Salut....
Am revenit..dupa o pauza destul de mare de cand nu am mai intrat pe forum...
Si vreau sa construiesc un nou acvariu...
Dimensiunile ar fi 70 cm lungime,40 cm latime si 40 cm inaltime...as vrea sa folosesc sticla de 5mm...si pentru mai multa siguranta...o sa ii fac o rama din cornier din fier ,vopsit frumos etc...
Acum...vroiam sa mai veniti si voi cu cateva sfaturi/idei...si poate iau de la fiecare cate ceva si combin si iese o idee mai buna decat a mea...mersi!
This message was edited 1 time. Last update was at 23/01/2013 23:32:01
Pai daca ne spui si ceea ce vrei sa cresti in acvariul respectiv, ar fi mai interesant si pentru noi sa contribuim - caci titlul topicului "Ceva nou!" la rubrica de Atelier m-a facut sa ma gandesc la o super chestie la care nu s-a gandit nimeni care rezolva problemele cotidine intampinate cu acvariile ...
Bine ai revenit insa, si zi-ne te rog ceea ce urmaresti sa obtii cu acvariul respectiv - ca sa vedem daca incap neoanele in caz ca vrei plantat, sau poate merita mai lat sau mai lung ... stiu si eu ? Scopul ajuta
Da...ma scuzati...n-am mai vorbit de mult cu voi...si am cam uitat...
pai acvariu vreau sa fie pentru pesti vivipara in special...acvariul vreau sa fie bine plantat...si niste creveti as vrea sa mai adaug in el...si vroiam sa va cer un sfat...cum sa ii fac fatada....sa il las simplu asezat pe o piesa de mobilier?sau sa il incastrez intr-o vitrine...sa se vada doar partea din fata?si aici vroiam un sfat...pentru ca,zik eu daca se vede doar fata dimensiunile ar trebui sa fie altele fata de modul cand se vede complet...pentru un aspect mai bun...zik eu..
daca mai e e nevoie sa mai stiti cate ceva ce nu am spus...nu ezitati sa intrebati.mersi!
Mihai, daca ai toata libertatea de alegere, e greu sa-mi dau seama ce ti-ar place - tu trebuie sa ne zici constrangerile cumva, sa sa vedem atunci 'colectiv' cum gasim caile de mijloc. Daca il poti face oricum, atunci o limita tot este, financiara caci bani infiniti nu exista ...
Pentru vivipari merge facut oricum - sunt usor de tinut daca schimbi procentul de apa in mod regulat.
Depinde cum iti place tie - nu cum ne-ar place noua, pana la urma tu platesti ..
Nu este chiar nelimitat bugetul...chestia e ca trebuie sa il fac neaparat cu sticla de 5 mm...pentru ca pe asta o am deja...si pe ce ar trebui sa mai dau bani ar fi siliconul,cornierul,..manopera e gratis...e ok...ma mai interesez si eu pe ici pe colo...si vad...tre sa se mai incalzeasca afara ca sa ma apuc de el...deci mai e timp de gandire...multumesc oricum celor care au rasp...
seara buna
desi am avut unul din sticla de 4 mm 60*35*35 si nicio intaritura..nu as recomanda sticla de 5 la acvariu de dimensiunile alea . in orice caz nu as dormi linistit cu un astfel de acvariu in camera.
Cornieru nu cred ca ajuta prea mult la siguranta . Daca e sa cedeze cred ca se crapa nu cedeaza siliconul(daca e lipit cum trebuie).
Cred ca ai mai multe sanse pe la aria de vanzari . Am vazut ca sunt oferte multe la bani putini si acvarii destul de mari.
Faza cu cornierul e imprumutata de la unchiul meu...el si-a facut acvariu de aproximativ 500 l,si are sticla de 1 cm grosime....iar prima oara cand l-a umplu cu apa pentru proba...a vazut ca sticla din lungime[lungimea e de 1,2m]face burta si probabil se spargea daca mai punea apa...asa ca ia facut o rama din cornier sanatos din fier la partea de sus..cu niste intarituri pe lateral sudate dintr-o parte in alta...si acum tine fara problem...
Eu zic sa citesti mai intai cate ceva despre intariturile care se pot pune la un acvariu. Este un thread chiar aici la hardware despre asta. Daca ai mai lipit vreodata un acvariu poti incerca sa-l faci singul pe acesta, daca nu ar fi bine sa faci un antrenament pe ceva mai mic. Daca esti indemanatic nu e ceva complicat. Totusi pentru dimensiunile la care te-ai gandit ar fi indicata o sticla de 6 mm si intarituri longitudinale, iar ca sa fi si mai sigur mai poti sa pui si una transversala, cu toate ca o sa te cam incurce. Uite si un calculator de dimensiuni si grosimi pentru sticla. Pune factorul de siguranta cel putin 3.8 : http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2013 00:04:39
NU eu lipesc acvariul...ce tata...care are destula experienta in partea asta de lipit geamuri etc....dami si mie un link ceva cu intariturile longitudinale ca nu l-am gasit pe cel de care zici
IP:
Salut.
Anul trecut mi-am facut si eu un acvariu " OLD STYLE" de dragul vremurilor de inceput ale mele in acvaristica Dimensiunile 90x41x41, pentru rama am folosit cornier cu latimea de 3cm, sticla de 6mm , chit si silicon.
Este foarte important ca rama sa fie taiata si sudata perfect la vinclu.
Am lipit efectiv acvariu in "stilul vechi" deci am pus chit rosu pe rama, ordinea la montare a geamurilor a fost : geamul de fund, lateralele mari urmate de cele mici, presate manual, apoi am introdus apa si am lasat 24 ore sa se aseze cat mai bine sticla pe perna de chit, apoi dupa golire l-am sters, uscat si degresat foarte bine muchiile interioare peste care am tras un "snur" de silicon.
Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.
Sii asta e o idee...dar eu pe asta vroiam sa il fac...acvariu simplu sa il lipesc cu silicon,apoi sa fac rama aceea din cornier si sa o lipesc peste acvariu tot cu silicon sau altceva.
1mm de sticla plana buna, de 8mm, te costa 75 lei cu TVA. Tie nu-ti trebuie de 8 dar e posibil sa te coste cornierul + manopera cam tot atat cat te-ar costa sticla mai groasa, de 6mm pentru un acvariu fara cornier.
Arata mai frumos (subiectiv, evident) doar sticla, cu silicon transparent, eventual negru ca sa-i faci un fel de rama/delimitare vizuala desi mie transparent imi place mai mult.
Daca nu te-am convins, uita-te aici:
Sticla, silicon, intrarile/iesirile pentru filtru, totul e din sticla transparenta.
Mersi...aici in Focsani am facut eu niste calculi...si ma costa pentru un acvariu de 100x40x45 cam 2 mil juma cu tot cu lipit....sticla de 8 mm...e scumpa aici in Focsani....in Bacau am gasit cu 40 ron m2 sticla de 6mm...oricum...vad eu cum fac...ma mai gandesc
Uita-te la rubrica de vinzari si in scurt timp vei gasi cu siguranta un bazin la un pret mai mic decit ai reusi tu sa il faci. Va fi second hand dar va fi de firma , mai aspectuos decit ai reusi tu sa il confectionezi si mai ieftin.