[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclarea solului  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Salut!

Citisem mai demult ce a scris Sandu despre ciclarea solului ADA Amazonia - fara pesti si plante, cu schimburi de apa zilnice prima saptamana etc etc si eram hotarat sa urmez sfatul asta.

Azi am citit ceva asemanator la tipul asta cu diferenta ca ciclarea a facut-o cu solul imbibat de apa doar, iar peste o luna cand a umplut acvariul cu apa a aruncat prima umplere doar.

Once the soil is covered with sand or gravel add de-chlorinated water to the tank.
NOTE! Add just enough water to saturate the substrate.
The tank should not be submerged yet!!
This part is very important!

[...]

The soil has to settle down before flooding the tank. With this method we can avoid unnecessary algae blooms and water turbidity.
Keep the soil saturated for 1to2 month. Note! Do not flood the aquarium yet. Add more water if it evaporates because the soil must remain submerged at all times to convert (soil cycling) into a settled aquatic soil which the plants require. It is important to wait to ensure sufficient bacteria development involved in nitrification of Ammonium to Nitrates, avoiding NH4/NO2 spikes which are very toxic to fish and crustaceans.

Avantaje / dezavantaje / pareri / experiente?

Multumesc,
Alex

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Am calcat cumva pe bec cu postul asta?

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dar ... se cicleaza solul ?
sau ... acvariul, adica apa si ceea ce contine apa (substrat, decor, etc) ?

eu stiu ca ciclarea consta in "cresterea" unor bacterii bune (in special in filtru) care le papa pe cele rele :-) ,
ca la eubiotic http://www.youtube.com/watch?v=_YfKuwy3OqU ,

cum se face treaba asta fara apa !?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Dragos Matei wrote:dar ... se cicleaza solul ?
sau ... acvariul, adica apa si ceea ce contine apa (substrat, decor, etc) ?

eu stiu ca ciclarea consta in "cresterea" unor bacterii bune (in special in filtru) care le papa pe cele rele :-) ,
ca la eubiotic http://www.youtube.com/watch?v=_YfKuwy3OqU ,

cum se face treaba asta fara apa !?

Citeste asta: http://www.acvariu.ro/viata-alaturi-de-ada si asta http://lowlightlowtechplanted.blogspot.com/2008/07/step-1-preparation-of-substratesoils.html

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

N-ai calcat pe bec, raspunsuri date din experienta nu cred c-o sa fie prea multe.

Avantaju' principal e ca atunci cind pui apa ai deja un sol care "lucreaza".

Dragos Matei wrote:dar ... se cicleaza solul ?

Da, si solul se cicleaza, si acolo (mai ales acolo) trebuie sa fie bacterii, un sol steril (din punctul de vedere al bacteriilor) nu "functioneaza". Bacteriile din sol sint esentiale nu doar in acvaristica.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Ok, pe mine ma intereseaza sa nu fac schimburi de apa zilnice timp de o saptamana pt ca nu am timp (1) si nu vreau sa irosesc apa (2), daca am inteles bine, cu solul imbibat de apa la ciclat, se arunca prima, max a doua umplere?

Intrebarea urmatoare este: cand stiu ca e ciclat? Nu inteleg cum as putea testa asta in scenariul de mai sus

Alex

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote: un sol steril (din punctul de vedere al bacteriilor) nu "functioneaza". Bacteriile din sol sint esentiale nu doar in acvaristica.

Unde apar mai repede bacteriile? In sol sau in interiorul filtrelor unde sunt mediile de filtrare?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: