[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amphiprion ocellaris home  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Voiam sa intreb daca merge sa scot flansa de la overflow si sa lipesc pe spate o bucata de sticla cu silicon....asa as putea pune un hang on generos, adica as avea spatiu pe buza acvariului....
Ca imi e ca imi dereglez iar acvariul cu filtrul extern, imi apar dupa iar alge si ma intorc de unde am plecat....

My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Am vb cu mosu si s-ar putea sa imi iau de pe shop scaper's flow.....
Daca nu imi iau un eheim ecco pro (ori 130 ori 200)....

My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Tre sa ma hotarasc la un filtru, ce sa aleg dintre Dennerle scaper's flow si eheim ecco pro 130?

My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Am tras putin de buget si imi permit si eheim ecco pro 200-300 si eheim 2071.....
Imi e sa nu aiba debit prea mare.....pot sa le reglez pana la un 350 l/h?
Merge la acvariul meu substrat pro, bio mech si mech pro, ca sa stiu daca pot sa folosesc si mediile pe care le are filtrul....

My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Mi-e frica sa nu am probleme cu externul asa ca o sa chem meeterul sa imi mareasca gaura, pun noua flansa, dau o gaura mai mare in stand si reinstalez sump-ul.....
Imi comand zilele viitoare un filtru tunze comline 3162 de pe sewatec sa pun in el medii de filtrare.....
Cam cat material biologic mi-ar intra in el?, as putea folosi eheim substrat pro (nu gasesc matrix pe sewatec) in filtru?, sau sa iau de la noi matrix?
Pentru recirculare o sa folosesc eheim compact plus 1002.....
Cine stie ce "cacat" mai faceam cu externul.

My nano reef



[Email]
ddsek
Member
[Avatar]

Joined: 31/08/2014 19:42:23
Messages: 173
Location: Bucuresti, Bucurestii Noi
IP:
Offline

cheama mesterul sa iti mareasca gaura.
vezi dupa ce si cum
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Imi iau pana la urma o flansa din abs, pot sa lipesc teava de pvc de 25 mm cu tangit in ea?
O sa imi cumpar si tangit si teava de 25 din romstal...
Cam cat matrix sa comand pentru filtrul ce il voi comanda?
Edit: tunze comline are doar 780 ml deci nu prea am ce sa bag in el......tre sa ma gandesc la ceva.....nu vreau un reactor deoarece o sa fac upgrade in viitor si mi-ar trebui unul mai mare pentru un acvariu mai mare si nu as avea loc in sump.....
De exemplu in eco pro 300 as avea 3 litri de medii biologice, plus ca as pune matrix si in prefiltru..normal ca as pune si rowa si carbon.....deci as avea o filtrare biologica extraordinara (4 kg de piatra vie, 3.3 kg de mediu biologic), filtrare mecanica cu skimmerul si din cand in cand perlon in filtru (la nevoie, doar 2-3 zile) si filtrare chimica phosguard, carbon si probabil purigen.....daca as avea no3 jbl bio nitrat ex.....

This message was edited 3 times. Last update was at 17/08/2015 23:09:09


My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Pana la urma am comandat si platit eheim ecco pro 300....era cea mai buna alegere!
Am iesit mult mai ieftin decat magazinele de pe la noi, cu totu cu transport 521 lei, deci merita!
La zooplus era gratis transportul......da dura mai mult!

This message was edited 1 time. Last update was at 18/08/2015 16:22:50


My nano reef



[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/06/2010 23:37:52
Messages: 791
Location: Gherla-Cluj
IP:
Offline

Gama ecco de la eheim este cea mai proasta alegere pe care puteai s-o faci. Am fost printre cei care au folosit acest fel de filtru pina cind pur si simplu a crapat, plasticul din care era construit fiind de o calitate extrem de proasta. cred ca mai am poze prin calculator cu el, daca esti curios le pot publica

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

bobiciupe wrote:Gama ecco de la eheim este cea mai proasta alegere pe care puteai s-o faci. Am fost printre cei care au folosit acest fel de filtru pina cind pur si simplu a crapat, plasticul din care era construit fiind de o calitate extrem de proasta. cred ca mai am poze prin calculator cu el, daca esti curios le pot publica

Am citit despre calitatea plasticelor......dar nu poate fi chiar perfect un filtru......
Sincer mai mult de 6 luninu il voi la acvariul marin (o sa fac upgrade) si o sa il pun la un viitor acvariu de apa dulce.....in apa sarata e mai supus riscurilor....
Viulian are un ecco pro de ceva timp.....si nu are probleme cu el....
Si eu nu prea tin echipamentele mult timp ca sa ma gandesc peste 5 ani daca ma mai tine, eu cum apare ceva mai nou si mai inovator tind spre el....

My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Maine sau poimaine imi vine filtrul.....am comandat si 2 saculeti de filtrare pentru carbon si rowa, in care sertar al filtrului sa pun carbon si rowa (are 3 sertare plus prefiltru), o sa elimin toti buretii din filtru, ii voi pune 2-3 zile daca va fi nevoie vreodata....
Acum au aparut putine alge pe geam, la 6 zile de la restart, deci pot sa zic ca am scapat de alge, inainte curatam geamul dimineata si a doua zi dimineata erau la loc...

My nano reef



[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Vreau sa incep sa testez ca , kh si mg, am test de ca si mg dar nu si de kh, sa imi iau o ieftineala de aquili sau sa iminiau salifert?, am de gand sa dozez kh, cred ca imi voi lua un produs pentru coralina sau voi doza bicarbonat deoarece vreu sa am coralina......am deja destula pe pietre dar a s vrea pe spatele bazinului....

My nano reef



[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 8490
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Parca ziceai ca te potolesti si lasi acvariul in pace..

I'm Batman!
Sweet-Bat - Bat-reef - Salty-Bat - AquaCam
[WWW] [Yahoo!]
darthradu
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/11/2014 14:03:13
Messages: 1315
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ia o piatra cu multa coralina pe ea si racaie-o cu un cutit de pe piatra in fata pompei de valuri.

Multe Urari si Incantatii
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Pai il las in pace dar daca v-a fi nevoie sa cresc kh-ul tre sa il cresc......
Plus ca mai vreau niste sps-ii mai colorati care o sa fie consumatori......
Ce nu mai fac in nici un caz: Nu mai torn nopox in prostie, nu mai bag mana in acvariu decat cand bag noi corali, nu mai fac schimburi de 50%......
Doar o sa dozez elemente (daca va fi nevoie) si bacterii (e nevoie....).
In canistra o sa torn inainte sa o pun in functiune o filola de bio digest.....
Acum ce pot sa zic, cred ca voi avea filtrarea biologica "bazata", adica 4kg de piatra vie, 3 kg de medii biologice in filtru, plus ca am skimmer supradimensionat si voi folosi si rowaphos si carbon cred ca nu o sa mai am probleme......daca apar no3 bag jbl bio nitrat ex in canistra......

My nano reef



[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 994
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Cel mai indicat ar fi sa lasi acvariul in pace si sa pui mana pe carte, in special cea de gramatica! Inainte de acvarii marine trebuie sa inveti a scrie in limba romana. Nu de altceva dar o sa incepi sa te uiti dupa fete si ai sa te faci de panarama daca le vei vei scrie mesaje de amor cu gramatica din dotare. Or sa rada toate fetele de tine. Daca noi nu contam macar pentru ele mai pune si tu mana pe carte.

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Akaiu wrote:Cel mai indicat ar fi sa lasi acvariul in pace si sa pui mana pe carte, in special cea de gramatica! Inainte de acvarii marine trebuie sa inveti a scrie in limba romana. Nu de altceva dar o sa incepi sa te uiti dupa fete si ai sa te faci de panarama daca le vei vei scrie mesaje de amor cu gramatica din dotare. Or sa rada toate fetele de tine. Daca noi nu contam macar pentru ele mai pune si tu mana pe carte.

Ok!
In prima zi in care am luat contact cu gramatica eram contrariat ca sunt inutile aceste reguli.......acum am inceput sa inteleg ca totusi trebuie dar nu le suport......la scoala le scri de obicei bine, nu gresesc......da acolo am timp sa ma corectez.....adica nu mi-e lene sa ma corectez.....
Inteleg ca acum problema mare la mine e exprimarea prin care nu intelegeti nimic deoarece scriu cu ...... Si prea multe idei intr-o fraza cu "....." eu de obicei vreau sa scriu cat mai multe, cat mai repede si sa folosesc cat mai putine semne "gramatice".......
O sa incerc sa imi schimb stilul asta de scris cu "....." ca nu da bine si sa scriu fraza completa si cand dau de semne sa caut pe net regulile de scriere (asa le-as invata).
O sa il las in pace acvariul, daca apar probleme atunci aditionez diverse solutii....

My nano reef



[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 994
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mda, este clar ca nu ai inteles absolut nimic iar gramatica ta este praf! Punctele de suspensie (asa se numesc) le folosesc si eu destul de des cu un anumit scop. De CRATIMA si de felul in care se utilizeaza ai auzit vreodata?

Iar faptul ca aici 'iti este lene' sa corectezi nu poate decat sa ma duca la gandul ca nu respecti deloc acest forum....discuti cu noi.... 'asea' la misto! Ceea ce este foarte urat din partea ta. Nu cred ca sunt 2 saptamani de cand te-a corectat Koala tot pe tema gramaticala.Te doare pur si simplu in cot.
Si noi astia mai batrani ne intrebam cum Dzeu de 60% dintre absolventii de liceu nu sunt in stare sa obtina diploma de bacalaureat....


"daca VA fi nevoie"........of, de ce au inventat astia cratima ca sa-i complice viata lui blue14 ........





This message was edited 3 times. Last update was at 20/08/2015 09:46:28


http://www.carmultimedia.ro
[Email]
darthradu
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/11/2014 14:03:13
Messages: 1315
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daon morti masi de kratima koae.

corecteaza-ma

This message was edited 1 time. Last update was at 20/08/2015 10:44:13


Multe Urari si Incantatii
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3661
Location: Constanta
IP:
Offline

Respect forumul dar de cele mai multe ori sunt obosit (ultimele mesaje le scrisesem seara)....
Promit ca incep sa imi revizui cele scrise si incep sa scriu corect!

My nano reef



[Email]
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com