in cazul descris de tine numai ca ne fiind vorba de presiune mai mica procesul este mai lent...apoi incet dar sigur o sa rasufle.
This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2013 10:39:06
|
|
 |
|