[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce greu e inceputul  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai cu bacteriile ti-am raspuns, indiferent ce varianta alegi, le pui o zi mai tarziu (in cazul in care pui apa noua, sa se declorineze, in cazul in care folosesti apa veche sa se decanteze).
Cred ca cel mai simplu ar fi asa (in general ce e mai simplu e si mai bun): scoti apa intr-un vas mare (lighean), pui pesti acolo, pui buretele de filtru acolo ca sa nu stea pe uscat). Arunci tot ce e in acvariu actual, apa, nisip, alte prostii. Il cureti bine, pui substratul nou, pui plantele, il umpli cu grija cu apa, de la chiuveta asta e... Muti pesti in el dupa vreo doua ore. si maine pui si filtrul ( ca sa apuci sa iasa clorul din apa). Oricum in perioada asta trebuie oxigenata bine apa (daca ai pompa de aer separata). Si abia maine seara sau duminica dimineata pui si fiolele cu bacterii in filtru.
Practic ii dai un restart complet, si faci o ciclare rapida cu pesti... (asta e, dar un restart ar fi mai simplu)

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alinutzdragutz
Junior member
[Avatar]

IP:

Am dat restartul. Am inceput cu apa noua cu solutie de scos clorul cu bacteriile o sa intervin mai tarziu. Astept pareri pro sau contra. As vrea sa stiu daca am gresit cu ceva sau poate puteam face ceva mai bine. Parerea mea e ca prin critici devenim mai buni.
Vreau sa zic ca si pestii sunt mai putini deci cu siguranta se vor bucura de noua casa mult mai spatioasa . abia astept sa ii vad.
[Thumb - DSCI0693.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2009 00:27:20

eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Totul pare ok

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Iti mai recomand sa schimbi si posterul din spate si sa pui unul cu pietre, da mai bine.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

@Nilsen lasa-l in pace ca si asa a schimbat aproape tot pana acum. Nu vrei sa aiba reactii adverse. Daca posterul ii place nu e nimic in neregula cu el. (si eu la primul acvariu tot poster dinasta aveam)

[Email] [WWW] [Yahoo!]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Daca nu e cu suparare imi dau si eu cu parerea.
Plante ar fi indicate - sa alimenteze cu oxigen si sa arate frumos (eventual sa acopere un pic si filtrul - care sa fie pus mai in spate)
Pentru verificari periodice ar fi utile niste teste de apa, fie si ele ieftine de la jbl 5in1 sau sera, mai ales acum cand e pericolul sa se decicleze .... doar a scos substratul din cate inteleg.

In rest, gustul omului nu se discuta, fiecare cum poate si ii place.
Apa limpede si pestisori sanatosi iti urez tie si celorlalti colegi acvaristi.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: