[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caras telescop negru - probleme echilibru - ochi ciudat?  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
justcretzu
Junior member

IP:

Buna ziua tuturor,

Am un carael negru; il am de aprox. 2 saptamani si am ceva probleme cu el.
1. Nu poate sa-si mentina o pozitie corespunzatoare in apa, tot are tendinta sa se baloteze pe partea stanga. Daca incepe sa inoate atunci se redreseaza, dar daca nu, poate ajunge si cu burta in sus. Cand nu inoata sta pe fundul acvariului sau prin plante culcat pe lateral stanga. M-am gandit ca are probleme cu basica, i-am dat doar granule care se scufunda (cum dau de obicei la toti pestii) ca sa nu inghita si aer, i-am dat si mazare fiarta, nu stiu daca e constipat pentru ca e mic, iar firicelele de caca ce ies nu prea le pot aprecia daca sunt subtiri sau asa e normal pentru dimensiunea si varsta lui.
2. Stiu ca e normal sa aibe ochii asimetrici, dar parca prea asimetrici (stangu e mult mai mare ca dreptul). Sau doar mi se pare mie?
3. Are si inotatoarele de pe burta, cele din spate, deviate la stanga. Nici aici nu stiu daca e normal, defect congenital, daca e o problema asta sau nu.

L-am primit de Craciun (a fost cumparat din piata, unde era tinut intr-un acvariu mic, impreuna cu inca aprox. 20-30 alti carasei), banuiesc ca au fost hraniti cu fulgi sau ceva care sa pulteasca si de acolo teoria cu inghitit aer/constipatie/probleme cu basica.

Cam asa inoata:

photo DSC00434.jpg
 photo DSC00450.jpg

Cam asa sta cand nu inoata:

photo DSC00439.jpg
 photo DSC00459.jpg

Iar aici am incercat sa-i prind cat de cat ochii:

photo DSC00458.jpg
 photo DSC00457.jpg
 photo DSC00454.jpg
 photo DSC00444.jpg

Am si filmat un pic in caz ca ajuta.

Are cineva vreo idee ce are si cum pot trata?
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel mai probabil are probleme cu vezica inotatoare. Ai putea incerca sa-l tii nemancat vreo 3 zile, dupa care sa-i dai boabe de mazare fiarta, decojita si sfaramate.

Later edit: Este indicat sa hranesti carasii cu hrana care se scufunda(nu plutitoare) inmuiata in prealabil cateva minute, pentru a preveni afectiuni de genu'.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2015 02:30:33

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Cyprinidae
Go to: