[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va rog AJUTOR!!! A crapat acvariul!!!!!!!!!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Gepeto
Member
[Avatar]

IP:

Cel mai sigur ar fi un nou acvariu. Ca orice lucru, acvariile imbatranesc si ele(mai precis siliconul) si nu e normal sa le carpesti. Mai ales cand efectul produs in camera de un acvariu care se "destrama" este incalculabil...

Salut Prieteni
bobo250969
Junior member

IP:

dute la un geamgiu adevarat (unul care taie geam in vinclu -90 de grade) si o sa-ti rezolvi elegant problema pt ca asta este singura solutie

Topic cleaned and locked by betta: Autorul este rugat sa contacteze adminii pentru a debloca topicul si a-si comunica astfel hotararea/rezolvarea. Hai sa nu mai batem atat apa-n piua!

master and servant ?
[Email] aim icon
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Parerea mea...nu prea are cum sa inlocuiasca laterala aia fara sa strice tot acvariul...o spun din experienta...Din cate observ eu in poza geamul ala s-a ciobit in sensul ca s-a produs un fel de clivare a sticlei...in cazul asta fisura nu se va propaga...va zic sigur...desigur trebuie evitata o ulterioara ciocnire in zona aia. Daca ciobitura aia a trecut pana pe fata cealalat intr-adevar trebuie schimbat..dar fara a desface tot bazinul e cam greu. Va- fi mult mai nesigur dupa aia ca va tine.

Annotated by betta: Clivare= proprietate a unor minerale si roci de a se desface în plăci sau în lame după suprafeţe plane.
Intradevar, fisura nu se va propaga dar va aparea alta in ce a mai ramas din foaia de sticla datorita tensiunii cauzate de presiune si/sau un fatidic soc extern. Sticla e parca un material amorf si comportamentul ei mai greu de anticipat.
[Email] [Yahoo!]
ady_cojocar
Member

IP:

Gata
Decizia a fost luata.
Ciobul era mic, si la recomandarea unui fost membru de pe acest forum Ytron..Cred ca stiti despre acest om care a facut multe acvarii la viata lui...a zis sa lipesc ciobul la loc cu silicon deoarece nu este fisurat si era ceva de suprafata. A zis ca tine fara probleme, si il cred pe cuvant.
Oricum m-am chinuit ceva sa scot ciobul de acolo care avea cam 1mm grosime, in fine l-am pus la locul lui, oricum tin sa multumesc pentru sprijinul acordat, si am sa revin cu poze dupa ce-l termin.
Bafta

Annotated by betta: Din pacate Ytron intradevar, nu mai "presteaza" pe acest forum dar nu nici "fost membru" nu este decat in masura in care din propria vointa nu mai posteaza. Desi ai fost intrebat cu privire la profunzimea "clivarii" nu ai revenit cu detalii. In fine... bine ca s-a rezolvat si ca urmare acest topic este inchis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: