[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un pui de Guppy  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
mcsjohn
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum vreo 2 saptamani am primit o pereche de Guppy pe care i-am pus in acvariul in care aveam si un betta. Intrucat nu s-au prea inteles am mutat perechea de guppy intr-un alt acvariu in duminica de Paste. Ieri am avut surpriza ca in acvariul in care e si betta sa gasesc un pui de Guppy :baby: . Ar trebui sa aiba cel putin o saptamana. Are vreo 3-5 mm si deja se hraneste cu mancare normala (cu granulatie 0). In acvariu este un vulcan cu o gaura care este pus chiar deasupra filtrului si puiul sta ascuns in ea. Ieri betta l-a atacat de vreo 2 ori dar se pare ca este destul de descurcaret si a scapat deoarece acolo unde sta exista si un spatiu unde nu ar putea ajunge alti pesti. Am acoperit gaura de la vulcan cu o plasa ca sa nu mai poata ajunge betta la el.
Ce sa fac sa-l salvez?
[MSN]
fish_lover
Member

IP:

daca tii asa mult la el pe cat pare ....poti sa-puti in alt acvariu....chair nu ai dat detalii despre acvariul tau ...asteptam mai multe detalii

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
mcsjohn
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul e un BiOrb 60 - are 60 de litri si in el stau:
  • un betta
    3 black molly
    3 xipho
    2 neoni
    2 zebra rosii

• Si eu m-am gandit sa-l mut, dar nu-mi dau seama cum sa-l prind.
    Chiar vreau sa-l salvez pentru ca e primul acvariu si primul pui.
    [MSN]
    fish_lover
    Member

IP:

prinde-i pe aia mari si il lasi doar pe ala mic aolo dak pe ala mic nu-l poti prinde

WELCOME to FISH land
    [Email] [Yahoo!]
    Dolly
    Dust in the wind
    [Avatar]

IP:

Betta nu se tine impreuna cu guppy - le cipupeste innotatoarele, confundindu-le - probabil - cu hrana vie.

Poti sa fi convins ca nu a nascut doar un puisor, dar ceilalti au fost probabil un deliciu pentru restul pestilor.

Pe viitor, separa femela gestanta intr-un alt acvariu si pune-le plante de suprafata. Pe ea nu o lasi impreuna cu puii, ca nu se sfieste sa-i manince.

Hai , e primul tau puiut...vezi daca il poti salva cumva. :-) Bafta!

PS Sa stii ca guppy fac parte din fam Viviparilor si ca urmare, te rog sa postezi unde trebuie. Acum ti-am mutat eu postul.
    mcsjohn
    Junior member
    [Avatar]

IP:

Am aflat si eu ca betta nu sta cu guppy dupa ce am avut un mic incident, l-a muscat un pic de coada pe masculul de guppy (cel putin asa cred, ca betta a fost vinovat, ca nu i-am vazut). Ce este mai ciudat este ca la cateva ore dupa incidentul cu coada, l-am gasit pe betta cu o muscatura pe cap :-o. Suspect din punctul meu de vedere: guppy, pentru ca ceilalti se inteleg foarte bine cu el.
    Dupa astea i-am separat.

Aseara puiul era in viata :-) .
    [MSN]
    Dolly
    Dust in the wind
    [Avatar]

IP:

mcsjohn wrote:
    Aseara puiul era in viata :-) .

Lasa-l acolo si poate ramii fara el. smilie
    NautilusTurbo
    Junior member
    [Avatar]

IP:

Salut, de ieri si pana azi am constatat ceva nou in acvariu... Una din cele 4 femele de xifo, de fapt cea mai alergata de mascul si atat de stresata ca sta mai mult "infipta" prin tufisuri, a inceput sa aiba o prelungire a cozii cam ca la mascul, nu e la fel de lunga dar tot prelungire e si a aparut si dunga neagra sub coada, asa cum are si el. Pana acum nu a avut nimic , nici ea si nici ceilalti, pe care ii am cam pe toti din ianuarie. E posibul ca ea sa fie mascul de fapt si sa se maturizat sexual mai tarziu si peste noapte? pe cuvant, asta e o treaba foarte ciudata... Aaaa.. si era sa uit, cine spunea ca nu se tine Betta S. cu Guppy? Pai eu am un mascul de toata frumusetzea si singurul lui inamic e femela pe care am bagat-o in cei 100litri de 4 ori, si de 4 ori a jumulit-o rau de tot la propriu, asa ca o tin la borcan... Sa va spun si de vecinul si prietenul meu care tine o broscuta testoasa de Florida cu 2 sanitari care ii mananca de la botic si se joaca in jurul ei, o ciupesc de coada si stau toti in apa de 2 palme inaltime? LOL, ascunse sunt caile.... naturii. Va astept cu comentarii.

Nu cuvintele sunt perverse ci oamenii...
    Porcu
    Faraonu'
    [Avatar]

IP:

NautilusTurbo wrote:a inceput sa aiba o prelungire a cozii cam ca la mascul
    Probabil ca se transforma in mascul. Se mai intimpla.

NautilusTurbo wrote:Sa va spun si de vecinul si prietenul meu care tine o broscuta testoasa de Florida cu 2 sanitari care ii mananca de la botic si se joaca in jurul ei, o ciupesc de coada si stau toti in apa de 2 palme inaltime? LOL, ascunse sunt caile.... naturii. Va astept cu comentarii.
    Lasa ca o sa cresca testoasa :paperbag: .

Poze: smilie ... Poze cu plante
    NautilusTurbo
    Junior member
    [Avatar]

IP:

Chestia e ca testoasa vecinului are deja 15 cm si mai creste... E lacoma si deci o sa mai creasca fara indoiala dar nu are nimic cu cei doi hoplosternum toracatum care sunt cu ea de cand erau toti 3 mici.

johnny6600
    Senior member
    [Avatar]

IP:

Da-i doua palme vecinului tau si trezeste-l la realitate.O broasca are nevoie de un acva-terariu nu de un recipient cu 2 plame de apa.
    Legat de femela ta ai grija sa nu fie mascul..
    Sry pt offtopic dar posturile lui Turbo imi amintesc de vestita Miruna si nu ma pot abtinesa nu postez... smilie

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
    Dolly
    Dust in the wind
    [Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Da-i doua palme vecinului tau si trezeste-l la realitate.O broasca are nevoie de un acva-terariu nu de un recipient cu 2 plame de apa.

Da-i si din partea mea vreo doua!! Poate se trezeste la realitate. Desi presupun ca intr-o oarecare parte nu e greseala lui, ci a vinzatorilor care comercialaizeaza animale de acest gen. smilie
    NautilusTurbo
    Junior member
    [Avatar]

IP:

Despre femela de xipho care se transforma in mascul... Cred ca am aflat raspunsul:
    "La xipho, in primi ani de viata s-a observat o mare ciudatenie a naturi si anume hermafroditismul. Astfel, o femela ce a dat mai multe generatii de pui, se transforma in mascul, schimbandu-si coloritul, crescandu-i coada si binenteles gonopodul(organul de reproducere masculin). Acest fapt, in natura, vine sa suplineasca numarul de masculi care in general ca la aproape orice specie, este mult mai mic ca al femelelor. "
    Sursa: www.4animale.com/xipho.htm
    sper ca nu fac vreo gresealaca postez sursa... dar raspunsul ma multumeste oarecum :-) Cat despre puiutul de guppydespre care, va reamintesc, se deschisese subiectul... daca nu scapa, sa vii sa-ti dau eu altii moka... ca tot imi apar si imi apar si imi apar...

NautilusTurbo
    Junior member
    [Avatar]

IP:

Am mai gasit acelasi text si in alta parte, acum, sincer, nu stiu care e "primul" si care e "al doilea" sau daca e una si aceeasi persoana sau daca are dreptate....
    http://www.marine.cbi.ro/page_website/pesti_exotici/xipho.htm
    Ai dreptate, Dolly, daca te duci prin Pet Shopuri sa-ti iei broscuta, de obicei, o sa dai si cu nasul de "acvarii de 20 cm inaltime si cu un palmier de plastic in mijloc". Vecinul a cumparat si un d'asta... Asa ca acvariul de acum e o realizare pentru el :-)
    Cat despre Miruna... N-o cunosc, dar daca te-as compara cu un peste ti-ar place Jonny boy? De ce nu, la urma urmei iti plac pestii, nu? Hai sa ne rezumam la hobby , nu la persoane, ok?

Alex
    Administrator
    [Avatar]

IP:

NautilusTurbo wrote:Hai sa ne rezumam la hobby , nu la persoane, ok?

Si findca veni vorba de hobby:

Website: http://www.xxx.com
    Occupation: visator
    Interests: viata eterna

Iti sugerez sa le modifici pe ici pe colo prin partile esentiale.
    In caz cotrar poti sa fi si mama lu` Miruna ca ai zburat instant.
    Sper ca nu ai pretentii la limbaj academic la ce imi afisezi in Profile

Astept o scuza ceva...macar asa ca da bine la impresia artistica.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
    Dolly
    Dust in the wind
    [Avatar]

IP:

Sandu wrote:]Astept o scuza ceva...macar asa ca da bine la impresia artistica.[/b]

Mai bine ai astepta sa vina vara... Ca scuze pe forumul asta eu n-am prea vazut...de multumiri, numai zic nimic...
    mcsjohn
    Junior member
    [Avatar]

IP:

Apropo de la ce incepusem topicul.

Astazi l-am vazut din nou, dupa o saptamana de pauza si e bine sanatos si a mai crescut
    [MSN]

Forum Index » Vivipari
    Go to: