Author |
Message |
blu3yes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 16:09:47
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
blu3yes
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2912bbeedc16c67bd0529ab7d438c1ac.jpg)
IP:
|
gengiskhan wrote:Eu am spus treaba cu tonul si apropo de asta, uite ca as avea eu acum motiv sa ma supar:
Si evident ca nu arunci plantele gramada in bazin, le aranjezi sa nu arate ca naiba. La fel ca atunci cand iesi pe strada, nu pui maieul peste pulover. Asta nu inseamna aquascaping, la fel cum a doua nu inseamna haute-couture.
Nu? Pentru ca nu e potrivita comparatia. Eh, n-o sa ma supar acuma.
Am facut o comparatie chiar potrivita si pe un ton cat se poate de serios si respectuos. Nu o lua altfel pentru ca nu e.
gengiskhan wrote:...Parerea mea.
Exact. Se poate sa incheiem aici ? Devine obositor, si nu tin neaparat sa ma justific in fata voastra
atata timp cat nu sfatuiesc pe nimeni sa faca precum mine. Daca va deranjeaza asa tare
modul meu de a creste pestii (ca pe ei se pare ca nu ii deranjeaza deloc, chiar dimpotriva),
propun sa stergeti topicul de tot, promit ca fac altul in care o sa pomenesc decat ca am vreo cateva
bazine cu pestisori si plante. Fara detalii.
Multumesc.
|
Daca pestii tai te fac sa te simti bine, ai grija ca treaba asta sa fie reciproca... |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 17:15:41
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Mihai,
Bine ai venit pe forum!
Da-mi voie sa-ti clarific cateva aspecte oarecum "delicate" ale vietii de forumist si am sa te rog sa le iei doar ca pe niste simple sfaturi prietenesti:
- sunt tentat sa iti acord credit si sa ma incred in experienta ta de acvarist si in capacitatea ta de a "tine" sub control un bazin.
- nu contest ca, daca ai timp / experienta / dedicatie / disponibilitate fizica si psihica / etc, atunci sintagma "face din cacat bici" poate fi transpusa in realitate.
- nimeni nu contesta rezultatele TALE, obtinute de TINE, intr-un mediu controlat si bine organizat.
Noi incercam sa educam si sa sfatuim pe toata lumea, in asa fel incat sa le fie cat mai usoara si mai lina calea catre un acvariu sanatos si frumos!
Nu toti sunt la fel de talentati si de priceputi, asa ca nu ii putem sfatui sa foloseasca solutii artizanale al caror succes depinde in mare masura de skill-uri personale!
Preferam sa recomandam doar solutiile verificate si care sunt insotite de probabilitatea cea mai mare de reusita (pentru acvarist)!
Pe scurt, te credem ca poti, dar nu te incurajam... fiecare face ce doreste in acvariul sau, insa noi avem datoria sa incercam sa aratam oamenilor care sunt beneficiile unor acvarii construite / intretinute / manevrate conform perioadei in care traim. Desigur ca pestii pot fi tinuti si acum in bazine construite din geamuri fixate cu chit pe un schelet metalic, insa nimeni nu mai precedeaza asa!
Sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti transmit, asa ca iti urez inca o data Bun venit pe forumul acvariu.ro!
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
blu3yes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 18:00:42
|
blu3yes
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2912bbeedc16c67bd0529ab7d438c1ac.jpg)
IP:
|
Multumesc Koala de intelegere si vorbele bine cantarite.
Sa faci ceva altfel, nici eu nu am si nu as recomanda celorlati daca nu stiu ce fac si
de ce. Din pacate majoritatea isi iau intai acvariul si pestisorii si apoi cauta informatia.
Cunosc genul, sunt foarte multi in ultima vreme, cand acvaristica e accesibila
tuturor, poate din cauza asta am fost luat asa de gat.
Am inteles perfect ce mi-ai transmis, si multumesc ca mi-ai urat tu bun venit.
Sincer pana acum nu m-am simtit bine-venit.
Cu respect.
Mihai B.
PS. daca stiam de divergentele cu celalalt forum, nu faceam trimitere. Imi cer mii de scuze.
|
Daca pestii tai te fac sa te simti bine, ai grija ca treaba asta sa fie reciproca... |
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 18:17:06
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
blue3 yes wrote
PS. daca stiam de divergentele cu celalalt forum, nu faceam trimitere. Imi cer mii de scuze.
Dar de unde stii tu ca suntem in divergente cu celalat forum ?
This message was edited 2 times. Last update was at 15/04/2010 18:24:25
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 18:26:50
|
Lazar Ginel
Ogar batran
IP:
|
Nu a zis nimeni in acest topic ca am avea vreo divergenta cu ei
Si nici nu avem
|
|
 |
danc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 18:36:25
|
danc
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f0f800c92d191d736c4411f3b3f8ef4a.jpg)
IP:
|
E ditamai topicul pe forum, cu divergentele dintre cele doua forumuri.  cred ca a fost cel mai vizionat topic de cand s-a postat.
OnTopic: Buna Mihai si bine ai venit, eu astept cu nerabdare cateva poze cu acvariul tau, mai ales dupa ce am citit tot ce s-a scris pe aici.
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 18:57:22
|
Lazar Ginel
Ogar batran
IP:
|
danc wrote:E ditamai topicul pe forum, cu divergentele dintre cele doua forumuri.  cred ca a fost cel mai vizionat topic de cand s-a postat.
Ar fi trist daca ar fi asa, dar slava domnului sunt alte topicuri mult mai vizionate decat asta la care faceai referinta.
Acum referitor la intrebarile mele , poate nu le-am formulat eu bine ca sa le inteleaga proaspatul nostru coleg, poate m-am exprimat laconic:...am zis ca, ce legatura au invocatele divergente cu topicul lui?
In sensul ca nu vad unde se leaga pamantul din acvariile lui cu ceea ce a spus legat de divergente. Apoi poate nu ai inteles nici tu, dar respectiva discutie la care faci referire nu tine de vre-o problema a noastra cu acel forum ci un pic pe invers  adica dupa cum ai citit, despre o problema a acelui forum cu noi.
Oricum nu vad legatura doar daca nu cumva tonul certaret prestat pana acum sa nu fie cumva un "nou import" de user transmis dinspre acea directie. Dar la astea nu ma pricep eu. Sti tu cumva ceva mai mult si nu stim noi?
Topicul tinde sa o ia pe aratura deja, asa ca va rog sa va limitati strict la subiectul initial si sa nu o dam in alte discutii. Noi aici nu prea apreciem alceva decat cum spuneau si altii inaintea mea decat discutiile cu iz profesional, restul miroase a barfa si nu e stilul nostru.
Va multumesc la toti pentru intelegere.
|
|
 |
sece4u20
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 19:29:45
|
sece4u20
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/205c3608ecb984c1f5f5d2f52c934428.jpg)
IP:
|
blu si poti sa ne dai ceva detali amanuntite ( firma, numa, compozitie ) a ceea ce ai folosit tu ???
|
mesaj pentru europa si nu numai |
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 19:32:41
|
Lazar Ginel
Ogar batran
IP:
|
Poate si ceva poze?
poate chiar ai talent de aquascaper si nu stii tu
mai stii
|
|
 |
Alex.B
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 20:41:40
|
Alex.B
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/104258225349d8ea35e4270.jpg)
IP:
|
blu3yes wrote:Multumesc Koala de intelegere si vorbele bine cantarite.
Sa faci ceva altfel, nici eu nu am si nu as recomanda celorlati daca nu stiu ce fac si
de ce. Din pacate majoritatea isi iau intai acvariul si pestisorii si apoi cauta informatia.
Cunosc genul, sunt foarte multi in ultima vreme, cand acvaristica e accesibila
tuturor, poate din cauza asta am fost luat asa de gat.
Am inteles perfect ce mi-ai transmis, si multumesc ca mi-ai urat tu bun venit.
Sincer pana acum nu m-am simtit bine-venit.
Cu respect.
Mihai B.
Odata multumesti pentru intelegere odata spui ca nu te ai simtit bine venit? Daca o persoana are o parere diferita de a ta, asta nu inseamna ca nu te agreaza. Aici nu e vorba de dictatura, politie sau mai stiu eu ce alta forma de constrangere. Pur si simplu suntem o comunitatea ce promoveaza calitatea, progresul in domeniu acvaristic. Asta facem, astia suntem, iar eu sunt mandru sa fiu membru al unei comunitati ce are pe prima pagina un interviu cu Amano, o echipa ce a facut aquajournal.ro si exemplele mai pot continua. Pentru multi poate pare un fleac, insa cu siguranta asta e rezultatul muncii unor oameni pe care ii respect si tin sa le multumesc ca acolo unde e harta mondiala a acvaristicii un punct il ocupa Romania. Depinde de noi daca punctul se va mari, sau nu. Cat despre divergente intreaba celalalt forum, ca ei nu se inteleg cu noi.
|
fost cesrobis |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 21:14:16
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Eu chiar nu inteleg scopul acestei dispute. Este vorba doar de o persoana care crede de cuviinta sa foloseasca pamint de flori ca substrat. Si ce daca? Daca isi imagineaza cumva ca va mai mai coopta si alti adepti, se inseala. Daca pestii lui se simt bine, ne bucuram, desi nu exista marturii in acest sens  - deci ar trebui sa il credem pe cuvint.
Deoarece il preocupa inmultirea pestilor iar plantele de acvariu sunt simple accesorii care o duc bine merci si in tarina de oricare ar fi ea, chiar nu mai e treaba sau problema noastra.
Eu zic sa ii multumim frumos pentru amabilitatea de a ne face si pe noi partasi la aceasta experienta unica si irepetabila pentru niste umili iubitori de aquascape ca noi si sa ne vedem ale noastre.
Asta e - noua ne place sa privim in viitor, sa evoluam, sa ne instruim, sa fim la curent cu tot ce apare nou in materie de acvaristica, pentru ca de asta suntem cu totii aici. Pe acest forum avem cu totii acelasi scop si aceeasi pasiune - acvaristica. Nu ne intoarcem din drum pentru nimic si pentru nimeni si nu suntem dispusi sa riscam cu experimente inutile si invechite viata si sanatatea pestilor si a plantelor noastre.
@ blu3yes - te mai rog frumos si de data aceasta - lasa aroganta si agresivitatea la usa intrarii acestui forum; noi nu cautam motive de cearta si neintelegere cu nimeni, dar nici nu lasam pe nimeni sa ne calce in picioare.
|
|
 |
mosu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2010 21:36:51
|
mosu
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c.jpg)
IP:
|
bre, lasati omul sa respire
Ce pesti doresti sa reproduci? Asta imi pare chiar interesant, sunt din ce in cei mai putini oameni interesati de reproducerea pestilor.
|
|
 |
|