[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

paulc wrote:
COObra wrote:ca pesti am vrut neaaparat 2 carasei, 2 sanitari si gupi (sa produca hrana pentru carasei :sic: )

Am o denumerire: cum adica "sa produca hrana pentru carasei"?

Paulc, el crede ca mai apuca guppy sa se mai inmulteasca, mai ales ca are si 2 carasei in acvariu.
Caraseii nu sunt compatibili cu guppy, sunt total diferiti si ce vroiai sa faci tu - sa dai puii de la guppy la carasei e o greseala, gandeste-te ca sunt si ei fiinte....

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

m-am prins eu, da' speram ca se gindeste la altceva...

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:Uite, citeste Volumul acvariului si numarul pestilor.

Poate asa iti vei schimba parerea... :-)

promit ca o sa trec la un acvariu mult mai mare cand o sa-l vand pe asta.
[Email] [Yahoo!]
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

tocmai am observat ceva fffffff ciudat. (cel putin eu nu am mai vazut pana acum)
o gupaneza ii bate pe amandoi carasii de le sar okii din cap. :o :o :o
a-ti mai vazut asa ceva? e normal? si ce am obeservat e ca are o predilectie in ai musca de zona ochilor.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

COObra wrote:tocmai am observat ceva fffffff ciudat. (cel putin eu nu am mai vazut pana acum)
o gupaneza ii bate pe amandoi carasii de le sar okii din cap. :o :o :o
a-ti mai vazut asa ceva? e normal? si ce am obeservat e ca are o predilectie in ai musca de zona ochilor.

Pai intr-un acvariu asa de mic si plin de pesti, normal ca apar problemele...Desi ma indoiesc ca guppy ar bate carasii, poate respectiva trebuie sa nasca si atunci este foarte agitata. Repet, nu mi se pare o explicatie plauzibila, dar altceva nu stiu ce sa mai zic. Si asta mai ales pentru ca nu ai un acvariu plantat cum trebuie, care sa le mai ofere si pestilor ascunzatori, un loc de liniste...

Mai bine ai cauta pe net ce specie de sanitari ai, ca eu pe unii din ei ii suspectez de niste lucruri tare urite. Sau fa-i macar o descriere cit mai exacta, o poza...

Acum carasii ar trebui separati de ceilalti pesti si pus macar miste albastru de metil in apa. Asta depinde de cit de grava este rana...
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

Asta depinde de cit de grava este rana...

pai nu e nici o rana....si cu sanitarii ce ai? ca nu inteleg de ce i-ai adus in discutie.
Desi ma indoiesc ca guppy ar bate carasii,

pai deocamdata carasii sunt mici...un pic mai mari decat femelele de gupi. si femela respectiva nu pare sa nasca.
ideea e ca doar una din femelele de gupi are comportamentul asta si doar catre carasi.
m-am uitat si atent la carasi pt ca initial am zis sa nu fie vreun parazit ceva pe care il piguleste gupaneza....dar nu vad nimic. si daca era sa fie ceva mi se parea normal si ceilalti gupi sa sara la atac.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

COObra wrote:
pai nu e nici o rana....si cu sanitarii ce ai? ca nu inteleg de ce i-ai adus in discutie.

Pentru ca unele specii sunt destul de violente - vezi fosilis. Cind sunt mici sunt dragalasi foc, dar apoi...
Si din pacate nu vei fi avertizat de nici un vinzator despre acest lucru. Interesul lor e sa vinda si atit. Vezi desteptul care ti-a vindut ghiveciul asta.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

COObra wrote:o gupaneza ii bate pe amandoi carasii de le sar okii din cap. :o :o :o
Io cred ca gupoaica aia vrea sa-si salveze eventualele viitoare progenituri . Cred ca ti-a ghicit intentiile .
COObra wrote:gupi (sa produca hrana pentru carasei :sic: )

Ar mai fi o explicatie: gupoaica stie ca acvariu' de 40 litri nu-i pentru carasi si vrea sa te oblige sa-i scoti de acolo. In cazu' asta se pare ca ai o gupoaica extrem de coolta care vrea sa te determine sa respecti sfaturile primite pe forum .

Vorbind serios, cred ca scena e din seria "Comportamente anormale favorizate de micimea acvariului" Pestii se invirt unii printre altii si in lipsa spatiului e posibil sa se comporte aiurea. La fel de bine cu e posibil sa se comporte normal .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: