[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SFATURI  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt un incepator in acvaristica,de curand am intrat pe acest site si am ramas impresionat.
acum cateva luni mi am construit un acvariu dupa instructiunile de pe forum.
un recipient de 90L&45l&50h cu geam de 8 mm la care am adaugat intaritorii in jurul lui din bucati de geam de 6 mm lipite cu silicon formand aspectul unei rame
am consumat 5 tuburi de silicon pt acvarii
l am umplut cu apa si doua galeti de nisip si rezista nu da semne ca ar ceda,sub el am pus un burete pe toata suprafata
dar problema care ma macina e urmatoarea:
ca decor am facut dintr un tub de spuma care se foloseste pe la geamuri pt izolare cred ...(ideea asta am luato de pe forum )si am vopsit spuma cu vopsea spray apoi am dat cu rasina exposidica 5 straturi subtiri,asa cum am fost informat
am umplut acvariul din nou cu apa si l am lasat cateva saptamani apoi am incercat sl ciclez am pus nisit granit de 3;4mm un strad de 5 si 4cm am fiert apa am pus un filtru mecanic interior fara incalzitor 2 zile apoi cand am adaugat incalzitorul si neoanele apa a inceput sa aiba un miros si sa se albeasca,am schimbat toata apa si am adaugat din nou apa cam 3 sferturi si cu temp de 26 grade si am mai adaugat un filtru extern galeata cu burete ceramica si carbune activ(carbunele cand am turnat apa peste el a incaput sa scoata un sunet ciudat si un nor gri si mi a dat in acvariu niste bule cam vre o doua zile apa nu s a mai albit dar cand am mai adaugat apa iar a inceput sa se albeasca dar nu asa ca inainte e doar putin tulbure dar i a ramas putin miros naspa m am gandit ca daca adaug niste plante s o cicla mai repede asa ca am cumparat Cladophora aegagropila e cam cat un mar la dimensiune un echinodorus& un anubias maricele cam cat o palma......o sa pot sa mi pun si pesti sa mai astept ce teste ar trebui sa fac sa scot spuma aia,ce sa fac?
va rog sa ma ajutati
multumesc anticipat
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

era sa uit,deasupra apei pluteste ceva mazga transparenta , nu stiu ce e
ma simt depasit de situatie ....
[Yahoo!]
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Salut, si bine ai venit,

Tu spui ca ai citit inainte de a te apuca de acvaristica, este foarte bine dar, probabil nu ai citit cum trbuie sau ce trebuie.
pentru tine am doua sfaturi momentan: 1 citeste si invata aici si 2 scoate carbunele nu este bun la ciclare. Carbunele are si el partile lui bune dar, depre asta mai vorbim!

Multa bafta!

Nu fi trist vor veni si vremuri mai bune!

[Email]
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Antoniot wrote:era sa uit,deasupra apei pluteste ceva mazga transparenta , nu stiu ce e
ma simt depasit de situatie ....

nu te speria nu este mazga cred ca este doar o pata deasupra apei care va disparea cu timpul(este de la apa) si/sau de la decor!

[Email]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

aha am inteles cum sta treaba cu ciclarea
multumesc
dar cu carbunele ce fac...el era incorporat cu filtrul cand l am cumparat daca il scot mai functioneaza galeata aia de filtru sau cant trebuie pus ...?
[Yahoo!]
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Antoniot wrote:...dar cu carbunele ce fac...el era incorporat cu filtrul cand l am cumparat daca il scot mai functioneaza galeata aia de filtru sau cant trebuie pus ...?

Functionarea filtrului nu depinde de carbunele din el.(ce filtru extern ai?) carbunele se pune dupa ce aplici un tratament la acvariu pentru a indeparta eventuale ramasite ale substantelor. Nu i-ti doresc sa trebuiasca sa pui carbunele.

[Email]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

vreau sa mi fac si o instalatie de co2 m am documentat si cred ca o sa ma descurc dar nu inteleg cam cate bule pe secunda trebuie pe litru&cam cand sa ma apuc sa adaug o astfel de instalatie eu de curiozitate am facut una cu gelatina zahar si drojdie merge treaba dar nu am puso in acvariu ci intr un recipient dintr un butoi de apa plata de trei zile scoate bule cam una la doua secunde am reglat m ai putin de atat nu am reusit.
cand sa montez co2 in acvariu sau nu e necesar inca pt plantele mele.
mi ar fii frica sa l montez ca saptamana viitoare vreau sa mi pun pesti o pereche de ancistrusi (am inteles ca sanitarii se pun primii)
astept sfaturile voastre pretioase
maine o sa pun si poze

..............................

am un aquael 150 l am luat din obor
am scos carbunele,am mai pus in apa din acvariu o pastila dreptunghiulara cica care limpezeste apa si scoate mirosul o scot si pe aia

.............................

ca neoane am doua un aqua glo si sun glo
fiecare au cate 20w
pe aici am inteles ca trebuie 1w pe litru
poi eu am bagat 170 litri si nu cred ca am loc sa mai bag deasupra acvariului alte neoane ca nu au loc&mi se pare un pic exagerat8 neoane de 20 w la acvariul meu sau nu se calculeaza asa?
[Yahoo!]
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Instalatia de CO2 se pune in acvariu dupa ce ai pus plantele si bazinul este ciclat. Concentratia de CO2 din apa trebuie tinuta meru sub control nu este o regula cate picaturi pe secunda trebuie sa fie!

[Email]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Despre pseudo-alga pe care o am si eu am inteles ca se poate lipi de decor(buturuga)cum a procedat si Dl- Dalles ...,cum o pot atasa,pot sa incerc cu guta neagra cam cat timp trebuie tinuta legata?sa incerc dupa ciclarea acvariului?va rog am nevoie de sfaturi "
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:...pot sa incerc cu guta neagra cam cat timp trebuie tinuta legata?

Mai buna e guta transparenta. Ca timp, poate sa stea legata oricat. Dupa 3-4 zile nu se mai observa urma gutei.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc pt sfat....inainte sa o leg de decor pot sa tai in doua "respectivul ghemotoc"doar se imulteste prin dividere.cu foarfeca e bine?
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

E bine.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

pe mine ma deranjeaza foarte tare petele care plutesc deasupra apei,daca balacec putin apa petele mai sunt aspirate de filtru dar tot mai raman de cateva zile tot procedez asa parca se imultesc petele astea?
am impresia ca si pe geam exista astfel de impuritate ca am bagat un melc in acvariu sa vad daca rezista si mi a lasat urme pe geam.
ce ar trebui sa fac,eu ma gandeam sa mi iau un peste maine,ar trebui sa mai astept nu as suporta sa mi moara .
[Yahoo!]
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Sigur rasina care ai dat-o pe decor este cea indicata?

[Email]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

am rezolvat problema cu petele aseara am bagat un difuzor cu aer pana dimineata apa s a limpezit iar acum este oglinda,oare asta era problema ?mirosul apei a disparut semnificatif dar se mai simte putin foarte discret.
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

rasina e exposidica de calitate alimentara asa cum am citit in site,eu lucrez in constructii si am luat o de la o lucrare ....o foloseam la o piscina interioare ii zice aquamax sau asa ceva nu mai tin minte,dar sigur pe cutie scria rasina exposidica de calitare alimentare.
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

as vrea sa mi cumpar un reactor si un ph metru electronic poate cineva sa mi recomande un magazin.
multumesc anticipat.
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:as vrea sa mi cumpar un reactor si un ph metru electronic poate cineva sa mi recomande un magazin.
multumesc anticipat.

SHOP ONLINE

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:pe aici am inteles ca trebuie 1w pe litru
Atentie! La 1w/litru se ajunge la acvarii medii / mici, hiperplantate, care au plante ce chiar au nevoie de 1w/l, valoarea aceasta fiind atinsa progresiv, in luni de zile si obligatoriu asociata cu adaos de CO2. Daca la un acvariu neciclat, cu putine plante, bagi din start 1 w/l in 3 zile postezi la "green water". Pentru inceput la 170 litri sunt de ajuns 0,5w/l.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

m am lamurit
se poate inchide topicul
cititul pe forum si raspunsurile pe care le dati membrilor m a lamurit
tot ce stiam pana acum era un haos
ma bucur ca am dat de voi
o sa o iau de la 0
o sa mi fac un recipient pe ciclide africani

si unul pt plante
pana atunci
@round
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: