Multumesc de reply!
Porcu wrote:nevasta... acvariu pe care il va aranja cum ii place
Nevasta'mea are multe calitati. Dar cand vine vorba de animale ... sta foarte prost. Maxim e in stare sa alinte o pisica
Dar ii plac animalele (tot ma intreaba cand pun apa in acvariu; de parca ar fi asa de simplu) numai ca nu ii place sa aiba grija de ele (cu exceptia mea, evident!)
Porcu wrote:Intr-adevar, Juwel e destul de fragil.
Asa este!
Nu recomand Juwel!
Mi-am luat o mare teapa. De 1690 ron cat am dat pe el + stand + filtru intern complet + incalzitor special pentru filtru (pe care trebuie sa caut sa le vand acum) imi faceam, la comanda, ceva mult mai bun!
Porcu wrote:Daca masa pe care sta e plana n-o sa ai probleme cu fundu' daca folosesti corect acvariu'. Da' pentru ca ai de gind sa pui pietre ei iti sugerez niste polistiren gros de 2 cm in zona de contact a pietrelor cu geamu'. Sau poti lua o bucata de geam mai gros (8 sau 10 mm) pe care o lipesti cu puncte de silicon in interior, peste fund ....... in cazu' asta pierzi garantia.
Da-o in masa de garantie! E vrajeala!
Daca crapa ceva Juwel zice ca nu a fost standul asezat pe o suprafata plana.
Pai plm, in vara trecuta am turnat sapa, am pus o izolatie speciala, dura, peste sapa, am pus parchetul foarte atent pentru ca stiam ca acolo o sa fie un acvariu. Mai mult am pus 1 cm de neopren (destul de dur) si un geam de 1 cm (mai mult ca un fel de "saftey" - daca crapa geamul ceva nu e OK cu podeaua)
Problema acvariului e ca fundul sta "in aer". Orice pun in acvariu (pamant, apa, mormoloci, cacat de peste etc.) va pune presiune pe centrul sticlei...acolo va crapa!!! Sunt numeroase cazuri pe net.
Deci poristilenul nu ma va ajuta. M-am gandit si eu. Ba chiar vroiam sa merg pe substrat JBL pentru ca e mai usor decat Dernnele

)
Daca tot nu am bani momentan am sa incerc sa scot rama de jos, sa decupez plasticul a.i. sa ramana doar de design. Fundul acvariului va sta direct pe blat si ma voi gandi daca voi dubla fundul cu inca un geam.
Stiu ca par paranoic dar sunt patit!