[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va rog AJUTOR!!! A crapat acvariul!!!!!!!!!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ady_cojocar
Member

IP:

Buna ziua
Am luat un acvariu de 110l 80/46/30 cm in timpul transportului s-a ciobit....
image image

Am atasat ceva poze
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11419
cu acvariul ciobit(pe colt, langa termometru), nu e mare dar....., tin sa spun ca de 3 zile acest acvariu este plin cu apa si nu a patit nimmic, nu curge nici o picatura de apa...dar daca se crapa?
Ce pot sa fac ca sa fie ok?
ceva lipituri???
Multumesc[/img]
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Mai bine dezlipesti peretele crapat - cu foarte mare grija - si iti cumperi un geam nou pe care il lipesti cu silicon special pentru acvarii - Bison si parca mai era o marca, dar acum nu-mi vine in minte. Ce grosime are geamul? Sa nu-l umplii pina la refuz, ca s-ar putea sa ai surprize.
Urita treaba , oricum. Nu ar fi mai bine sa-l golesti pina il refaci?
ady_cojocar
Member

IP:

Dolly wrote:Mai bine dezlipesti perete crapat - cu foarte mare grija - si iti cumperi un geam nou pe care il lipesti cu silicon special pentru acvarii - Bison si parca mai era o marca, dar acum nu-mi vine in minte. Ce grosime are geamul? Sa nu-l umplii pina la reuz, ca s-ar putea sa ai surprize.

are 6 mm si e plin...dar nupana la maxim...dar fara sa schimb laterala nu se poate??? cat trebuie sa astept dac o schimb pana pot sa pun apa in el?
Multumesc
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ady_cojocar wrote:

are 6 mm si e plin...dar nupana la maxim...dar fara sa schimb laterala nu se poate??? cat trebuie sa astept dac o schimb pana pot sa pun apa in el?
Multumesc

Mai bine asteapta si alte pareri. Nu sunt experta in constructia unui acvariu, ti-am zis doar ce as face eu...Mai ales ca e si plin cu carasi.
ady_cojocar
Member

IP:

deci in momentul de fata acvariul e plin cu apa si atat ..pestii sunt in alt acvariu...
Alte pareri?
Multumesc
[Yahoo!] [MSN]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai toti iti vor spune sa il refaci. Si asa e normal si corect. Faptul ca nu a curs 3 zile nu inseamna ca va tine.
Oricum, nu ai precizat daca este ciobita laterala sau fata (din imagine inteleg ca e vorba de o fata). Deasemenea, n-ai precizat la ce inaltime fata de fund e ciobitura (tot din imagine cred ca e destul de sus ca doar n-ai pus termometrul jos).
Latimea ciobiturii (fulgului) inteleg ca ar fi de vreo 15-18mm. Profunzimea e imposibil de estimat din imagini...
Poti incerca sa-l carpesti daca nu te deranjeaza aspectul. Il golesti pana sub ciobitura, cureti cu grija (degresezi) si lipesti cu silicon o fasie de sticla de minim 5-6 ori inaltimea ciobiturii.
Dar nici eu nu-s expert si evident ca reparatia o faci pe riscul tau. Insa ai vrut o parere... Bafta!

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
ady_cojocar
Member

IP:

betta wrote:Mai toti iti vor spune sa il refaci. Si asa e normal si corect. Faptul ca nu a curs 3 zile nu inseamna ca va tine.
Oricum, nu ai precizat daca este ciobita laterala sau fata (din imagine inteleg ca e vorba de o fata). Deasemenea, n-ai precizat la ce inaltime fata de fund e ciobitura (tot din imagine cred ca e destul de sus ca doar n-ai pus termometrul jos).
Latimea ciobiturii (fulgului) inteleg ca ar fi de vreo 15-18mm. Profunzimea e imposibil de estimat din imagini...
Poti incerca sa-l carpesti daca nu te deranjeaza aspectul. Il golesti pana sub ciobitura, cureti cu grija (degresezi) si lipesti cu silicon o fasie de sticla de minim 5-6 ori inaltimea ciobiturii.
Dar nici eu nu-s expert si evident ca reparatia o faci pe riscul tau. Insa ai vrut o parere... Bafta!

Ciobitura este la 9cm deasupra fundului acvariului si este pe partea laterala. Mai multe poze cu ciobitura si acvariul am pus in galerie: http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11419
Multumesc si astept si alte pareri!
[Yahoo!] [MSN]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inteles exact pe dos . La poze ma uitasem da' n-am putut sa ma dumiresc. In conditiile date acu' cred ca e mai bine sa-l refaci!!!

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
ady_cojocar
Member

IP:

Trebuie neaparat refacut?
As prefera sa nu dezlipesc partea laterala...se poate pune niste silicon ceva?
Multumesc
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ady_cojocar wrote:As prefera sa nu dezlipesc partea laterala...se poate pune niste silicon ceva?

O faci pe riscul tau. Raspunsurile ti s-au dat deja...
ady_cojocar
Member

IP:

Mai astept si alte pareri...ca este destul de greu sa iau o decizie.
Multumesc
[Yahoo!] [MSN]
guleag
Junior member
[Avatar]

IP:

alta varianta de raspuns se pare ca astepti..

sincer toti cred ca iti vor spune sa inlocuiesti laterala
efectiv ai o bomba la care ceasul iti e stricat....
ady_cojocar
Member

IP:

guleag wrote:alta varianta de raspuns se pare ca astepti..

sincer toti cred ca iti vor spune sa inlocuiesti laterala
efectiv ai o bomba la care ceasul iti e stricat....

Aici cu bomba ai dreptate.,
Dar poate este cineva care face acvarii si are o solutie asta astep :-)
[Yahoo!] [MSN]
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ca sa fie o treaba buna... si pentru confortul tau dar si pentru lumea ce va trebui sa admire acvariu eu spun sa cumperi o bucata de sticla de dimensiunile lateralei si o inlocuiesti.
vei avea greutati s-o iei jos si s-o montezi cealalta (eu as lua-o cu un mm mai mica ca sa incapa).
pentru luat jos fundul unui acvariu eu nu am reusit decat cu un ciocan (am incercat si cu lama dar nu aveam destula forta )

va trebui sa folosesti silicon mai mult decat ar fi normal si pentru a nu murdari foarte tare iti recomand folosirea unor benzi de hartie adeziva sau scoch de latime mai mare de 2 cm lipite la 1- 1,5 cm de muchiile fetelor si a lateralei pe care o inlocuiesti.cand esti sigur ca nu ai nici o bula in lipitura legi frumos acvariui de jur imprejur cu sfoara...cat mai strans...iei jos benzile de hartie adeziva ,deschizi geamul la camera...iti aprinzi o tigara si astepti.

durata procesului l-as estima la o saptamana...din care 6 zile pentru uscarea siliconului.

parerea mea!

oricum...optimismul e lipsa de informare!
acvariul meu!
ady_cojocar
Member

IP:

Am scos apa din acvariu.
Mai astept niste pareri poate de la cineva care face acvarii daca este sa-mi spuna si mie...poate nu trebuie neaparat sa dau stiocla jos.
Multumesc
[Yahoo!] [MSN]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai putea pune o fasie de vreo 4 -5 cm latime si de intalimea acvariului, lipita bine peste partea unde e spart acvariul.Dar si eu sunt de parere ca cel mai bine e inlocuirea laterlaei.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
ady_cojocar
Member

IP:

Asa cred ca am sa fac..adica am sa o inlocuiesc...dar nu stiu daca nu pot sa-l stic mai tare.
Daca pun acea fasie o sa tina? sau ma trezesc cu apa in casa ...nu-mi pasa daca se sparge acvariu dar imi fac probleme pentru ce este in acvariu pesti plante...
Totusi nu ma grabesc mai astept niste sfaturi.
Multumesc
[Yahoo!] [MSN]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Dupa cum vezi toata lumea este de parere sa schimbi laterala. Parere la care subscriu si eu. Treaba cu carpeala este pe riscul tau. Gandeste-te cat costa bucata respectiva de geam ce trebuie inlocuita si ai sa vezi ca este foarte ieftina comparativ cu daunele ce pot fii produse daca ...
Deci eu zic sa nu faci ca in povestea cu drobul de sare si sa te apuci de treaba.

Multa bafta.
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ady_cojocar wrote: ...nu-mi pasa daca se sparge acvariu ....

Pai cum Doamne iarta-ma sa nu-ti pese??? Odata te trezesti ca face bum cind ti-e lumea mai draga si nu mai stii pe ce sa pui mina mai intii - galeti, sa aduni apa, pestii, sa pui plantele, nisipul, etc. Chiar crezi ca merita riscul asta?
Tine cont ca un acvariu trebuie sa fie lipit impecabil si fara nici o zgirietura.

Hai mai, ce Dumnezeu, o gramada de oameni iti zic ca nu se poate cum vrei tu, si tu o tii una si buna...Schimba fata crapata si stai linistit, ca nu e chiar o filozofie asa de mare.
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca tine si carpit dar e inestetic si nu e 100% sigur.E destul de greu de inlocuit laterala , s-ar putea sa fii nevoit sa desfaci si una din fete ca sa se lipeasca ca lumea, dar e mai bine asa.Iei un set de lame sau chiar doua , tai siliconul dintre geamuri ,defaci laterala, pe urma te apuci de curatat siliconul de pe geamurile ramase(asta-i partea grea).Mai ramane pe urma sa vezi daca o poti lipi fara bule , e cam greu daca nu e loc destul intre geamuri.Trebuie sa ai grija sa o taie exact la dimensiunea ceruta ,1 mm in plus poate sai nsemne ca nu mai intra intre fetele lungi.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: