[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator cu nou startup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu am vazut piese de schimb pe acolo. Au o zona mica de tzoance din astea dar cu coturi, tevi, robineti de plastic si alte chestii de la Eheim...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
zgatiuta
Junior member

IP:

Ce ma sfatuiti, sa iau axul pt rotor sau nu?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

zgatiuta wrote:Ce ma sfatuiti, sa iau axul pt rotor sau nu?

Pai tu ce ai inteles din ce ti-am scris anterior?
Lucian wrote:daca rotorul s-a rupt sunt convins ca si axul are uzura mare. cat poate sa fie un ax?

Axul este piesa cu cea mai mare uzura la o pompa. Deci, cumpara si axul!

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

In Pitesti nu gasesti Hornbach
zgatiuta
Junior member

IP:

Salutare.
Am acvariu 60*30*35
Filtru: un aquael pentru 60-100l pe care il inlocuiesc cu fluval 204 dupa ce achizitionez piese de schimb
Substrat: pietris 1-2 mm cred, fara substrat fertil (am o poza mai sus si poate se vede de cat e pietrisul)
Plante: egeria densa, anubias si un moss pe care o sa il leg pe piatra
As vrea sa incerc sa plantez si un gazon ceva. Ce ma sfatuiti: michrantherum monte carlo, hydrocotyle tripartite sau ce altceva ma sfatuiti.
Pesti: 5 razbora arlechin, 2 zebre + 2-3 in viitor, 1 neon + 4-5 in viitor, 2 hoplo thorachathum mari pe care vreau sa ii donez si sa iau 2 cory si 2-3 melci si as mai vrea sa achizitionez cativa guppy.
Problema e la lumina. Acum am un iluminat cu o banda de leduri care nu face fata pentru plante deloc. Am numai alge maro. As vrea sa pun 2 tuburi de t8 18W dar au exact marimea de 60 cm cat e acvariul, sau sa pun t8 de 15 3 buc.
Pentru plante trebuie sa mai pun fertilizant in apa sau iau substrat fertil si il pun sub pietris sau sa iau pietris mai mare de 2-4 mm. Sau trebuie amandoua
zgatiuta
Junior member

IP:

Vreau sa fac si eu un nou startup. Va rog mult sa ma ajutati.
Am facut descrierea acvariului mai sus. Dar filtrul intern mi s-a stricat, filtrul extern fac azi comanda de piese pt refresh. Acum am pus o pompa de aer care sa bage oxigenul pt pesti si am scos nisipul. Sper sa fie bine cat de cat. Hoplo i-am donat.
Vreau sa pun un substrat jbl aqua basis si peste nisipul pe care l-am avut in acvariu dupa ce o sa il spal si poate il fierb in prealabil.
Acum cateva intrebari:
1. Furtunul care trage mizeria sa il pun in spate sau in fata (e o intrebare de copii dar asta e). Eu zic ca mai fata ca as coboara mizeria?
2. Trebuie sa bag co2 avand in vedere ca o sa bag si plante (egeea, valisneria, mossul il pun pe pietre sau pe o radacina si ceva care sa se intinda: michrantenum mote carlo sau eleocharis parva sau ce ma sfatuiti voi).
3. Lumina o sa pun 2 neoane led de 9 w sper ca e de ajuns. O sa le pun pe un capac de pvc. Sub neoane o sa pun geamul pe care il am acum ca si capac. Sper ca nu ia mult din puterea luminii. Are ceva daca pun un neon http://www.ledled.ro/led292/Tub-LED-cu-Suport-9W-T8-600mm-Alb-cald si unul http://www.ledled.ro/led921/Tub-LED-9W-T8-600mm-Alb-rece-mat sau http://www.ledled.ro/led285/Tub-LED-cu-Suport-9W-T5-600mm-Alb-rece
4. Nucile de cocos sa le pun asa cum au fost inainte? Am vazut ca se aduna mizerie acolo in ele si trebuie sa le scot mereu. Sau e de ajuns sa aspir ce e in ele.
5. Mancare le dau de la tetra fulgi si bobite (alternez) si mai am si pastile dar nu prea mananca deloc. Sa fi ramas speriati de cand erau hoplo ca erau mari si se speriau cand alergau hoplo la mancare. Nu stiu cum sa ii fac sa msnance. I-am si infometat 2 zile dar degeaba, iau o data si gata.
Testere iau luna viitoare. Numai bine se cicleaza sper si acvariul. Si pesti tot atunci. Sper sa nu ii chinui pe cei care ii am acum foarte rau.
Severum777 si cine mai este de prin zona (rm. valcea) ma puteti ajuta cu niste plante enumerate mai sus? Contracost bineinteles.
Multumesc ca mi-ati citit povestea.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: