[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reactor simplu si eficient  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
lucian.con
Junior member

Joined: 20/09/2005 07:49:13
Messages: 39
Location: Constanta
IP:
Offline

Idee de reactor de CO2 (la mine functioneaza f bine ) : un capac de biberon rasturnat (furat de la gura fetei ) pus in dreptul unui firisor de apa ce iese din tubul gaurit al unui filtru extern (tetra x700); Co2 vine linga substrat printr-un furtun direct din "bomba" si urca in mod natural direct in capac (numaratorul este chiar acvariul ).
Dizolvarea este destul de buna, capacelul se umple complet cu CO2 cam in 2 zile, moment in car-l inclin sa iasa tot gazul.
Plantele sunt ff vesele (bule de O2 peste tot)
Oxigenarea o fac tot cu filtrul extern (calalalte 15-16 firicele de apa fac niste mici galme la suparfata apei...
Acvariul are 75 l plantat din belsug + 7 neoni, 4 cardinali+2 ancistrusi.
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

chitron wrote:esti tare daca toti ar gindi la fel ca tine, ar falimenta firmele care se ocupa de asa ceva , noroc cu prosti(imi cer scuze acelora) care cumpara reactoare si alte componente valabile unei instalatii complete.


parerea mea e ca ai dreptate doar partial. eu am un reactor aquamedic si nu prea se compara la eficienta cu metodele DIY de reactoare. de exemplu are posibilitatea de a dizolva doar CO2-ul si de a elimina restul gazelor din reactor in mod automat. spun partial pt ca si eu am doua bombe cu drojdie la acest reactor.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Mai baieti iar incepe-ti cu "biberoane ", suzete si tetine , eu personal pot sa va spun ca am cheltuit cam 2.500.000 -3.000.000 pe diverse modele de reactoare cu power head cu bureti cu de toate si timp pierdut la net pentru schite si altele am ajuns la concluzia ca , cu banii care i-am dat pe diverse proiecte de reactoare imi luam unul nou si asa am facut mi-am luat unul de la aqua medic care are 4 medii de dizolvare a co2 si sunt multumit de el se vede ca cineva a pierdut timp sa il gandeasca si au si cu ce .

Ogar batrin dar.... cu miros fin
lucian.con
Junior member

Joined: 20/09/2005 07:49:13
Messages: 39
Location: Constanta
IP:
Offline

Din cate vad eu pe net despre reactoarele de firma , toate "se vad" cam prea mult in acvariu ; probabil ca pt baltutze mai mari de 150 l sunt de neinlocuit, dar la piticul meu de 75 l , capacelul transparent NU SE VEDE si-si face treaba...
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

lucian.con wrote:Din cate vad eu pe net despre reactoarele de firma , toate "se vad" cam prea mult in acvariu ; probabil ca pentru baltutze mai mari de 150 l sunt de neinlocuit, dar la piticul meu de 75 l , capacelul transparent NU SE VEDE si-si face treaba...


eu am un acvariu mult mai mare dar sa stii ca sunt si reactoare externe care se pot pune la returul filtrelor.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Daca ai sa cauti mai bine pe net ai sa gasesti si pentru acvariul tau mic reactoare de mici dimensiuni asa ca sa nu se observe
Chiar crezi ca iei nu sau gandit la ce te-ai gandit si tu cu privire la dimensiuni

Ogar batrin dar.... cu miros fin
akademik_79
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/06/2003 00:51:04
Messages: 950
Location: Bucuresti -Pantelimon 283 (Delfinului)
IP:
Offline

offtopik
lazarginel wrote:Chiar crezi ca iei nu sau gandit la ce te-ai gandit si tu cu privire la dimensiuni


Acum va intreb si eu, dragii mei da sus, faceti ceva cu forumul asta? Lasati-o reaku, in alte posturi se dau rigle la palma pentru asa ceva, numai rumanu' asta vad ca o tine asa de cand e membru si nu i se reproseaza nimic.

PS - @lazarginel - sa nu o iei personal. Scrii complet aiurea si nu e frumos, pentru un site cu pretentii.

ontopik
Eu unul propun scoaterea de pe forum a "Atelier DIY", pentru ca da nastere vad la tot mai multe discutii. OK, home-made-ul nu e un lucru profesional, ne-am lamurit, dar rubrica asta se bate cap in cap cu ceea ce se vrea promovat. Eu zic sa analizam si posibilitatea asta, pentru ca asa am taia de la radacina elanul "romanului descurcaret". Pune mana frate si ia-ti scule mai acatarii, daca vrei sa te lauzi ca esti acvarist. Eu cam de-aia nu imi fac iar un acvariu mai de Doamne-ajuta: nu-mi permit momentan sa bag banii in ceva profi. Si din experienta mea, m-am lamurit - nu faci treaba cu sticla de drojdie. cu galeata de apa prin sufragerie, etc.etc.

Simteam nevoia sa spun si eu ceva legat de Atelierul asta extraordinar. Candva, din cauza lui mi-am luat si capace de la voi. Asa ca sunt pro extirparea lui de pe forum. Sa facem un poll?

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Don`Parinte ...suparat rau in seara asta

Pentru lazarginel nu are sens sa ma pronunt e baiat mare, vaccinat si probabil ca iti va raspunde el.

Nu il cunosc personal...poate pan` la urma se va intampla si asta, tot au incercat unii sa-mi puna tot Iasiul in cap :-) ...dar am vorbit la telefon de cateva ori.
Omu` vorbeste corect gramatical, e coerent, poate are uneori accentul razasesc , da` eu dupa ce am ascultat povestile lu` Creanga in dulcele grai...devin nostalgic si uit de bancurile cu moldoveni.
Problema lui e ca nu le are cu computerul...omul a mai recunoscut-o plenar printr-un topic mai vechi. Acum nu pot sa-i zbor capu` pentru asta. Chiar admitand ca nu le are nici cu gramatica nimeni de pe forum nu ar avea timp sa stea sa faca lectii de gramatica cu toti oamenii de pe forum. Cred ca oricum e mai putin deranjant decat scrierea de tip chat ... asa ca sa trecem la problema ontopic ridicata de tine si care mi se pare o tema mult mai interesanta:

Ai scris
Simteam nevoia sa spun si eu ceva legat de Atelierul asta extraordinar...Asa ca sunt pro extirparea lui de pe forum. Sa facem un poll?


...pentru ca:

Pune mana frate si ia-ti scule mai acatarii, daca vrei sa te lauzi ca esti acvarist. Eu cam de-aia nu imi fac iar un acvariu mai de Doamne-ajuta: nu-mi permit momentan sa bag banii in ceva profi. Si din experienta mea, m-am lamurit - nu faci treaba cu sticla de drojdie. cu galeata de apa prin sufragerie, etc.etc.
.

Totusi eu cred ca lucrurile nu trebuie sa fie chiar asa de drastice.
Firesc iti impartasesc parerea enuntata vis-a-vis de calitate si iti apreciez progresul legat de modul in care "postesti la acvarii" :-) din lipsa de malai...e o dovada ca nu de pomana "ti-ai luat capacele" pe vremuri exact la rubrica asta...probabil esti printre putinii care ai si ramas cu ceva dupa "sapuneala"...cel putin cele declarate aici asta dovedeste.

In fata noastra la acest topic avem iar o descoperire epocala: tetina lu` ala micu` pe post de reactor.
Dar daca ai numara macar de curiozitate cate "reactoare minune" am descoperit...crede-ma tetina nu mai mira
In timp omul o sa mai stea pe forum si o sa vada ca exista variante mai eficiente, indelung verificate si care culmea, nici nu sunt chiar de neatins dpdv financiar.
Cu cat devi mai pasionat cu atat parca nu te mai doare sufletul cand bagi un ban spre a avea in dotare un produs de calitate. Incepi sa fi mai preocupa de ce se scrie prin carti si asa incetul cu incetul arunci tetina si cumperi un reactor de calitate.
Sa speram ca asa o sa fie toti in timp...evolutia ideala asta ar fi.

Reactia fireasca insa eu zic ca nu ar fi aceea de a desfinta musai rubrica...ma rog acum depinde si de cati inventatori o sa avem dar mai ales de modul argumentat sau hilar in care isi vor prezenta nascocirile :-)
Noi...aia da sus cum ne-ai numit ne-am pronuntat clar intentiile legate de bunul mers al forumului.

Legat de aceasta sectiune este enuntata urmatoarea intentie:

Mentinerea unei sectiuni "Atelier (DIY) & Hardware" in care sa fie prezentate metode sau produse alternative, in privinta carora echipa www.acvariu.ro nu isi asuma responsabilitatea;


Acum mai depinde si de voi ca lucrurile sa se intample asa...

Spre a explicita un pic, intentia este nu de a desfinta sectiunea (chiar constienti fiind ca a nascut multe controverse) ci chiar din contra, de a o revigora intr-o noua lumina, mai aproape de potentialul ei, promovand si incurajand spre exempliu teste comparative intre produse similare sau de ce nu a unor produse alternative rodul "minitehnicusilor" dar nu fara a fi certificate.
Asta-i si motivul pentru care nimeni din echipa administrativa nu si-ar putea asuma fro` responsabilitate pentru astfel de produse...

Chiar astazi am raspuns la un topic la care (apropos de...)lazarginel m-a inspirat, legat de un posibil test intre doua neoane cu spectru similar.
Mi se pare ca atat timp cat lucrurile se mentin in aria aceasta civilizata nu-i bai si nu apar certuri...dupa cum spuneam insa si la topicul de acolo, daca apare acum unu` si imi zice ca te miri ce festila da o lumina mai buna decat un neon special dedicat plantelor...e clar ca omu` respectiv... ori are buba la bibilica ori o face inadins spre a starica atmosfera...si slava Domnului au tot fost exemple in ultima perioada...

Asa ca nu cred ca ar fi nevoie de poll pentru desfintarea DYI (sau ma rog eu nu cred asta), ci doar de decenta celor care vin cu idei traznite fara ca macar sa aibe habar de principiul "mecanismului" pe care vor sa-l inlocuiasca printro solutie alternativa care de cele mai multe ori are fie o formula ideala dar secreta, fie rezultate miraculoase dar insuficient testate si care evident se dovedesc un fas, sau pur si simplu un panseu peste noapte cu reverberatie de aberatie

Ce miracol este viata...iti dai seama ca toate astea au pornit de la o simpla tetina don` Parinte

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Sandu wrote:Nu il cunosc personal...poate pan` la urma se va intampla si asta ... dar am vorbit la telefon de cateva ori.
Omu` vorbeste corect gramatical, e coerent, poate are uneori accentul razasesc
Am vorbit si eu cu omu' la telefon si intaresc cele spuse de tine. In plus are o groaza de cunostinte acvaristice care compenseaza cu virf si indesat micile erori gramaticale. Mi-ar place mult sa-l cunosc personal - pare plin de pofta de viata .

Sandu wrote:depinde si de cati inventatori o sa avem dar mai ales de modul argumentat sau hilar in care isi vor prezenta nascocirile :-)
E de datoria celor care-si fac singuri diverse scule sa se prezinte cu poze despre realizarile lor, performante, fiabilitate ....... in cazu' unui reactor as vrea sa vad un topic aici cu constructia unui reactor care sa dizolve X bule/minut, pierde sau nu gaz, se infunda de la depuneri si trebuie spalat la Y saptamini, cit e de comod de demontat si de curatat, ce zgomot face, se infunda sau nu cu gaz PowerHead-u' daca se ia curentu' ....... sau orice alte informatii ar fi de interes.
Inca n-am vazut asa ceva - si nu vorbesc de idei (din astea au mai fost), vorbesc de idei finalizate prin realizarea reactorului si pareri dupa folosirea cel putin citeva luni.


Sandu wrote:Asa ca nu cred ca ar fi nevoie de poll pentru desfintarea DYI
Daca nu apar inventatorii, sectiunea DYI o sa moara singura.

Poze: smilie ... Poze cu plante
akademik_79
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/06/2003 00:51:04
Messages: 950
Location: Bucuresti -Pantelimon 283 (Delfinului)
IP:
Offline

Mai aveti si voi putina dreptate, referitor la Atelier. Poate ca m-am aprins eu prea tare. In orice caz, salvarea lui de catre inventatorii romani nu se va face pana in ziua judecatii de apoi. Pentru ca noi nu avem asa ceva, mai degraba le-as spune vorba lui Razvan, carpaci. Carpaci am fost si eu, carpaci ai fost si tu Sandule (vezi garniturile pentru Fluval cand iti curgea), si tu Mare Alb, si tu Mosule. Toti.
Numa' ca una este evolutia, alta este incapatanarea de a ramane la vechile obiceiuri, alta este lipsa de bani Sandule. Sunt numai trei posibilitati. Fiecare isi alege calea in acvaristica, in functie de cat il duce capatana sau bugetul. Pe mine m-a dus sa las prostiile si sa renunt, pentru ca am alte prioritati acum. La timpul potrivit, va fi iar, insa ceva cum trebuie facut.

Inca ceva: hai sa vorbim cu cifre. De anume ai nevoie pentru a se considera ca esti un acvarist "european"? Pai de urmatoarele:
- marimea bazinului e in functie de spatiu si gusturi, dar justifica accesoriile de mai jos. Eu zic un minim 120-150 de litri=xXx RON
- filtru (nu un Jebao, chiar daca se spune ca merge si-asa)= xXx RON
- neoane (lasa-ma cu TLD-urile, aici vorbim de profi)= xXx RON
- instalatie la picatura (fa o gaurica in perete si trage o teava, ca nu-ti cade blocu')= xXx RON
- instalatie CO2 (hai sa zicem numai reactorul si folosesti drojdia)=xXx RON
- pH metru digital (daca tot bagi CO2)=xXx RON
- teste pentru apa=xXx RON

Fa tu Sandule niste calcule si punele in locul xXx-urilor mele. E un minim necesar, nu consider cele de mai sus o configuratie state of the art. Chiar sunt curios la cat iesim. Si apoi vorbim altfel, pe o baza, uite tatucule cat tre' sa bagi ca sa dai noroc cu mine.

Si hai sa o spunem p-aia dreapta mai flacai. Romanii au bani, nu faceti gura, mai bine uitati-va in Supermarket-uri cand sunt promotii, cum iesim cu totii cu frigiderul in carucior. Nu e problema de bani. E problema ca inca ne e frica sa cheltuim banii. Si mai mult decat atat, sa ma *** in ea de politica a firmelor, ca m-am aprins iar, ne e frica de placuta pe care scrie Marfa vanduta nu se primeste inapoi. Suntem cu totii de acord ca hobby-ul costa foarte multi bani, dar ce te faci cand iti curge filtrul in perioada de garantie? Nu faci nimic. Taci si citesti ce-am scris aici.

Nu, pe bune Sandule, ia incropeste tu cu baietii de la Aquadelights un sticky in care sa treci cheltuielile ce le suporti cand te apuci de hobby-ul asta. Cat mai obiectiv posibil si mai realist, fara sa ne aruncam la mofturi. Poate ca va functiona altfel treaba, stiti vorba aia ca rumanu' e fudul al reaku, cand vede scris "uite ce au altii" sau "cam atat iti trebuie sa fii si tu tare", isi face ca fraierul un tel in viata - sa aiba si el. Poate asa ii convingeti mai usor pe oameni sa aleaga calea profi, cel putin asa m-ati convins pe mine - vreau si eu ca pe viitor sa las acvariul in plata Domnului si sa-mi vad de ale mele, pentru ca are tot ce-i trebuie si nu mai e un chin.

Referitor la lazarginel, nu am sa mai spun decat atat: nu inteleg ce legatura are s*** cu prefectura.

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

akademik_79 wrote:
- marimea bazinului e in functie de spatiu si gusturi, dar justifica accesoriile de mai jos. Eu zic un minim 120-150 de litri=xXx RON
- filtru (nu un Jebao, chiar daca se spune ca merge si-asa)= xXx RON
- neoane (lasa-ma cu TLD-urile, aici vorbim de profi)= xXx RON
- instalatie la picatura (fa o gaurica in perete si trage o teava, ca nu-ti cade blocu')= xXx RON
- instalatie CO2 (hai sa zicem numai reactorul si folosesti drojdia)=xXx RON
- pH metru digital (daca tot bagi CO2)=xXx RON
- teste pentru apa=xXx RON
[/i]


pai hai sa vedem:
-acvariu 450 brut 850RON
-mobila sufragerie pt acvariu 1100Ron
-filtru 550RON
-lumina 180RON
-instalatie CO2 (noua de pe ebay) 130EURO
-PH controler nu am nevoie pt ca e acavriou mare si nu am pesti/plante care necesita un PH fara variatii mai mari de 0.2
-teste apa 100RON

deci cam 3100RON fara plante si pesti. dar pot sa spun ca si rezultatele sunt pe masura.
totusi eu zic ca unele lucruri pot fi facute in regim DIY foarte bine: filtru wet&dry, capac, acvariu, instalatie de iluminare.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

akademik_79 wrote:Si hai sa o spunem p-aia dreapta mai flacai. Romanii au bani, nu faceti gura, mai bine uitati-va in Supermarket-uri cand sunt promotii, cum iesim cu totii cu frigiderul in carucior. Nu e problema de bani.


bilti wrote:deci cam 3100RON fara plante si pesti
La salaru' meu de bibliotecar de 523 RON imi dau venitu' pe sase luni sa-mi fac un acvariu decent. Fara pH-controller, fara incalzitor de substrat, fara substrat coolt de firma ....... Noroc ca mi-am mai luat o slujba astfel incit sa-mi pot face acvariu' cu venitu' pe doar trei luni . Parca-i mai bine asa.
Asta e adevaratu' motiv care ma OBLIGA la cirpaceala. Probabil si pe altii. Nicidecum mentalitatea. In schimb, tot respectu' pentru cei care dau bani pe filtre canistra, schimba tuburile de neon dupa 12 luni cum scrie pe ambalaj sau folosesc ultimele noutati in domeniu .

Cine-or fi romanii care au bani de care vorbeste akademik ....... ce procent reprezinta ei din total ....... mama zmeului stie . Cu siguranta nu-s cadre didactice sau alte soiuri de bugetari. Hai c-am luat-o pe aratura deja ........

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

akademik_79 wrote:... carpaci ai fost si tu Sandule (vezi garniturile pentru Fluval cand iti curgea)
...ba io`carpaci n-am fost...am fost fraier ca mi-am cumparat fluval

Scuze am...la vremea aia era cel mai bun produs de pe piata noastra mioritica...nenorocirea a fost doar de intelegere a produsului. Eu am crezut ca mi-am cumparat filtru canistra si de fapt imi cumparasem fantana arteziana

Da revenind la propunerea ta sper sa gasesc timpul necesar spre a ne intalnii si a dezbate ceea ce inseamna un acvariu dotat la marginea decentei profesionale. Cum zici tu un om cu care te poti intalni strangandu-i lejer mana ca si-a facut temele constincios si nici nu si-a gaurit buzunaru` spre a se mai scobii de bani.
Interesanta ideea si mi se pare si utila si adecvata sectiunii.

MARELE ALB wrote:La salaru' meu de bibliotecar de 523 RON
baiii salariu e confidential nu se trece pppaaa forum


....si da ai luat-o si tu si noi toti un pic pe aratura cu topicul ca am pornit de la una si s-a ajuns la alta.
Concluzia cea mai dasteapta a lui mi se par 3.
1. Tati daca vrei reactor din tetina si nu iti sufla nevasta flacari in ceafa fa-o e obtiunea ta noi nu iti recomandam asta, nici nu ne bucuram ca asta-i modul in care vezi tu acvaristica si cu siguranta nu vom incuraja popularizarea unor astfel de metode ridicole.
Totusi nu esti un caz pierdut, esti relativ nou pe forum mai citeste si atat timp cat nu imi explici ca reactorul tau e idealu` in viata(ceea ce nu ai facut) nu-i bai ...mai ai sanse sa iti vezi visu` cu ochii...adica un acvariu in care sa ai concentratia ideala de CO2 cumparand un reactor serios.

2. Trebuie gandit un model de acvariu pe care sa-l propunem
3. Sa mai lasam palavrageala inutila pe forum si sa mai trecem si la munca ca asa se fac banii de care avem nevoie ca sa nu ajungem in situatia lui MA ...adica sa vrei, sa stii, da sa nu poti :18:
(am glumit nu imi sariti in cap )

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Sandu wrote:baiii salariu e confidential nu se trece pa™ forum
Poate pun si-un scan cu fluturasu' de salar .

La bugetarii care consuma banu' public nu-i confidential :p . Platitoru' de impozite are dreptu' sa stie pppaaa ce se cheltuie banu' lui .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Da' stiu ca aveti talent la scris...Parca ati fi la cenaclu literar...Creanga era nimic pe linga voi. Ca sa ajungi de la o amarita de tetina la fluturasul de salariu, care la rindul sau are o oarecare legatura cu un biet reactor, trebe imaginatie, nu gluma...
akademik_79
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/06/2003 00:51:04
Messages: 950
Location: Bucuresti -Pantelimon 283 (Delfinului)
IP:
Offline

Asta e tatucule. Se pare ca discutam romaneste; adica fiecare are un punct de vedere pe care il sustine numai atunci cand e soare afara. Hai mai bine la un brainstorming sa vedem ce se poate face in cazul mesterilor mastorasi.

Pana una alta, nea Sandu are dreptate - topicul asta era despre o suzeta parca, nu despre mofturi da burgheji.

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

chitron wrote:eu tot nu am inteles ce mobilier este ala de 1100 de Ron(11.000.000 lei vechi) pentru acvariu. Tare sunt curios ca nu am auzit pina acum de o masa speciala sa coste atit.

...pai inteleg ca omu` a calculat tot corpul de mobila din sufragerie si asa se poate sa te coste si mai mult. Firesc pppaaa principiu asta se poate ajunge la costuri colosale....asa as putea si eu sa pun la costuri pretul apartamentului in care e amplasat ...acvariul
De fapt si eu cand mi-am conceput acvariul am "tras" si o biblioteca pppaaa comanda...dar eu nu as baga la calcul mobila ce serveste drept suport.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

chitron wrote:eu tot nu am inteles ce mobilier este ala de 1100 de Ron(11.000.000 lei vechi) pentru acvariu. Tare sunt curios ca nu am auzit pina acum de o masa speciala sa coste atit.
Masa de la Juwel Rio 400 e vreo 1.000 RON .

Poze: smilie ... Poze cu plante
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

chitron wrote:eu tot nu am inteles ce mobilier este ala de 1100 de Ron(11.000.000 lei vechi) pentru acvariu. Tare sunt curios ca nu am auzit pina acum de o masa speciala sa coste atit.


nu e un simplu stativ de acvariu. e o mobila de sufragerie in care e incastrat acvariul dar, fiind facuta special pt asta, am considerat suma la cheltuieli facute pt hobby. un procent mare reprezinta ramele de aluminiu+sticla sablata.

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11885/normal_ansamblu.JPG

Acvariul meu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Hai totusi sa incheiem discutia asta aici...ca i-am facut zdrente topicul omului. Pentru moment eu zic sa inchidem aici topicul si promit ca in maximum o saptamana redeschidem discutia intr-un topic separat dedicat special costurilor unui acvariu decent.

P.S. Daca totusi simte cineva o dorinta arzatoare de a mai comunica ceva aici il rog sa imi dea pm si se rezolva.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com