[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator, multe intrebari.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Incearca sa privesti mai departe de momentul in care ai doar acesti doi carasi ... E inceputul, vor creste, sunt gurmanzi desavarsiti, orice poate fi mancat vor manca, sau macar vor incerca sa manance. Vor creste si vor avea nevoie de un bazin mai mare, de un filtru mai bun ....etc.
Poti tine carasi si plante cu anumite restrictii...dupa cum spuneau si colegii mai sus. Poti incerca sa faci rost de plante gen anubias, cryptocoryne, echinodorusi, valisneria, java fern. Anubiasii si java fern nu se planteaza in substrat, rizomul lor trebuie sa ramana in afara, ii poti lega de un lemn, piatra, etc. Restul le poti planta in substrat (iti recomand un nisip de granulatie 2-3 mm) si fertilizarea o poti face in masa apei cu feropol de exemplu.
Nu te sfatuiesc sa pui substrat fertil ca poate le vine ideea sa se apuce de cautat "comori ascunse" in nisip si vor face totul o mocirla.
Nu folosi pietre/substrat sau obiecte cu colturi taiate sau ascutite, sunt curiosi si se vor rani usor.
Aspira temeinic la fiecare schimb de apa substratul si un ultim sfat "nu te lasa induplecat sa ii ghiftuiesti, uneori sunt asa de buni cersetori la mancare de nici nu iti inchipui"

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
nicu.laita
Member

IP:

Salut,

Si eu am avut carasi in acvariu de 54l impreuna alti pesti. Nu o sa le mearga foarte bine. Eu i-am mutat la o casa mai mare: vezi aici.
Pune nisip/substrat inert cu granulatie 2-4 mm. Carasii sunt mari sapatori in substrat - cauta toate resturile de mancare - si de accea nu e bine sa pui substrat fertil pentru ca ajung la el si- imprastie si nici nu ai nevoie de sanitari pt ca se poate sa ramane nemancati - carasii rad totul.
Chiar daca bazinul este mic cel mai bine este sa ai 2 filtre (burete + medii biologice). Chiar si cu 2 filtre este recomandat sa le schimbi apa de 2 ori pe saptamana (cam 30% la fiecare schimb).
Eu le pun sare neiodata o data pe saptamana. Acum folosesc Sera Ectopur, jumatate din norma recomandata.
Mancare maxim de 2 ori pe zi cam cat pot sa haleasca in 2 minute. Recomand sa folosesti mancare pentru goldfish, poate 2-3 feluri de mancare pe care sa le alternezi. O data pe saptamana mazare fiarta si decojita.

Ape limpezi
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: