[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestisori morti intr-o ora de la schimbarea apei  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca apa plata este ok, inclin sa spun ca nu. Nu stiu daca are nutrientii ce se gasesc totusi in apa de la robinet. Iar cu fieberea iar nu este o solutie. Prin fierbere se distrug nutrientii prezenti in apa, dar nu se elimina clorul. Asa ca tot metoda clasica de invechire a apei ramane cea mai ok. Desigur, pentru blocatari, sau cei cu apa de la retea.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

scuze... am dat un raspuns aiurea... nu fierb apa ptr pesti, am vrut sa spun ca nu o mai folsosesc ptr gatit decat fiarta. Scuze inca odata!

Dancing with the wolves...
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

alber - clorul il elimini sigur prin fierbere. Ca de altfel si orice alt gaz sau orice alta sare instabila cum ar fi hipocloritii, bicarbonatii etc.

minnardy - cum elimini mineralele prin fierberea apei?

Apa plata e cam scumpa pentru asa ceva. Aia ieftina nu e apa plata. E apa de putz. Asta in cel mai bun caz...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:alber - clorul il elimini sigur prin fierbere. Ca de altfel si orice alt gaz sau orice alta sare instabila cum ar fi hipocloritii, bicarbonatii etc.

Multam de lamurire. Nu stiu de unde, dar eram ferm convins de ceea ce am spus. Probabil o informatie data eronat, sau eronat asimilata.
Inca odata multam.
Val wrote:Apa plata e cam scumpa pentru asa ceva. Aia ieftina nu e apa plata. E apa de putz. Asta in cel mai bun caz...

Care ar fi apa plata "adevarata"? Ma gandesc in eventualitatea unui schimb urgent de apa, ar merita, daca nu sunt disponibile sau nu se doreste intraducerea unor substante "Aquasafe"?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Val wrote:alber - clorul il elimini sigur prin fierbere. Ca de altfel si orice alt gaz sau orice alta sare instabila cum ar fi hipocloritii, bicarbonatii etc.

minnardy - cum elimini mineralele prin fierberea apei?
....unde am scris eu asa ceva???

Apa plata e cam scumpa pentru asa ceva. Aia ieftina nu e apa plata. E apa de putz. Asta in cel mai bun caz...

Eh....o iei mot-a-mot, desi stii ce am vrut sa spun...ideea de baza era alta: nu se foloseste apa fiarta in acvaristica...cat priveste hipocloritii, bicarbonatii, nu-s formati tot din minerale? Dar eu, in acea fraza ma refeream preponderent la componenta organica a apei...stiut fiind faptul ca in compozitia apei este o componenta chimica si una organica, cele doua impreuna dand apei si unele caracteristici fizice...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: