[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebari  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kissurell
Junior member

IP:

LINK

edited by koala : ... am editat eu linkul acela ...
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

kissurell wrote:Daca frecventezi asa des Germania, ma gandesc ca nu ti-e greu sa gasesti pe cineva sa intrebe.

Sandu wrote:Nu pot sa zic ca as fi un locuitor...din pacate nici macar un vizitator frecvent al Germaniei

Ca sa zic asa ...amice esti ....

kissurell wrote:. tot ce stiu despre acvaristica nu am studiat. citesc des diverse forumuri germane de acvaristica.

Pai atunci de ce emiti verdicte?!? Cu tot respectul educatia in principiu, dar si in particular fata de subiectul "acvaristica" nu se ia de pe forumuri...nici macar de pe acvariu.ro... poate dintr-o carte doua, poate dupa o faculta in domeniu, poate dupa ani buni de experienta...poti sa te hazardezi in a impune modele.
Daca ai lua de bune tot ce se scrie pe forumuri una dintre cele mai pertinente retete in materie de soluri mi se pare cea indicata de schizotron :

20% cenusa umana
15% rame macerate in alcool metilic
25% java moss criogenat
10% oxid de fier
15% deseu organic de la statia de epurare
15% turba maltratata
plus o aditie cu 6 alice de plum pe cm2/sec.

...habar nu ai ce rezultate a avut cu aceasta reteta, poate sa iti arate nenumarate albume cu acvariile realizate dupa aceasta reteta. O sa ramai cu gura cascata

kissurell wrote:Si intreaba ce-ti recomanda si la tehnica pentru acvariu.

Ce are tehnicu` cu substratu`? Sa inteleg ca ai o problema generala?

kissurell wrote:Si multi nemti folosesc produse ieftine dar la fel sau mai bune decat cele scumpe de marca

Tu dddaaa ce dracu nu mergi cu dacia`n Augsburg ca in fond e mai ieftina si pppaaa pariu mai buna sau la fel ca Mertanele si Bemveiele mamilor lor dddaaa bavarezi burtosi

In incheiere ca ne-am jucat destul:
De ce stai in Germania si postezi de pe ip de Romania?
Aaaa stiu erai in vizita...

LA REVEDERE DRUM BUN...te asteptam cu drag cand revii la domitziliu

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:De ce stai in Germania si postezi de pe ip de Romania?
Aaaa stiu erai in vizita...

Poate are un VPN cu cineva. Eu, de exemplu, cit am fost plecat 2 saptamini in Germania, am facut un VPN cu calcu meu d'acilea, si toti care ma vedeau credeau ca sunt in Ro, numa' ca nu era asa.

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca kissurell nu a testat niciodata turba ca substrat, ca sa vada diferenta. Si la ce plante are el, in poza care a postat-o, e clar ca nu va avea nevoie niciodata de substrat.
E drept ca merge si fara substrat, eu am 5 acvarii 'in subordine', 3 n-au avut niciodata turba, unul mai are si acum, si la unul am renuntat la turba.

Din experienta de 4 ani, concluzia mea este ca plantelor le merge bine si fara turba, doar cu fertilizant lichid, si fara sa apara alge la modul deranjant.
Insa, mult mai bine le merge cu turba in substrat. Numai ca sunt 2 impedimente:
1. de fiecare data cind umblu la radacini, se produce un nor de tulbureala, care se depune si pe frunze, asa incit trebuie sa mai scutur frunzele a doua zi. Asta e motivul pentru care am renuntat la turba dintr-un acvariu.
2. dupa o vreme, substantele nutritive din turba se consuma, si nu mai are eficienta. Aici trebuie intervenit fie cu conuri, bile, pastile etc, fie cu o resetare a acvariului, reinlocuire substrat etc.

Si atunci vin cu o intrebare: daca dupa o vreme se termina substantele din turba, si intervenim cu aditivi de substrat (bile, conuri etc), atunci nu e ca si cum am interveni cu acesti fertilizanti in nisip simplu? Si atunci scapam de problema cu norul de impuritati...
Care e parerea voastra? E drept ca merge mai bine cu turba noua, dar nu prea sunt dispus sa scot tot din acvariu si sa refac setup-ul. Are 300 litri. Sugestii?

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Inca o chestie: sunt plante care pur si simplu nu vor sa se dezvolte frumos daca nu au turba in substrat.
De exemplu, oricit m-am kinuit cu alternanthera lilacina, tot n-a vrut sa fie frumoasa pina n-am pus-o intr-un pahar cu turba.
Altele, precum vallisneriile din poza, nici nu le intereseaza de turba.
Asa ca, pentru un acvariu deosebit, cu plante pretentioase, substratul e foarte important.

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: