[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Carasi 126l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nicu.laita
Member

IP:

Acvariu Carasi - al doilea acvariu gazduieste doi carasi aurii

Diferentele fata de acvariul comunitar sunt
- iluminare: 2 x 24w daylight din dotarea standard a acvariului. Am mai cumparat 2 reflectoare Aqua Medic insa JBL-urile din primul acvariu imi plac mai mult
- filtrare: cel de-al 2-lea filtru este Aquael Fan 3 Plus, dotat si el cu UV
- flora: plantat sumar cu Echinodorus aquatica, Echinodorus bleheri, Hygrophila polysperma, Bacopa monieri, Elodea densa
- fauna: 2 Carasi aurii, 2 Otto, 2 melci Neritina
- parametrii apei: PH 8, KH 5, GH 13, NH3/NH4 0 sau valoarea minima, NO2 0.3 mg/l, NO3 25 mg/l, PO4 0, FE 0

Pentru cei interesati mentionez ca plantele de mai sus nu sunt pe gustul carasilor.
As vrea sa-i intreb pe cei care au carasi cum "ancoreaza" plantele in substrat astfel incat sa reziste la sapaturile insitente ale carasilor.

Editat de stefanp: La cererea autorului, numele topicului s-a schimbat in "Carasi 126l".
[Thumb - Carasi 1 126l.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2014 15:24:06

[Email]
nicu.laita
Member

IP:

Se pare ca am o pereche de carasi.
De cateva saptamani, masculul alearga tot timpul femela iar aceasta nu stie pe unde sa se mai ascunda.
Saptamana trecuta femela a depus icre pe unul din filtre insa mare parte au fost trase de filtru inauntru.
Dupa cateva zile de pauza, masculul a re-inceput sa alerge femela cu si mai mare frenezie.
Mie imi pare ca femela este foarte stresata de aceasta situatie. Credeti ca este cazul sa-i despart?

Parametrii apei sunt: PH 7.5-8 / KH 5-6 / GH 12-13 / Temperatura in bazin 25-26 grade.

In prima poza, femela este cea din dreapta.
Scuze pt calitatea pozelor, facute pe graba cu telefonul.
[Thumb - Carasi2.jpg]

[Thumb - Carasi1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/04/2014 08:58:53

[Email]
nicu.laita
Member

IP:

Ca sa nu mai deschid inca un topic, intreb aici... pt ca are legatura cu subiectul.

Stie cineva sau chiar foloseste un filtru extern pozitionat la acelasi nivel cu acvariul?
Nu am loc sub acvariu din ratiuni domestici si nici filtru hang on nu pot sa folosesc.
Am loc langa acvariu insa filtrul extern va sta la aceasi nivel cu acvariul.

Multumesc pt sfaturi
[Email]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu pe cineva care foloseste un filtru extern de la Tetra pus pe aceeas masa langa un acvariu de 240litri si nu are nici o problema. Singura modificare facuta e ca a taiat din furtunuri pt ca erau mai lungi.

0771 496 835 Lucian

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: