[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
betta vs. Cluj  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Acum firesc ...ar trebui sa se lase linistea, sunt curios daca asa o sa fie...
Macar omu` asta are dreptate a adus tot ce a scris, nu e ca d`aia care zic ca au altum tinuti cu apa de la robinetu` lu apa nova.
Aaaaa daca vreti sa-l prindeti cu ceva intrebati-l cate femele a adus ...motivul este aceleas, va zice pretul dispar amatorii

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
tikar
Junior member

IP:

cand ai adus betta? mai ai? adica ii si cresti? nu ma poti indruma la cineva cine le-o luat sai poate i-a inmultit si are de vanzare...?
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Din cate stiu ceva din ce a scris el acolo mai are...asa ca abordeaza-l pe pm...asa e corect
Trece si in "location" de unde esti ca daca tu oi fi din cluj se complica un piculet situatia...

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

chitron wrote:Multi isi doresc dar cind este de cumparat nu se mai inghesuie nimeni in schimb la galagie ne pricepem toti

Poze: smilie ... Poze cu plante
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Tikar si ceilalti clujeni care mai sunteti interesati de betta, au adus la Skydome masculi de betta. Eu am fost azi si mi-am luat un mascul foarte foarte frumos , rosu curat , este double tail si a costat 60.000 lei vechi . Mai sunt niste exemplare destul de frumoase, pretul este la fel.
Am si o intrebare pt cunoscatori, era un mascul de betta foarte frumos, dar caudala o avea in partea superioara, crescuta putin ... nenatural. oare daca i-asi taia caudala, i-ar creste apoi normal? sau tot ar prezenta acea anomalie?

"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

o intrebare pentru cunoscatori, era un mascul de betta foarte frumos, dar caudala o avea in partea superioara, crescuta putin ... nenatural. oare daca i-asi taia caudala, i-ar creste apoi normal? sau tot ar prezenta acea anomalie?

Oricum ai lua ceea ce iti propui tu e o forma de mutilare
Chiar daca se spune ca pestii nu simt durereinotatoarea caudala, chiar si la Betta s., are rol de propulsie a pestelui. Pe langa aceste considerente trebuie sa te gandesti si la faptul ca operatia poate duce la o infectie microbiana sau micotica (sau amandoua) care poate fi uneori fatala (ia uite cum ar putea ajunge sa arate in urma unei infectii).
In timp ce scriu randurile astea ma uit la cei 2 masculi de Betta s. comuni de pe biroul meu si ma intreb ce anume te-a determinat sa pui o astfel de intrebare Tie ti-ar place sa te tunda cineva zero Si asta inca nu doare... dar daca din motive estetice cineva ti-ar reteza niste, asa, vreo 2 falange? Poate ai dori sa-i schimbi si culoarea... un peste nu se preteaza nici la tunning si nici la origami.
Fiecare exemplar este unic (cu exceptia gemenilor monozigotici da' asta nu-i valabil la pesti). Daca nu este vorba de o malformatie ci doar de considerente estetice bucura-te de el asa cum este. In fond, nu te obliga nimeni sa il cumperi.
Si te rog, nu mai pune intrebari d'astea Unii lupta impotriva colorizarii artificiale iar noi suntem gata sa punem mana pe bisturiu sau lama

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am pus trei poze cu masculul, acuma calitatea este foarte precara, dar asta e , nu am aparat foto, si sunt facute cu telefonul meu
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12167&pos=0
Dupa ce m-am uitat mai bine pe net, inclin sa cred ca nu este double tail , dar totusi are caudala impartita in doua, doar ca partea superioara este mai mica. Oricum imi place mult masculul si la banii ce i-am dat pe el mi se pare ok

"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru Betta
Am inteles ideea, si te asigur ca nu o sa recurg la aceasta metoda, am intrebat la inceput pt ca am mai vazut pe forum discutii de acest gen parca la scalari si eram curios daca se poate si la betta.
M-ai linistit acuma

Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Ala nu este un double tail cu siguranta...daca mai avea cineva un dubiu, nici din pretz si nici din look.

DrHyperLaur
Junior member

IP:

hmm aici va inselati... vorbesc acum in cunostinta de cauza...

am fost si eu la skydome, cred ca inaintea lui vyrussu pentru ca am vazut si eu masculul ala.. si eu am crezut initial ca e double tail, dar inclin sa cred ca nu e si nici nu l-am cumparat...

totusi e posibil sa fie doubletail heterozigot, adica doar cu un parinte doubletail, iar cum gena e recesiva nu se manifesta clar.. in mod normal nu se manifesta deloc vizibil la coada... doar corpul e putin mai bondoc...

in legatura cu pretul, eu am cumparat 3 masculi, tot cu 60.000 lei vechi din acelasi loc... unul e crowntail, unul e longfinned exagerat.. adica are o codala de te doare capul si e rosu, iar unul e doubletail si crowntail albastru...

e adevarat ca nu sunt pesti de expozitie... fiecare are cate un mic defect la inotatoare mai mult sau mai putin vizibil (ex la crowntail radiile nu sunt egale, unele sunt mai lungi si altele mai scurte...) dar macar au gena si sper sa o pot transmite mai departe

singura problema cu skydomu` e ca n-au adus nici o femela astfel mi-au ingreunat munca , am ceva femele dar au inotatoare normale si n-o sa pot avea pesti buni decat in a 2-a generatie... oricum n-o sa cedez

am si poze cu ei pe aparat dar n-am unde sa le descarc deocamdata ca sunt la sala de net... cu prima ocazie o sa vi le arat ;)

aaa si sa nu uit... cei care spuneti ca nu se importa din cauza pretului, faceti o vizita pe la http://www.grandaquatic.com/Betta-fish.asp , asta e doar un exemplu de preturi ce se practica pentru importuri.. asa ca nu pretul e problema...

numai bine ;)

(scuze daca am scris cu greseli.. dar sunt in mare graba)
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

DrHyperLaur wrote:
totusi e posibil sa fie doubletail heterozigot, adica doar cu un parinte doubletail, iar cum gena e recesiva nu se manifesta clar.. in mod normal nu se manifesta deloc vizibil la coada... doar corpul e putin mai bondoc...

Fii mai destept la faza

Ca sa zic asa...fii mai destept si la faza cu genetica

vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, oameni buni, poate am gresit cu afirmatia, acuma deh , nu sunt eu un mare cunoscator in ale betta-ului. Oricum mie imi place masculul, iar culoarea este super.

Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
DrHyperLaur
Junior member

IP:

Sandu wrote:
Ca sa zic asa...fii mai destept si la faza cu genetica

adica??
[Yahoo!]
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am mai cautat pe net despre acest betta, si am gasit un site unde spune ca ar fi asa numitii "double split tail" , care au caudala impartita in 2 parti asimetrice.
pt mai multe detalii: http://www.bettatalk.com/betta_finnage.htm

Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

chitron wrote: Var.double tail inainte sa te uiti la coada pe care o are despicata(pur si simplu din greseala de manevrare a pestelui) trebuia sa te uiti la dorsala ,la aceasta varietate numarul radiilor din dorsala este mult mai mare sau mai simplu dorsala se intinde pe o suprafata mult mai mare

DrHyperLaur wrote:adica??

Acum intelegi

vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:
chitron wrote: Var.double tail inainte sa te uiti la coada pe care o are despicata(pur si simplu din greseala de manevrare a pestelui) trebuia sa te uiti la dorsala ,la aceasta varietate numarul radiilor din dorsala este mult mai mare sau mai simplu dorsala se intinde pe o suprafata mult mai mare

Am inteles ca nu este un double tail pur, dar va spun eu ca va inselati cand spuneti ca despicatura este din cauza manevrarii pestelui, au trecut deja 4 zile si acea despicatura este la fel, neschimbata, nu s-a refacut deloc, pe cand o alta despicatura (care a fost produsa de un scalar) s-a vindecat in 2 zile. O fi avand cum spune drLaur un parinte double tail, sau pur si simplu prezinta o anomalie, dar rupta nu ii este caudala, si nu sunt incapatanat deloc, cand sustin asta

Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
DrHyperLaur
Junior member

IP:

hai ca n-are rost sa continuam asa... vyrussu, singura modalitate sa-i convingi e sa scoti pui doubletail din masculu` ala.. in cat timp... greu de zis

sandu, nu stiu ce ai inteles tu din posturile mele anterioare (sau mai bine zis ce n-ai inteles...) dar prin simplul fapt ca eu nu m-am referit la dorsala marita ci la un alt caracter specific pt doubletail nu inseamna ca am gresit cu ceva...

o sa vezi masculul meu si iti vei da seama ca pot recunoaste un doubletail de unul fake...

mi-e ciuda ca salile astea de net au numai win98 si nu am cum sa uploadez pozele, dar cu prima ocazie le pun sus

revenind la problema pretului...
cel care a importat pestii astia a lasat o parte si intr-un magazin din Bucuresti, nu stiu exact in care dar Mosu` poate afla (importatorul e Robi din Bistrita si din cate stiu eu mosu il cunoaste si poate afla unde a lasat pesti...) mergeti acolo si vedeti preturile

a distribuit si in Tg-Mures, dar tot asa... nu stiu magazinul exact...

numai bine !
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu nu ma pricep la betta cu toate ca imi plac, insa lui chitron i-au trecut prin mana mii de betta, ceea ce ma face sa cred ca nu se prea insala cand vorbeste de ei.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ulimul post al lui Chitron a fost sters la cerera lui.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
DrHyperLaur
Junior member

IP:

DT aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12143&pos=0

CT aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12143&pos=1
[Yahoo!]

Forum Index » Anabantidae
Go to: