[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebari acvariu ciclide  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Lofty wrote:
mihai86 wrote:Ce sa folosesc ca substrat? nisip sau pietreis de gran 3? Am inteles ca e bataie de cap cu curatatul nisipului.

N-ai inteles bine. E mare bataie de cap cu curatatul pietrisului. Foloseste cu incredere nisip cu granulatia 0,5 - 1 mm.
Am si eu o intrebare apropos de substrat la africani. Eu as avea nevoie sa durizez apa, si m-am gandit sa folosesc ca substrat spartura de corali (cred ca asa se numeste). Ce parere aveti? Daca nu e buna, exista alternative?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

nisip de la mare, sau roci calcaroase. Daca treci prin Ct te ajut eu sa umpli un sac Sau muta-te in Ct. apa e dura, numai buna de africani. PS. Saptamana asta imi vine acvariul 150x70x60 -> dimensiunile, tre sa ma grabesc cu masa (o fac din tzeava rectangulara intarita cu platbanda si imbracata in pal) sa reziste :-)

Don't force it ... Get a larger hammer.
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Din pacate traiesc intr-o zona in care nu gasesc in natura roci calcaroase, si locuiesc prea departe de CT :aaa:, astfel incat sunt limitat la produsele din comert, chiar daca sunt sau nu produse de anumite firme specializate. Deocamdata, ceea ce stiu ca gasesc la magazine ar fi spartura de coral, insa parca am citit mai demult niste critici despre ea si nu mai tin minte ce. Asa ca inca mai astept sugestii (daca ele exista).

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Anubias wrote:...as avea nevoie sa durizez apa, si m-am gandit sa folosesc ca substrat spartura de corali .... exista alternative?
Spartura de corali ar fi foarte buna pentru ce vrei tu, insa are un mare minus: e prea grosiera (eu n-am vazut pana acum decat o granulatie gen bob de orez). De aceea mizeriile pestilor nu vor mai ramane la suprafata substratului, asa cum ar face-o daca ai avea substrat cu granulatia 1mm (nisip), ca sa le aspiri tu in 2 timpi si 3 miscari, cand te decizi sa faci curat. In concluzie, pentru a fi totul ok (apa cristal, evitarea unui exces de incarcatura organica, etc ) va trebui sa aspiri substratul si temeinic si destul de frecvent. Asa ca timpul (care am inteles ca a inceput sa-ti cam lipseasca) pe care o sa-l scutesti cu renuntarea la fertilizare, tuns de plante, replantari, etc il vei investi cu prisosinta in aspirare de substrat.
In concluzie:
- daca gasesti spartura de corali cu granulatie foarte mica (1 mm): e foarte buna.
- alternativa: nisip cu bobul de 1 mm, ce culoare iti place tie, de preferat calcaros/de la mare + substante dedicate (gen JBL AquaDur Plus/Malawi/Tanganyika).
Am considerat ca pleci de la KH~2, altfel n-ar mai fi nevoie de substante ajutatoare. Oricum, in cazul tau, mi-e teama ca tot trebuie sa apelezi la conditionarea apei (substratul nu va face de unul singur mare lucru). Macar la un KH de minim 6 (GH minim 10) sa ajungi.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11132
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Nu mai tin minte ce filtru ai. Daca e canistra poti baga spartura de coral acolo, se dizolva mai eficient in curentu' de apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Am un Eheim 2324 (de ala cu incalzitor). Dar daca as gasi granulatie 1mm (nu stiu inca daca voi gasi) si as pune-o in acvariu, iar cea cu granulatie mai mare in canistra? Problema mea este ca daca pun in canistra un saculet cu spartura de coral, atunci va trebui sa scot din materialul filtrant prezent acolo. Nu va scadea eficienta filtrarii, sau si spartura de corali e un mediu bun pentru bacteriile denitrificatoare? Sau ma ingrijorez ca femeia de drobul de sare?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Anubias wrote:Am un Eheim 2324 ...
Esti cam la limita de jos cu filtrarea (capacitate/debit). Daca n-ai de gand s-o suplimentezi (desi eu iti recomand cu caldura), eu n-as scoate din mediile de filtrare.

Anubias wrote:...spartura de corali e un mediu bun pentru bacteriile denitrificatoare?
Ma indoiesc ca e la fel de bun ca EHFISUBSTRAT. Daca mai bagi un filtru suplimentar, poti baga fara grija un saculet, un ciorap de dama, etc

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

2324 este mic, merge la un acvariu de 200 maxim 250L, iti trebuie ceva mai mare, sau pe langa 2324, mai baga un filtru intern puternic

Don't force it ... Get a larger hammer.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mihai86 wrote:2324 este mic, merge la un acvariu de 200 maxim 250l...
E valabil doar daca acvariul ar fi plantat.
Aici era vorba de acvariul lui Anubias de 100x40x45 (180 l brut ~ 130 l net) pe care-l vrea cu ciclide, deci nu prea mai "merge"...

mihai86 wrote:... sau pe langa 2324, mai baga un filtru intern puternic
Ar fi o solutie foarte buna pentru filtrarea mecanica (pentru aia biologica i-ar ajunge Eheimul din dotare), da' nu cred ca il incanta din cauza spatiului si asa mic.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

Ah ... eu nu stiam despre ce acvariu este vorba. In cazul acesta filtrul, este foarte bun ptr acvariul tau, dar acvariul nu este bun pentru africani. Adica nu sunt eu cine stie ce expert, dar acvariile de africani nu pornesc de la cel putin 200L?
Daca am gresit sa ma corecteze cineva.

Don't force it ... Get a larger hammer.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

E recomandabil ca acvariile pentru africani sa fie cat mai mari. Depinde acum si ce fel de africani bagi in ele (Malawi, Tanganyika), cati pesti doresti acolo, dimensiunea pestilor la maturitate, modul in care ii combini, agresivitatea manifestata intra si inter specie, etc. Aprecierea volumului minim necesar e bine sa se faca de la caz la caz, cel putin in functie de variabilele precizate.
Vorbind la obiect, un acvariu de 180 litri brut mi se pare un minim acceptabil pentru ce vrea Anubias sa tina acolo: o familie de mbune (5-7 indivizi), cu agresivitate redusa, marimea la maturitate in jur de 10 cm. Doritorul n-a vorbit la general, a zis concret ce hardware are si ce ar vrea de la el.

Cu filtrarea... decizia ii apartine, fiecare si-a exprimat punctul de vedere.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Da, mersi de sugestii. Stiu ca acvariul e mic pentru africani, dar deocamdata nu se poate sa il schimb. Poate in viitor. De aceea am sa imi mentin o populatie mica de africani. Iar legat de filtrare, voi incerca sa pornesc doar cu acest filtru, si daca observ probleme, am sa ma gandesc sa schimb ceva. Am niste idei legate de lucrul asta, dar am sa mi le exprim dupa ce ma documentez mai bine. Mersi de sugestii!

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

Am terminat masuta din pal si acvariul este pus la uscat cu intaritoare cu tot de vreo 2 saptamani. As pune si niste poze dar nu prea stiu cum.[/img]

Don't force it ... Get a larger hammer.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mihai86 wrote:As pune si niste poze dar nu prea stiu cum.

Vesnica problema... vesnicul raspuns: citeste aici in josul paginii (explicatii detaliate), aici sau aici (mai pe scurt).

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8180380.jpg?t=1220354798

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8180381.jpg?t=1220354936

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8190382.jpg?t=1220354974

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8190385.jpg?t=1220355022

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8200386.jpg?t=1220355060

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8200388.jpg?t=1220355097

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P8200389.jpg?t=1220355144

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9010533.jpg?t=1220355186

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9010534.jpg?t=1220355225

sper sa nu fi facut vreo gafa si sa nu se vada pozele

Don't force it ... Get a larger hammer.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mihai86 wrote:...Saptamana asta imi vine acvariul ... 150x70x60 -> dimensiunile
.
Daca dimensiunile sunt astea, renunta la piciorusele alea de metal si pune direct masa din PAL pe podea (care ar trebui sa fie dreapta), iar intre masa si podea o bucata de mocheta (cat mai groasa). Mi se par cel putin ciudate intaritoarele "longitudinale". Ce grosime are geamul si cat va fi coloana de apa?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

multumesc adminului care a "reparat" pozele (gresisem)
Atat acvariul cat si intaritoarele sunt din sticla de 10. Piciorusele le-am schimbat cu cele din poza a 3-a parca, sunt mult mai rezistente, nu am de ce sa le scot, fiecare picior poate sa tina lejer 200kg si eu am 8. Masa este perfect dreapta. Coloana de apa o sa fie de 47-max 50. Azi il pun pe masa si ii fac prima proba

Don't force it ... Get a larger hammer.
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

Este gata acvariul, am bagt pietrele, nisipul si un lemnisor de efect ... Am dat drumul la lumini si filtre si cam asa arata:

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9120536.jpg?t=1221213655

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9120543.jpg?t=1221213729

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9120541.jpg?t=1221213760

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9120542.jpg?t=1221213793

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9120546.jpg?t=1221213824

http://i370.photobucket.com/albums/oo142/mihai86/Masa%20si%20Acvariu/P9120547.jpg?t=1221213848

Don't force it ... Get a larger hammer.
mihai86
Member
[Avatar]

Joined: 27/03/2008 15:35:48
Messages: 285
Location: Constanta
IP:
Offline

apa este inca tulbure, l-am terminat azi-dimineata la 2... din aceasta cauza au iesit pozele cam nasol, o sa revin cu altele cand bag si pestii.
Asptept pareri, (bune, rele cum or fi)

Don't force it ... Get a larger hammer.
reefer
Senior member
[Avatar]

Joined: 18/05/2008 01:32:59
Messages: 819
Location: Buzau
IP:
Offline

Dragut . Fa niste poze cu lumina aprinsa in acvariu, si fara blit .
Pe de alta parte , pietrele alea sunt prinse intre ele, lipite ..?cum de stau asa?
Ai cumva si o buturuga acolo?
[Yahoo!]
 
Forum Index » Cichlidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com