Kiwi wrote:- una bucată "recipient" 100x40x50
- filtru Aquael Fan 3
- 21 de tetrazone
- 6 ancistruşi (dintre care o să păstrez probabil o pereche sau două .. dacă am noroc ... dacă nu... 3 indivizi)
- 2 Ghost Shrimps (cred ... i-am vazut doar de doua ori)
- instalaţie de iluminat cu 3 TLD-uri de 18 W, un Aqua-Glo (20W) şi un Sera Plant (18W)
- 3 betta (nea' barbatelu' si haremu' de doua tanti) care o să fie mutati in fundând
- ceva cunostinte teoretice (după cum am mai spus, înainte să umplu acvariul, am încercat să studiez problema cât s-a putut de mult), trase în spate de lipsa acută de experienţă
- schimb de apă regulat .. o dată pe săpentruămână, circa 50-60 l.
Ce am promis ramane bun promis ...asadar revin:
Am vazut si bune si rele...imi place de la inceput cand imi spune cineva ca lungimea acvariului e de la 100 incolo, mi-ar fi placut si mai mult daca imi scriai ca are si latime de 50...poate la viitorul caci latimea trebuie sa intelegeti cu totii e un lucru minunat in "acvaristica plantata" iti ofera posibilitatea de joaca si aranjamente cu boschetii.
Vad ca ai si lumina si vad ca destule neoane...banuiesc ca nu functioneaza 12 ore toate 5...
Altfel situatia este exact cum ai descris-o tu, dar "se intrevad zorile unei ere mai bune"

caci ai o zona in acvariu care imi place ...este vorba de zona cu radacina care tine de la Alternanthera aia din stanga si pana la Cryptocoryne pontederiifolia aia din dreapta.
In rest...ei bine, in rest incep schimbarile daca ar fi sa te iei dupa mine.
Gresala: acvariul nu trebuie sa aibe un substrat drept ca in palma, se fac terase, se mai pune o piatra doua cu scopul de a se forma o usoara panta spre partea din fata a acvariului. Combate monotonia si uniformitatea dar te si ajuta la sifonare.
Restul plantelor nu sunt genul meu...la asa dimensiuni e pacat sa ratezi un Echinodorus care ar masca si mai bine filtrul ala din stanga.
Apropos de filtru... nu bagi un pic mai adanc mana in buzunar de o canistra mai mica? Hai ca nu-i greu si tot tie iti usurezi munca vezi ca au Sera, Fluval si Tetra unele mai bune.
Apoi grosimea substratului imi pare mica (poate-i de la poza).
Ce e bine e ca arca am vazut si o incercare de covor ...parca-i Marsilea aia (dracu` vede pana acolo

) ceea ce nu e rau asa trebuie in partea din fata da bine.
Iar 2 Ghost Shrimps nu ii vezi pentru ca sunt...Ghost
Ei bine serios vorbind doua aspecte legate de shrimpi caci parca si Mitica se plangea de asta:
1.Crevetii in general trebuie sa ii cumparati pentru aparitii meteorice

asa le e felul nu ai ce le face...nu sunt ca un peste sa apara la fotograf toata ziua. Poti sa ai 2 creveti in 100 de cm si sa ii vezi dupa o luna...atunci cand va fi acvariul plantat asa o sa ti se intample.
2.Ghost Shrimps nu mananca alge...au alte virtuti, dar tot merita sa ai
Betta intradevar ii poti da de acolo.
Tine Ancistrusii sunt utili, interesanti si poate mai incolo cand ei se fac mai mari si le amenajezi un spatiu poate o sa te joci si cu ceva icre
Bafta si mai vorbim.