Author |
Message |
NightOwner
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2013 15:05:07
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
NightOwner
Membru de baza
IP:
|
danut7294 wrote:Am citit parerile tuturor, interesant , am decis sa reduc aditia de easy carbo , in paralel cu aditia de Kalium , si .... am sa revin cu poze mai clare , sa vedem ce si cum se intampla.Acuma m am mai uitat la poze pe net la Rotala si.... din cate am obs la mine e cam lenta, am aceleasi cateva firisoare de cateva luni de zile, cresc in inaltime pana la suprafata apai dupa care gata , nu formeaza tufa , daca ajuta si indiciul asta .
Sfatul meu este ori sa cresti aditia de EC conform sfatului lui Lucian , ori sa opresti aditia de EC conform sfatului meu.
Diminuarea aditiei de EC nu cred ca va avea vreo influenta in cazul asta.
Daca planta sufera din lipsa de Carbon, conform spuselor lui Lucian , diminuarea dozei nu va ajuta.
Daca planta este otravita cu glutaraldehida , diminuarea dozei iarasi nu este de folos pt ca nu va permite plantei sa se reface :-)
Te rog, tine-ne la current cu rezultatul.
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2013 15:22:30
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Oricum se recomanda sa se faca o singura schimbare de regim. Daca faci doua nu vei trage concluzia niciodata de unde a venit remedierea.
Eu am dat exemplul si poza de cum arata o carenta de carbon. Din poza pusa de tine nu se vedeau bine frunzele afectate. Trebuie facuta o poza doar cu ele, eventual rupta o bucata din planta afectata si facut poza inafara acvariului. Partea afectata oricum nu se mai remediaza.
Daca sunt gauri in frunze este o carenta de potasiu.
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
danut7294
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/07/2013 09:56:02
|
danut7294
Member
IP:
|
Nu erau gauri in frunzulite, frunzulitele pareau ca mucegaiesc, in fine am oprit aditia de EC si frunzulitele noi par sa creasca sanatoase si in ritm mai alert parca, dar am alta problema , odata cu aditia de Ec gazonul de HC pare sa fi intrat in sevraj , a inceput sa se ingalbeneasca , acuma cum impac si capra si varza.
This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2013 09:57:16
|
|
 |
NightOwner
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/07/2013 10:03:19
|
NightOwner
Membru de baza
IP:
|
danut7294 wrote:Nu erau gauri in frunzulite, frunzulitele pareau ca mucegaiesc, in fine am oprit aditia de EC si frunzulitele noi par sa creasca sanatoase si in ritm mai alert parca, dar am alta problema , odata cu aditia de Ec gazonul de HC pare sa fi intrat in sevraj , a inceput sa se ingalbeneasca , acuma cum impac si capra si varza.
Mai ai rabdare si cu HC-ul . Acelasi lucru l-am patit si eu dupa stoparea aditiei de EC , HC-ul si Blyxa au pierdut ceva frunze pt ca se adaptasera la EC .Mai mult chiar, multi pui de Blyxa au iesit cu totul din substrat dar nu au murit. I-am erplantat si o duc binemerci. In lipsa EC frunzele respective cad dar apar altele noi si sanatoase . Ajuta daca ridici si Fe cu 0,1 macar.
Faza cu pierdutul frunzelor dureaza cam 1 luna, nu te alarma prea tare, o sa-si revina !
Multumesc ca ai incercat metoda propusa de mine si ma bucur ca a dat rezultate si in cazul tau. Poate asa vor intelege si altii ca EC nu este un panaceu ci mai mult o otrava.
|
|
 |
danut7294
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/07/2013 10:09:52
|
danut7294
Member
IP:
|
Bun , eu am folosit produsele de la easy si nu am avut probleme cu nici unul si au dat rezultate bune, daca EC nu e bun , cum suplimentam aditia de C pe langa Bomba sau butelie
This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2013 10:10:10
|
|
 |
NightOwner
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/07/2013 10:15:09
|
NightOwner
Membru de baza
IP:
|
danut7294 wrote:Bun , eu am folosit produsele de la easy si nu am avut probleme cu nici unul si au dat rezultate bune, daca EC nu e bun , cum suplimentam aditia de C pe langa Bomba sau butelie
Nu am un raspuns ... C-ul poate fi introdus din butelie si nu cred ca daca ai CO2 presurizat mai ai nevoie de alte suplimente.
Nu toate plantele sunt sensibile la EC , eu am patit cu rotallele - toate , blyxa , HC ,eriocaulonii , toninele ..
Cum nu exista 2 acvarii la fel , sunt cazuri in care EC nu afecteaza negative plantele , de asemenea sunt cazuri in care EC distruge plantele . Eu am fost in ultimul caz, de aici reticenta mea fata de EC.
|
|
 |
danut7294
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2013 12:34:39
|
danut7294
Member
IP:
|
Inca nu am reusit sa imi dau seama de ce frunzele noi ale acestor doua plante au urmatoarele simptome : cele noi sunt albe rozalii aproape transparente si le apar gauri pe alocuri mai au si niste puncte negre care sunt asemanatoare cu igrasia , mentionez ca aceste puncte sunt pezente si pe anumite suprafete din acvariu cum ar fi filtru si incalzitorul dar apar doar unde e lumina maiintensa, am eliminat anumite banuieli cum ar fi carbon prea putin , si macronutrienti ,kalium , sau prea mult easy carbo , orice am facut am oprit aditia de easy carbo sau am marit o am adugat kalium , ferro si fier in diferite cantitati timp de mai multe saptamani , nici o reactie decatcele asteptate dar din partea celorlalte plante.
|
|
 |
|