Decat sa incerci cu cine stie ce chimicale mai bine ai folosi metoda traditionala cu ceva de genul
http://www.shopmania.ro/magazin~online-acvaristica~produs-resun-aspirator-substrat-sc-210~p-5366477.html Eu am doua acvarii mici, unul de 26 si unul de 17 litri si saptamanal imi iau 30 de minute operatiunile de "curatare" a acvariilor, adica sifonarea substratului cu schimbarea a 20-35% din cantitatea de apa, curatarea geamurilor acvariilor si "capturarea" unei noi cantitatii de apa de la robinet pe care sa o pun la statut pentru schimbul din saptamana urmatoare. Daca mai sunt necesare si alte operatii de genul curatarii filtrelor sau tunderii\mutarii unor plante imi ia ceva mai mult
Un timp de maxim o jumatate de ora pe saptamana pentru intretinerea acvariului nu mi se pare foarte mult si parerea mea ar fii ca pentru un nano nu prea are rost sa faci incercari cu "chimicale" in apa pentru ca oricum echilibrul in aceste acvarii e destul de fragil....pentru un acvariu mai mare de cel putin 200 de litri s-ar putea incerca asa ceva....parerea mea