[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Arca lui Kiwi  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Am prins putintel curaj si mi-am tras acvariul in poza Sireaca poza a ieşit cam neclară, dar cu prima ocazie cand mai pun mana pe un "degetal" promit ca "vederile" o sa iasa mai clare. Si mut termometrul. Si o să mă invart si de un background. Plantutele "evadate" din substrat au fost aranjate (au fost ca firul ala de par care nu vrea sa stea nici de-al naibii cand te fotografiază nenea pozaru').

Intre timp a apărut si un betta (care a castigat la lotto un "apartament" doar al lui ... il va primi în curand)

Sugestii, comentarii, reclamatii, amenintari, pe toate le astept cu placere

Priviţi!

Aspru...
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Mie i-mi place acvariul tau! (mi-au trezit interesu tetrazonii tai mai ales dupa ce ti-am citit "povestea suspect de lunga" si interesanta ).
Frumos, e aerisit si tetrazonii sunt faini rau asa multi si clebarul cu Animal Planet, e din peisaj... .
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Kiwi wrote:

Sugestii, comentarii, reclamatii, amenintari, pe toate le astept cu placere

Frumusel, da' de ce nu il plantezi mai "la greu"? :-) Spatiu ai berechet! Asta ca ai vrut o sugestie.
aripel
Member

IP:

....de acord cu Dolly....mai ales ca tetrazonii sunt inebuniti dupa "baie" de plante (sa-i vezi atunci ce "intreceri" fac! )
in rest e promitator

aripel is here
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

tunde valisneria aia : )

image
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Vreau si eu niste detalii, dimensiuni, lumini...detalii tehnice etc si promit ca mai vorbim

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

- una bucată "recipient" 100x40x50
- filtru Aquael Fan 3
- 21 de tetrazone
- 6 ancistruşi (dintre care o să păstrez probabil o pereche sau două .. dacă am noroc ... dacă nu... 3 indivizi)
- 2 Ghost Shrimps (cred ... i-am vazut doar de doua ori)
- instalaţie de iluminat cu 3 TLD-uri de 18 W, un Aqua-Glo (20W) şi un Sera Plant (18W)
- 3 betta (nea' barbatelu' si haremu' de doua tanti) care o să fie mutati in curând
- ceva cunostinte teoretice (după cum am mai spus, înainte să umplu acvariul, am încercat să studiez problema cât s-a putut de mult), trase în spate de lipsa acută de experienţă
- schimb de apă regulat .. o dată pe săpentruămână, circa 50-60 l.

... cam ăstea ar fi detaliile tehnice care-mi sunt cunoscute (chimismul apei a fost "sondat" folosind nişte teste "n" în 1 de la JBL ... şi rezultatele par normale)

Dolly> O să fie plantat (tre' să mai apara nişte cryptocorine .. şi cred că o să apar şi eu pe la cârciumioara cu bere şi verzituri) mai "la greu"
BleeD> S-a facut

Aspru...
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Kiwi wrote:- una bucată "recipient" 100x40x50
- filtru Aquael Fan 3
- 21 de tetrazone
- 6 ancistruşi (dintre care o să păstrez probabil o pereche sau două .. dacă am noroc ... dacă nu... 3 indivizi)
- 2 Ghost Shrimps (cred ... i-am vazut doar de doua ori)
- instalaţie de iluminat cu 3 TLD-uri de 18 W, un Aqua-Glo (20W) şi un Sera Plant (18W)
- 3 betta (nea' barbatelu' si haremu' de doua tanti) care o să fie mutati in fundând
- ceva cunostinte teoretice (după cum am mai spus, înainte să umplu acvariul, am încercat să studiez problema cât s-a putut de mult), trase în spate de lipsa acută de experienţă
- schimb de apă regulat .. o dată pe săpentruămână, circa 50-60 l.

Ce am promis ramane bun promis ...asadar revin:
Am vazut si bune si rele...imi place de la inceput cand imi spune cineva ca lungimea acvariului e de la 100 incolo, mi-ar fi placut si mai mult daca imi scriai ca are si latime de 50...poate la viitorul caci latimea trebuie sa intelegeti cu totii e un lucru minunat in "acvaristica plantata" iti ofera posibilitatea de joaca si aranjamente cu boschetii.
Vad ca ai si lumina si vad ca destule neoane...banuiesc ca nu functioneaza 12 ore toate 5...

Altfel situatia este exact cum ai descris-o tu, dar "se intrevad zorile unei ere mai bune" caci ai o zona in acvariu care imi place ...este vorba de zona cu radacina care tine de la Alternanthera aia din stanga si pana la Cryptocoryne pontederiifolia aia din dreapta.
In rest...ei bine, in rest incep schimbarile daca ar fi sa te iei dupa mine.
Gresala: acvariul nu trebuie sa aibe un substrat drept ca in palma, se fac terase, se mai pune o piatra doua cu scopul de a se forma o usoara panta spre partea din fata a acvariului. Combate monotonia si uniformitatea dar te si ajuta la sifonare.
Restul plantelor nu sunt genul meu...la asa dimensiuni e pacat sa ratezi un Echinodorus care ar masca si mai bine filtrul ala din stanga.
Apropos de filtru... nu bagi un pic mai adanc mana in buzunar de o canistra mai mica? Hai ca nu-i greu si tot tie iti usurezi munca vezi ca au Sera, Fluval si Tetra unele mai bune.
Apoi grosimea substratului imi pare mica (poate-i de la poza).
Ce e bine e ca arca am vazut si o incercare de covor ...parca-i Marsilea aia (dracu` vede pana acolo ) ceea ce nu e rau asa trebuie in partea din fata da bine.
Iar 2 Ghost Shrimps nu ii vezi pentru ca sunt...Ghost
Ei bine serios vorbind doua aspecte legate de shrimpi caci parca si Mitica se plangea de asta:

1.Crevetii in general trebuie sa ii cumparati pentru aparitii meteorice asa le e felul nu ai ce le face...nu sunt ca un peste sa apara la fotograf toata ziua. Poti sa ai 2 creveti in 100 de cm si sa ii vezi dupa o luna...atunci cand va fi acvariul plantat asa o sa ti se intample.
2.Ghost Shrimps nu mananca alge...au alte virtuti, dar tot merita sa ai

Betta intradevar ii poti da de acolo.
Tine Ancistrusii sunt utili, interesanti si poate mai incolo cand ei se fac mai mari si le amenajezi un spatiu poate o sa te joci si cu ceva icre

Bafta si mai vorbim.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Mulţumesc mult pentru sfaturi. La indicaţiile lui Sandu, am scăpat de stejarul ăla din stânga şi am adoptat trei "ozeloţi" pe care i-am înfipt (cu toată răbdarea de care sunt în stare) în locul gol şi însorit lăsat de nucus (cred că nucus era). Procesul de plantare, lung şi anevoios (tot respectul pentru răbdarea de care dau dovadă grădinarii acvatici) mi-a relevat că, într-adevăr, substratul e cam subţire. Următorul acvariu va fi mai arătos. Şi plantat pe "uscat". Acum o să aştept să văd evoluţia echinodoruşilor. Şi să se limpezească puţin apa să pot trage o fotografie.

Aspru...
[Email]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: