[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator cu nou startup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zgatiuta
Junior member

IP:

Salutare tuturor.
Am un acavriu de 60*30*35, cu un filtru aquaele , 2 thoracathum,5 rasbora, 2 zebre si 1 neon din pacate. Tin sa va spun ca nu am facut teste de apa deloc. Am acvariul dupa pasti, homemade.
Le dau se mancare de 2 ori pe zi, dimineata mai putin, fulgi de la tetra. Am luat si bobite de la tetra dar pestii mici le iau in gura cand sunt in cadere si apoi le arunca. Cred ca sunt cam tari. Mai nou am luat si tablete de la tetra dar nu se apropie de ele. Se duc decat hoplo si mananca din ele. Hoplo i-am pus la donat. Fac o mizerie fff multa si ceilalti se sperie de ei.
Am ca plante egeria, anubis si un moss.
Am un filtru extern fluval 204 la care trebuie sa ii schimb rotorul si axul cred ca face un zgomot de zici ca e drujba si as vrea sa il bag in functiune. Am la filtru siporax si saculeti de carbune.
De o saptamana am scos nisipul pe care il aveam si am lasat decat o caserola in care am bagat plantele. Mossul a ramas pe piatra. Stiu ca e tare ciudat dar asta e.
Vreau sa comand rotorul si axul pentru filtru si as mai vrea sa iau niste manado dar nu stiu cate kg. Are ceva daca fac ciclarea la manado intr-un acvariu de vreo 20 l si apoi sa il montez in acvariul mare si sa pun si apa. Sau sa pun pestii in cel de 20 (pentru vreo 2 3 saptamani) si sa fac ciclarea in cel mare. Nu stau bn cu bugetul si ziceam sa fac ciclarea doar cu manado si plantele care le am, apoi sa iau fertilizantii si plantele pe care ma sfatuiti.
As vrea niste plante mai inalte in spate si un covoras verde in fata. Si apoi as vrea sa iau niste guppy, neoni, cory (ca alti sanitari nu prea merge acvariul meu) si poate zebre.
Atasez o poza cu acvariul dinainte.
[Thumb - PicsArt_11-12-05.58.03.jpg]

[Thumb - PicsArt_11-12-04.23.18.jpg]

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

zgomotul filtrului se atenueaza cand e plin cu apa. Daca nu l-ai mai folosit si nu il cunosti, pune-l in functiune, amorseaza-l si apoi vezi daca mai face zgomot

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
zgatiuta
Junior member

IP:

Am facut de multe ori proba. Si se amorseaza si foarte greu.
zgatiuta
Junior member

IP:

Am si o intrebare pot sa cresc ciclide in acvariul acesta? Pun un fluval 204 pt filtrare. Scot plantele si mai pun niste pietre. Ce specii as putea pune. As vrea sa renunt deocamdata la plantat.
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

In volumul ala de apa? Doar ciclide pitice: Apistogramma, ramirezi, kribensis, Hemichromis....

Mama prostilor e mereu gravida!
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mie imi place combinatia aia de nisip si culoarea pietrelor. In locul tau as mai adauga pietre de aceeasi structura dar marimi mai mari, normal combinate cu mai mici. Cred ca ar iesi ceva misto

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
zgatiuta
Junior member

IP:

Daca pun un burete pe sorbul de la filtrul extern ar fi mai bine? Pun si eu o intrebare. Am vazut ca se pune la piatra de aer si am zis cum ar fi buretele pe sorb.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Se poate pune, dar un burete foarte poros (sa vezi prin el) si sa-l cureti foarte des ca sa nu se infunde.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
zgatiuta
Junior member

IP:

Si daca tot sunt la un nou inceput, la filtrul extern fluval 204 trebuie sa ii schimb rotorul ca era rupt. Dar dupa voi ar trebui sa schimb si axul? Sa nu il iau degeaba daca nu e el de vina sau sa fac 2 comenzi. Ca prin magazine nu se gaseste. Am si niste siporax. Cum il curat ca e stat foarte mult nefolosit. Il fierb doar, si il clatesc? Sau mai auzisem sa il pun in apa cu clor sau bicarbonat de sodiu.
[Thumb - IMG_20160126_152212.jpg]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

fierbe-l si clateste-l. Ne este asa murdar

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
zgatiuta
Junior member

IP:

Si cu axul ce fac?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

daca rotorul s-a rupt sunt convins ca si axul are uzura mare. cat poate sa fie un ax?

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Esti sigur ca ai siporax in filtru? Pare a fi altceva.

zgatiuta
Junior member

IP:

Nu stiu ce altceva poate fi in loc de siporax85
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aduce putin cu siporaxul umflat, dar diametrul interior e prea mic fata de siporax si nici nu e pe aceeasi axa cu exteriorul.
https://www.google.ro/search?q=siporax&client=ms-android-hms-vf-ro&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj4k6Pf78fKAhXD-Q4KHcPgCRUQ_AUICCgB#tbm=isch&q=used+siporax&imgrc=W6S6lUJjT5ztzM%3A poza cu siporax

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

siporaxul a ajuns ca si xeroxul sau adidasul (nu ati auzit discutii de genul "mi-am luat o pereche de adidasi de la Nike" ), denumeste generic inelele ceramice

zgatiuta
Junior member

IP:

Axul e aproappe dublu decat rotorul. Filtrul l-am luat acum ceva timp la.pachet cu un acvariu mare cu nisipul si 2 aparate din alea care baga aer. Rotorul l-am vazut rupt cand l-am pus in functiune si apoi am vazut ca era cu banda de izolat. Dar daca ziceti ca este si axul il iau si renunt la altceva. Ca e buget limitat. Si stiu nu trebuie sa zic aici dar incerc si eu poate reusesc: DONEZ 2 THORACATUM MARI .
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Te rog sa completezi orasul de resedinta: My Profile - Location

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
zgatiuta
Junior member

IP:

L-am completat. Sunt din rm. Vâlcea. Scuzele mele. Nu mi-am dat seama.
zgatiuta
Junior member

IP:

Stiti cumva daca la hornbach dau componente din astea. Ma duc in pitesti in curand.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: