[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incercare aquascaping - jurnal acvariu stefanp 2012-2013  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Sincer, nici mie nu-mi vine sa cred Sa inteleg ca ti se pare o idee buna?

Dl. Stefan, ma faceti sa caut la inceput vreo X posturi in care protestam impotriva moss-ului in acvariile dvs (inclusiv in cel vechi) asa ca va rog sa ma iertati dar am dezvoltat o sensibilitate fata de acest subiect, vindecabila doar cu ceea ce spune dl. Porcu, si anume kaput flame moss la flama cu el!

De exemplu aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/160/21994.page#p185694 , 19 Nov 2012:

viulian wrote:nu-mi place moss-ul de pe ramura din dreapta, mi se pare ca strica solemnitatea plantelor de acolo

Sau replica lui Dl. Porcu, 20 Nov:

porcu wrote:In stinga nu-mi place muschiu'

ca sa nu mai pun de asemenea restul de posturi unde stapanul acvariului din topic isi apara feroce moss-ul, ca ii place, ca se vede altfel decat in poze, ca il mai tunde sa nu se mai vada asa rau, ca nu renunta dar poate il da mai asa ca sa nu mai fie in prim plan.
Prin urmare vestea ca va fi scos este pe cat de neasteptata pe atat de neconceput senzatia fiind ca putem muta muntii, dar nu si flame-ul din acvariile dvs!

VICTORY!!!!!

Deocamdata sa nu facem planuri pe viitor, ci sa savuram acest moment

Bine, e clar ca sunt stresati, da' de ce i-au scuipat ?
P.S.: Sufletul meu de gradinar, urla de durere cand vede fulgii cum cad pe gazonul de cuba

Nu stiu daca mai sunt buni fulgii ... sau e posibil ca in cealalta parte sa fi fost hraniti cu alti fulgi, si acum sa nu recunoasca ... sau ... la mine de exemplu, nemo mananca fulgi, dar nu si pe cei de culoare galbena (fulgii sunt de cateva feluri, cu culori diferite). Incearca si alta mancare un pic ? Mi se pare ca ai mei sunt disperati dupa Ocean Nutrition, ceva cu spirulina ..
O populatie uriasa de Physa rezolva tot ce inseamna depuneri iar cateva Neritine (daca pH-ul este peste 7) rezolva orice verzituri pot apare pe lemne.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

viulian wrote:
ca sa nu mai pun de asemenea restul de posturi unde stapanul acvariului din topic isi apara feroce moss-ul, ca ii place, ca se vede altfel decat in poze, ca il mai tunde sa nu se mai vada asa rau, ca nu renunta dar poate il da mai asa ca sa nu mai fie in prim plan.

Pai imi place flame moss-ul. Cred ca e cel mai placut muschi pentru ochiul meu, dintre cele pe care le-am avut pana acum
Da' parca incep si eu sa observ ca cea nu se leaga acolo...face parte din maturizarea acvaristica (sper)

viulian wrote:
Prin urmare vestea ca va fi scos este pe cat de neasteptata pe atat de neconceput senzatia fiind ca putem muta muntii, dar nu si flame-ul din acvariile dvs!

viulian wrote:
VICTORY!!!!!

Deocamdata sa nu facem planuri pe viitor, ci sa savuram acest moment

Bun, e momentul vostru acum Pana ma razgandesc

viulian wrote:
Nu stiu daca mai sunt buni fulgii ... sau e posibil ca in cealalta parte sa fi fost hraniti cu alti fulgi, si acum sa nu recunoasca ... sau ... la mine de exemplu, nemo mananca fulgi, dar nu si pe cei de culoare galbena (fulgii sunt de cateva feluri, cu culori diferite). Incearca si alta mancare un pic ? Mi se pare ca ai mei sunt disperati dupa Ocean Nutrition, ceva cu spirulina ..

Pai asa cred ca am sa fac. Mai incerc in seara asta, poate si maine. Dupa care trec pe alte feluri. Vedem.
Din pacate, am avut o vizita aseara si cineva a fost tare placut impresionat de cum se sperie pestii cand te strambi in acvariu si le bati in geam... Dimineata niciunul nu era iesit la inot, iar acu', numa' vreo jumate au curaj...

viulian wrote:
O populatie uriasa de Physa rezolva tot ce inseamna depuneri iar cateva Neritine (daca pH-ul este peste 7) rezolva orice verzituri pot apare pe lemne.

Am Physa si inca vreo doua feluri de melcusori. Plus ca hoarda de creveti a bobinat rapid resturile...problema e ca si ei scot mancarea aia intr-n final pe dos

image

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Si-au cam revenit si plantele Azi trag o tunsoare, caci m-au invadat buruienile.
Tot azi e ziua cea mare in care scot moss-ul ala din dreapta...inca nu stiu cum voi organiza spatiul ramas...probabil dupa ce se elibereaza locul, am sa pot altfel sa-mi imaginez treburile. Vedem.

image

Limnophilla aromatica ce a iesit din apa si trebuie sa admit ca din lene, n-am taiat-o , da e interesanta si cum creste emers. Are alta forma/culoare. Inca ma gandesc daca sa las un fir asa iesind din apa, sau s nivelez totul la tunsoare...

image

Si proserpinaca, o planta absolut superba.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
petre79
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Wooow...super tare
Imi place la nebunie cu arata .....
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Tot azi e ziua cea mare in care scot moss-ul ala din dreapta...inca nu stiu cum voi organiza spatiul ramas...probabil dupa ce se elibereaza locul, am sa pot altfel sa-mi imaginez treburile.

Asteptam dovada .

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Faraoane, daca pozez oala in care am pus moss-ul si cioata pusa in balcon e bine?

Nu de alta, da' in locul ei, am plantat temporar niste buruieni, cu care vreau sa inlocuiesc/extind niste zone. Adica nu e aranjata si n-as poza-o

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ar fi bine daca n-ar exista pericolu' sa te razgindesti .

stefanp wrote:nu e aranjata si n-as poza-o

Nu-i bai, orice e mai bine decit moss-u' . Fa poza sa vedem ce idei ne vin.

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca intrebarea mi-ar fi fost mie adresata, as raspunde ca mi-ar fi suficienta si dovada cu oala pe balcon dar cu o conditie! Sa nu aibe apa in ea

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Presiunile Prea Maritului ma apasa greu
Bun, api' stai online inca 10 minute ca sa fac poza

Iulian, multumesc. Esti mai ingaduitor. Pentru tine fac poza si cu oala Dar sa stii ca are apa

LE: Petre, multumesc !

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2013 23:45:53

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Bun, uite ca am facut "neste" poze. In graba asa, da' merge.

Ansamblu:

image

image

Am tuns in principiu cam toate buruienile, inafara de didiplis.
Am inlocuit toata rotala rotundifolia si rotala macrandra din stanga. De aia sunt tufe mici, de aia rotundifolia e acoperita de macrandra si nu prea se vede. Contemplez asupra ideii de a replanta si heteranthera, ca da niste semne de batranete mi se pare. Am tuns si flame-ul din stanga un pic, mai trebuie tuns christmas moss-ul, dar data viitoare.
In dreapta am tuns walichii si proserpinaca si aromatica. Am replantat in locul buturugii temporar, pana peste doua saptamani cand voi avea iarasi timp de o interventie majora. Plus ca am nevoie de timp de gandire. Tot peste doua saptamani, dupa ce creste didiplisul, il voi replanta. Tulpinile batrane au obosit si plantele se tin in radacinile adventive (sper ca am folosit bine termenul...radacini aeriene suna ciudat in apa , radacini ce s-au dezvoltat din plin).

Aaa si trebuie sa tund neaparat cuba. E gros covorul de 2-3 cm. Dar dupa ce am stat ghebos de la 6 seara pana la 10, nu am mai avut curajul sa incep sa tund si cuba.

In principiu am o idee cu ce as vrea sa fac in dreapta. Dar mai rumeg.

@Iulian, pentru tine:

image

image

Ca poate nu ma credeti doar cu poza acvariului

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2013 23:56:31

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sintem multumiti, m-ai mai inveselit dupa Marea Tristete provocata de pierderea Dallasului .

stefanp
Moderator

IP:

Mi-am luat o piatra de pe inima

Cu Dallasul, apeleaza la Marele Internet

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

WOW! O gura de aer proaspat acvariul fara moss SUPER.

Arata complet diferit si apt de ideile dl. Porc

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Ma bucur ca v-am bucurat

De-acu', sper sa ma loveasca inspiratia, sa pot duce procesul de creatie la bun sfarsit

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Arata complet diferit si apt de ideile dl. Porc

Eu prefer sa circotesc la ce mi se pare ca nu-i bine din doua motive:
1. E mai usor de gasit imperfectiuni decit de corectat .
2. Acvariu trebuie sa-l reprezinte pe posesor.

Da' asteptam sa mai prinda forma si apoi venim cu sugestii. Momentan ridicam presiunea .

stefanp
Moderator

IP:

Apropos de barbile alea de bba de va povesteam ca au aparut dupa vacanta. As concluziona 2-3 chestii, nu stiu cat de aplicabile in general, insa la mine asa a fost.

Vreo 2-3 le-am "ars" cu easy carbo, din simpla curiozitate de a vedea si eu ce efect are. M-a ferit sfantu' de nevoi de genul asa ca pana acu' n-am stiut cum e. Restul de 2-3 barbi, le-am lasat pe niste fire de moss si vreo 2 bobite de manado, ca sa vad cum evolueaza.

Zicea cineva ca aceasta alga nu se face, ci se aduce. Nah, la mine n-am adus buruieni din octombrie anul trecut, deci s-a cam facut. Ma rog, niste spori oi fi adus atunci si oricum merg pe ideea ca sporii algelor sunt omniprezenti, e "datoria" acvaristului sa nu le dea motiv sa se dezvolte.
La mine au aparut dupa 2 saptamani si juma' de lipsa de fertilizant micro, lipsa schimbului de apa si un pH mai ridicat (implicit o concentratie de co2 mai mica). Nu stiu care a influentat mai mult, dar astea au fost schimbarile.

Dupa ce am revenit la ritmul normal de fertilizare/curatenie, barbile nu doar ca nu au progresat, dar au scazut in dimensiuni si au disparut...Astfel, contrazic alt lucru scris recent pe forum aici printr-un topic, cum ca alga nu dispare de la sine ci trebuie indepartata mecanic. Din contra. Indepartarea mecanica e o chestie de moment, cu aplicabilitate locala. Ajuta, dar nu e singura si nici cea mai corecta metoda.

Asadar, daca citeste vreunul mai incepator decat mine p'aci, v-as da un sfat general valabil. Urmariti ECHILIBRUL ! (nu sariti schimburi de apa, nu jonglati cu parametrii apei)

Aa, barbile s-au dezvoltat pe vreo 2 fire de moss, iar in rest celelalte putine la numar au crescut pe lemn si plastic. Deci nu cred ca paraziteaza in mod special planta, ca sa-i "suga" bunatatile.

This message was edited 3 times. Last update was at 27/01/2013 17:35:28

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Zicea cineva ca aceasta alga nu se face, ci se aduce. Nah, la mine n-am adus buruieni din octombrie anul trecut, deci s-a cam facut. Ma rog, niste spori oi fi adus atunci si oricum merg pe ideea ca sporii algelor sunt omniprezenti, e "datoria" acvaristului sa nu le dea motiv sa se dezvolte.

Ideea ca "se face" nu exista. Am depasit momentu' istoric al generatiei spontanee. Nici Soarele nu se invirte in juru' Pamintului.
Nu te poti apara de spori, exista, vin cu apa de la robinet, prin aer, pe miinile tale ....... e corecta ideea cu omniprezenta samintei de alga .

stefanp
Moderator

IP:

Se face in ideea ca o ai deja in acvariu intr-o forma nedetectabila de ochiu' nostru.
Adica poti sa o faci fara sa aduci ceva recent in acvariu. Poti sa o faci si daca n-ai adus nimic de ani de zile in bazin.

Asta vroiam sa zic, e mai grele cu exprimarea

LE: Inlocuim "se face" cu "se dezvolta" .

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2013 14:48:09

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ai zis bine .

stefanp
Moderator

IP:

Dupa cateva zile de post, vad ca incep si pestii sa haleasca. Fulgii ii resping categoric, insa tetra delica brine shrimp consuma destul de bine.

Ma speriasem zilele trecute caci ajunsera in halul in care mai vedeam prin bazin doar vreo 3-4 bucati, din 17. Restul toti numa' prin buruieni. Acum fortati si de faptul ca am tuns plantele si nu mai au unde se ascunde, dar probabil si de faptul ca celelalte 8 bucati aduse sunt mai docile si stau linistite la plimbare, vad ca s-au mai cumintit si nu mai fug ca descreieratii

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2013 22:16:30

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: