[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
inelcomutativ
Junior member

IP:

da, e un mic furtun care iese din acvariu. si e suficient sa indrept jetul de apa in sus si am si oxigenare? la asta nu m-am gandit
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Este de ajuns pesti nu vor duce lipsa de oxigen.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
inelcomutativ
Junior member

IP:

multam`. dolly, momentan nu am cum sa fac o poza la acvariu. cum voi avea posibilitatea, o voi uploada pe site. o sa revin mai pe seara cu detaliile despre capac
inelcomutativ
Junior member

IP:

buna tuturor pe ziua de azi
mi-am populat astazi acvariul cu pestisori ( sper sa revin pe seara cu poze la acvariu si la capac si la pesti , dupa cum bine am promis )
insa am o micuta problema cu perechea de platy. ceilalti pesti ( molly, xipho, ancistrus etc. ) sunt in regula si s-au adaptat usor. femela platy da din aripi, dar nu e prea activa, ci prefera sa stea mai mult intr-un loc, mai pe fundul acvariului si cred ca are buzele putin albe. masculul o fugareste, ii da tarcoale, o impinge cu botul si e foarte energic . ar trebui sa-mi fac griji?
cand mi-am pus plantele, am agitat putin apa . e bine daca folosesc substanta de limpezit apa? n-as vrea sa-mi afecteze in vreun fel mediul din acvariu.
inelcomutativ
Junior member

IP:

de fapt nu stiu sigur daca e platy sau xipho. sunt portocalii rosiatici, iar masculul are coada sub forma de spada.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ai ciclat acvariul?
inelcomutativ
Junior member

IP:

da, l-am ciclat
se pare ca a fost vorba doar de o problema de acomodare.e mai vioaie acum si accepta prezenta masculului
cam cata hrana ar trebui sa le dau pestisorilor si de cate ori pe zi? sunt 20 la numar.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Hrana se da de doua ori pe zi, cit apuci intre doua degete - cam atit cit pot minca in 2-3 minute. Pestii nu mor de foame, ci mai degraba din cauza supraalimentarii. Poti sa ii lasi si nemincati o zi - nu vor pati nimic.
inelcomutativ
Junior member

IP:

guppy mei inoata la suprafata oxigenatorul l-am tinut tot timpul in priza, deci banuiesc ca problema oxigenului sare din discutie. poate fi de la acomodare?
[Thumb - P1190003.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2011 22:50:56

inelcomutativ
Junior member

IP:

Multumesc frumos pentru raspuns,dolly
Guppy inca stau la suprafata, si nu indraznesc sa coboare mai jos, insa sper si tind sa cred ca e doar o problema legata de acomodare.Una din zebre chiar se ascunde in plantute de frica pestilor mai mari. Pana in momentul de fata nu s-a imbolnavit si nici nu a murit vreun pestisor. Deci inca stau bine. Le-am dat totusi un tratament preventiv cu Multi Cura ( cu un spectru larg de aplicare).
Aveti idee ce as putea folosi ca ascunzis pentru pestisori?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Plante - cit mai multe. Iar faptul ca pestii nu "indraznesc" sa inoate in voie nu e in regula. Denota ca ai specii incompatibile, cum ti-am spus si in PM. Si asta inseamna stres, care nu se poate combate cu nici o substanta din lumea asta.
inelcomutativ
Junior member

IP:

maine o sa ma duc sa imi iau mai multe plante. am deja o bacopa si o anacharis (egeria densa - planta aceasta am inteles ca e plutitoare, dar am plantat-o in pamant ). ce altceva mi-ai recomanda?
edit: oboseala ma face sa scriu prostii. am o bacopa (care a prins o culoare maroniu-verzuie. sau asa e ea? ), o anacharis si o planta care am plantat-o, desi e plutitoare.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/03/2011 23:23:41

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

inelcomutativ wrote: egeria densa - planta aceasta am inteles ca e plutitoare, dar am plantat-o in pamant ).

Foarte amuzant. Ca fapt divers, sa stii ca se poate planta fara probleme.
inelcomutativ wrote: ce altceva mi-ai recomanda?

http://www.tropica.com - plante pentru toate gusturile, descriere, cerinte, poze si tot tacimul.
inelcomutativ
Junior member

IP:

a fost putin hilara situatia in sine. am plantat toate plantutele foarte constiincios si eram foarte mandra de ce am realizat. si pe urma am aflat ca e de fapt plutitoare. si la cat de somn imi este, am lasat-o in vina oboselii.
multumesc frumos de site
inelcomutativ
Junior member

IP:

buna din nou!
am in acvariu, o femela guppy care trebuie sa nasca. am observat ca incepe sa stea numai langa incalzitor si citisem ca e unul din indiciile ca foarte curand va face pui.
posibilitatea de a o muta in alt acvariu, nu am, fiindca imi lipseste incalzitorul si filtrul, necesare unui femele gestante. daca o tin in acvariu este ok? nu ma astept neaparat sa am pui de guppy, desi as prefera asta, dar sa nu fie probleme cu femela. am vreo sansa sa tin puii fara sa mut femela din acvariu?
multumesc anticipat

This message was edited 2 times. Last update was at 23/03/2011 23:52:31

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sanse prea mari puii nu prea au pe acolo. S-ar putea sa mai scape din ei, depinde foarte mult si de temperamentul exemplarelor din acvariul tau, de cat de des sunt hraniti, stresati...etc.
Ideal este ca femela dupa ce fata sa ramana singura macar un timp (o zi, doua) astfel incat sa se refaca si sa nu fie agasata din prima de masculii iubareti din acvariu.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
inelcomutativ
Junior member

IP:

http://www.acvariinstant.ro/echipamente/maternitate%20RS.jpeg
daca as pune asa ceva in acvariul mare, nu i-ar putea ajuta? vad ca are 2 compartimente, unul in care sa tin femela, si unul in care pot tine puii. m-ar ajunge mai putin decat un acvariu mai mic.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Te ajuta acum pe moment, daca puii vor fi mai multi iti va fi greu sa ii cresti acolo chiar si o perioada scurta, dar oricum e un lucru bun daca poti face asta.
Eu de exemplu nu obisnuiam sa scot femelele din acvariu, insa la mine aveau foarte multe ascunzisuri printre plante. Este foarte adevarat ca nu ramaneau toti puii, deja acolo era un fel de "selectie naturala", cei puternici supravietuiesc ....

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
inelcomutativ
Junior member

IP:

multumesc frumos de sfat .
mai greu e cu primii pui, pe urma m-oi obisnui.
inelcomutativ
Junior member

IP:

buna seara
mi-am cumparat un acvariu-maternitate, unde am pus femela gestanta de guppy.
Femela are deja burta neagra si patratoasa si m-am gandit sa o pun cat mai din timp. Sper ca e ok sa stea asa mult singura.
Cam cate zile sau saptamani mai dureaza pana va face primii pui?

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2011 23:36:18

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: