[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu incepator - caut noi locatari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
drunkenn
Junior member

IP:

Salutare!
Am un acvariu de cateva luni (kit standard cumparat din hornbach - 60 litri). Dupa cateva saptamani mai dificile la inceput (au fost de mare ajutor discutiile de pe aici) acvariul pare sanatos si pestii fericiti.

In momentul asta convietuiesc fericiti 10 neoni, 3 molly maturi (2 femele si un mascult), doi molly pui (probabil ca ar trebui tinuti separat dar nu mai am chef de investit in alt acvariu; plus ca au rezistat bine mersi de cateva saptamani) si doi sanitari (cory). Plus balariile aferente.

Parca totusi pare golas acvariul si nu foarte colorat. Nu stiu cat de multi pesti ar mai incapea si ce specii mai colorate ar putea convietui cu ceilalti locatari asa ca va cer voua sfaturi.

Mersi!
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Citeste pe aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page

Un colorit bun ti-l pot oferi niste plante... aici limita nu e asa stricta ca si la pesti

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
drunkenn
Junior member

IP:

Am citit toate topicurile. Citesc forumul de cateva luni bune. Asa am gasit rezolvare la multe dintre problemele pe care le-am avut.
As dori totusi niste pareri mai "personalizate" legate de acvariul meu.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

Acvariul tau este micut... pe masura ce il vei umple cu pesti, riscul sa patesti fro' "boacana" creste exponential.
Este evident ca sfatul nostru ar fi sa nu suprapopulezi bazinul (stim ca tentatia e mare, dar mai stim si ca tie ti se par putini pestii dinauntru ).
Daca totusi nu te poti abtine, ei bine, mai poti sa pui inauntru 3 platy rosii (1 mascul + 2 femele). Sunt pasnici si pot coabita linistiti cu restul pestilor tai.
Si molly si platy iti vor face pui (cu o frecventa aproape lunara), deci numarul lor va creste.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
drunkenn
Junior member

IP:

Nu sunt atat de tentat sa populez acvariul in nestire. Vreau sa evit suprapopularea tocmai de aia intreb pe aici cat de mult pot intinde plapuma.

O sa incerc sa uploadez si niste poze recente. Vrea neaparat sa schimb vegetatia pentru ca plantele actuale (aici am esuat pentru ca nu stiu ce plante am pe acolo, n-am retinut numele) nu prea imi plac.
stefanp
Moderator

IP:

Dar nu ne-ai zis ce filtrare ai. Cu o filtrare supradimensionata, stai mai linistit daca suprapopulezi un pic.
Dar daca filtrarea e slaba...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
drunkenn
Junior member

IP:

Filtrul este un Eheim pickup 2008. A venit odata cu acvariul.
Am lasat sa creasca ceva mai multa una dintre balarii, cea mai "sanatoasa", celorlalte nu le merge prea bine. M-am gandit ca le ofera si ceva ascunzis celor doi molly pui.
Ma gandeam sa incerc si ceva plante pentru "sol", de genul Vesicularia Dubyana (muschi java).
[Thumb - 2012-04-02 21.19.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Si ce material ai in filtru?

Planta aia e elodea. Ai putea planta ceva mai masiv. Consuma no3-ul.
Vizual vorbind n-ar fi rau nici daca le aranjezi un pic.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Scoate scoicile alea de acolo, cresc duritatea apei si nici nu prea isi au rostul. Umple acvariul pana sus, o sa arate mai frumos. Plante, daca nu ai substrat fertil poti lua niste vallisneria spiralis sau vallisneria nana. Optiuni sunt si cu cat e mai bine plantat, cu atat e sa fie mai stabil si la pesti o sa le placa mai mult.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
drunkenn
Junior member

IP:

O sa mai lucrez zilele urmatoare la aspect. O sa mai aranjez balariile si sper sa mai adaug cateva. Vallisneria nana arata foarte misto, exact la ceva de genul asta ma gandeam. O sa incerc si fara scoici. Le-am pus pentru ca mi se parea ca fundul este cam gol si le aveam oricum pe acasa.

O recomandare de magazin unde sa gasesc plante prin Bucuresti? Pana acum am cumparat din Hornbach majoritatea lucrurilor pt. acvariu si nu prea a fost ok.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: