Din pacate am fost nevoit sa ma despart de acvariul meu cu ciclide (a fost o experienta minunata) dar asa cum ma asteptam nu am putut renunta la aceasta pasiune. Drept urmare, azi am inaugurat micutul meu cub de 15 L brut, aproximativ 11 L net, sub lumina unei lampi aquael de 5 w led si filtrat de un hang-on sun-sun cu 350 l debit/h. Substratul folosit este aqua medic volcanit, iar aranjamentul este temporar pana reusesc sa gasesc tot ce mai am nevoie pentru setup-ul dorit.
Pana se termina ciclarea am tot timpul sa ma gandesc la aranjarea "garsonierei".
O seara frumoasa, Stefan.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2014 00:34:02
Multumesc frumos, ma gandesc sa mai cumpar inca o lampa pe langa asta. Infatisarea actuala este temporara, am incropit cu ce am avut repede ceva ca sa nu pierd plantele. Am altceva in cap, doar ca nu reusesc sa gasesc tot ce imi trebuie, inca. Ma supara putin filtrul hang-on, este cam galagios si ma gandesc sa il schimb cu unul intern, pe colt, mai silentios, desi va ocupa din spatiul util, inca ma gandesc la aceasta problema.
Am incercat azi noapte sa il pozitionez in toate felurile, degeaba, o sa incerc sa prind ceva intre el si acvariu, gen burete, nu stiu, dar estetic este urat. Ca si materiale caut roci gen ADA Seiryu, sau macar cat de cat asemanatoare si negre sau gri, o radacina sau doua micute sa incapa in mititelul asta, si sa iau cateva poturi de HC cuba (asta am gasit pe forum sa il cumpar) si 1 kg maxim sau chiar mai putin de nisip alb JBL Sansibar, nu am de ce sa iau o punga de 5 kg cum am gasit ca nu am ce sa fac cu el.
Ok astept sa vad ca pana pe saptamana viitoare imi comand si eu filtru hang-on si sa stiu in mare parte daca sa mai caut solutii sa il fac silentios sau nu
Am urmarit indicatiile din videoclip, insa fara succes, am optat pentru un filtru intern de colt, extraordinar de silentios. Sunt multumit de cum arata dupa 1 zi si va atasez o poza cu mititelul
Salut, nici mie nu imi place, l-am facut in graba si se vede, diseara voi scoate pietrele alea, nisipul alb, voi aranja altfel radacinile si plantele.
O zi buna, Stefan
Sal. Am si eu ub sun sun identic cu al tau. Nu am nici cea mai mica problema cu zgomotul. Este super silentios. Poate al tau are ceva la rotor. Al meu nu se aude ca merge decat daca pui urechea la 10cm de acvariu. Ciudat. App frumos acvariu. Bafta in continuare. Stima
Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
Salut, am pus iar filtrul hang-on de data asta doar cu burete si nu se mai aude decat foarte putin, asa ca am decis sa il pastrez pentru filtrare mecanica, o sa pun in el si perlon pe langa burete. Am scos nisipul alb si pietrele alea triste si o sa fac totul cat pot de simplu dar cat mai natural.
O zi buna, Stefan.