[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Moarte zebra roz  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua!Azi cand am venit de la scoala am gasit o zebra roz moarta si cu burta lipsa[probabil mancata].Am vazut cum ciugulea un xipho din ea.Acvariul este de 28 de litri populat cu molly xipho guppy corry si zebre roz.Exista vreo incompatibilitate intre zebre si una din speciile precizate anterior?O alta problema ar fi ca am ramas cu 4 zebre,stiu ca grupul minim e de 6,sa le las asa?Sau sa mai cumpar 2?Multumesc anticipat!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

si eu am tot 4 in urma a 2 decese...primul a venit in urma atacului unui scalar asupra zehbrei la fel a lasato fara burta a inotat vreo 5 min fara abdomen.......la restul pestilor nu stiu care sa fii fost , xipho posibil sa fii mancat burta daca zebra era deja la pamant....dar de atacat ma indoiesc
[ICQ]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

"28 de litri populat cu molly xipho guppy corry si zebre roz" ...... raspunsul e simplu: a murit de la suprapopulare si conditii precare ale apei, stres.
[Email] [Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

colegul de sus are dreptate ,nu am pus in calcul acest aspect ca sa te ajut in 5 minute voi revenii cu un calcul al volumului de apa pentru fiecare peste in functie de nevoia de volum,centimetri de dezvoltare,iar numarul de pesti il vei deduce tu pentru acvariul tau ...din cauza supraaglomerarii am avut si eu decese am donat peste 40-50 de pesti maturi si peste 200 de puii din aceasta cauza ca sa faci un calcul eu am in 120 de litri acuma 4 endleri ,7 neoni, 2 cory,2 ancistrus ,4 zebre
[ICQ]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

asta te va ajuta mult in a alege ce pastrezi si ce donezi,,,, Deci conform acestui post: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
[ICQ]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Xenon, ti-am spus acum 3 saptamani ca ai prea multi pesti in acvariu... ai facut ceva in privinta lor? Adica ai mai dat din ei?
Uite aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19023.page#p158674 ... ti-am spus ca o sa incepi sa ai probleme?

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 17:35:14

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

tu cate exemplare detii ... in acel acvariu ai putea tine o pereche de xipho si una de molly cam atata.... si tot depasesti cerintele.....eu stiu cat de greu este sa ii donezi te-ai atasat de ei ...eu stiu cat de greu mam despartit de ei nu a contat ca am dat milioane de lei pe acesti pesti cat atasarea de ei....dar trebuie sa te gandesti cum te-ai simtii sa stai intr-o camera de 28 mp vreo 20 de insi? si tot felu de natii de la oameni de culuare pana la somalezi si chineji si etc (un exemplu) nu ti-ar prii te-ai sufoca...
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu stiu ca e greu dar totusi am sa renunt la vivipari in totalitate si sa raman cu zebre si corry si poate v-oi adauga niste creveti.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

uite varianta care am aleso eu este sa raman pe endleri si neoni doar asa imi traiesc crevetii....endleri raman la aceeasi marime ca neonii si cauta pe net sa vezi endleri clasa N sa vezi ce frumusete de pesti sunt
iti puii vreo 4 masculi de endleri vreo 6 neonii si cativa crevetii pana faci rost de ceva mai mare ......recomand masculi endleri sunt superbi si femelele cresc ceva mai mari
[ICQ]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Iti recomand ALTI pesti decat viviparii si anume ovipari: microrasbora, neoni ... iti alegi tu ca sunt multe feluri ... de ce nu poate iti plac killie fish:
http://www.google.ro/search?tbm=isch&hl=ro&source=hp&biw=1408&bih=677&q=gardneri&gbv=2&oq=gardneri&aq=f&aqi=g1g-S3&aql=&gs_sm=3&gs_upl=2379l3370l0l3598l8l8l0l1l1l1l142l680l3.4l7l0#hl=ro&gbv=2&tbm=isch&sa=X&ei=5Rg9T9WwM5P14QSkt4GzCA&ved=0CDgQvwUoAQ&q=beautiful+killifish&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=905a2c9428c03e11&biw=1408&bih=677
Sincer, fara suparare, 28 de litri este foarte putin pentru un acvariu, iar un nanoacvariu (ce ai tu ca dimensiuni) se pastreaza foarte greu ca parametri ai apei, nici nu intra in discutie vivipari; poate un betta si niste melci.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 17:57:28

[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

tudosie eugen wrote:Iti recomand ALTI pesti decat viviparii si anume ovipari: microrasbora, neoni ... iti alegi tu ca sunt multe feluri ... de ce nu poate iti plac killie fish:
http://www.google.ro/search?tbm=isch&hl=ro&source=hp&biw=1408&bih=677&q=gardneri&gbv=2&oq=gardneri&aq=f&aqi=g1g-S3&aql=&gs_sm=3&gs_upl=2379l3370l0l3598l8l8l0l1l1l1l142l680l3.4l7l0#hl=ro&gbv=2&tbm=isch&sa=X&ei=5Rg9T9WwM5P14QSkt4GzCA&ved=0CDgQvwUoAQ&q=beautiful+killifish&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=905a2c9428c03e11&biw=1408&bih=677
Sincer, fara suparare, 28 de litri este foarte putin pentru un acvariu, iar un nanoacvariu (ce ai tu ca dimensiuni) se pastreaza foarte greu ca parametri ai apei, nici nu intra in discutie vivipari; poate un betta si niste melci.

Si eu ma gandeam la niste ovipari,ceva neoni,mai adaug cateva zebre si niste creveti.Acum sa vad sa ma sfatuiesc in consiliul familial si o sa ii vand.Si chiar ma gandeam la niste Trigonostigma espei ca sunt frumosi.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 18:15:53

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

nu cred ca la vanzare o sa ai succes la xipho molly guppy......
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

babanukriss wrote:nu cred ca la vanzare o sa ai succes la xipho molly guppy......

De ce anume?Sunt foarte intalniti?
[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

dap foarte foarte intalniti...productia usoara si nu numai, lumea se bazeaza deja pe ceva mai deosebit daca intelegi majoritatea au lasat acvariu clasic cu asemenea specii...acum se merge pe discusi africani...ceva exemplare mai deosebite....cum era si pe vremea lu ceausescu toata lumea cu televisoare alb-negru...apoi color...acuma plasme si etc..la fel si cu pestii lumea a fost cu pesti normali apoi xipho apoi trece la un nivel mai inalt .....nici macar petshopurile nu mai primesc donatii ......apai de vanzare nu se pune problema eu am achizitionat pesti in valuare de 3 milioane apoi am facut puii aveam in valuare de 7 milioane si absolut toti au fost donatii gratuit......asta e procesu nu ai ce face....acuma pierzi ,data viitoare vei stii exact ce ai gresit.....sau nici atunci...
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am sa incerc sa ii vand ca sa imi pot cumpara altii,macar pentru atat,daca nu ii v-oi dona,eventual poate ii v-oi face cadou.Nu stiu nu imi fac planuri ca nu imi ies niciodata.Pana atunci in 28 de litri amarati cam ce ovipari ar putea merge.Ma refer sa intre mai multi,alaturi de niste rcs.Eventual poate imi dati niste nume de specii,ceva mai deosebit.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 19:39:16

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu stiu daca acvariul tau s-a ciclat cum trebuie,
referitor la RCS si pesti,iti decimeaza gupy,zebre, parca ti-am spus asta pe PM.
as pune ceva rabore mici (galaxy,nike,boraras maculatus etc ) si vor trai RCS in armonie cu ei

fostul user ozy
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:nu stiu daca acvariul tau s-a ciclat cum trebuie,
referitor la RCS si pesti,iti decimeaza gupy,zebre, parca ti-am spus asta pe PM.
as pune ceva rabore mici (galaxy,nike,boraras maculatus etc ) si vor trai RCS in armonie cu ei

Stiu ca mi-ai spus,dar vreau sa scap de vivipari si sa cumpar in asa fel sa pot avea si rcs.Acvariul este ciclat cam de o luna si ceva.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa ai rcs trebuie sa ai si pesti cu care sa traiasca. deci miiiiiiiici si cu gurita miiiiiica - neonii nu se incadreaza acolo, ramai repejor fara TOTI puii de RCS. Oricum, da cumva pestii aia ... doneaza-i sa scapi de ei.
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

tudosie eugen wrote:Ca sa ai rcs trebuie sa ai si pesti cu care sa traiasca. deci miiiiiiiici si cu gurita miiiiiica - neonii nu se incadreaza acolo, ramai repejor fara TOTI puii de RCS. Oricum, da cumva pestii aia ... doneaza-i sa scapi de ei.

Asta intentionez sa fac,sper sa mai reziste pana ce trece frigul ca nu pot sa ii scot afara pe asa o vreme.Imi puteti spune niste specii de pesti cu care se inteleg crevetii in special?In afara de ceele spuse de vereb pentru a-mi face o lista de pe acum si sa incep sa caut.Multumesc!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Technics
Member

IP:

tudosie eugen wrote:Ca sa ai rcs trebuie sa ai si pesti cu care sa traiasca. deci miiiiiiiici si cu gurita miiiiiica - neonii nu se incadreaza acolo, ramai repejor fara TOTI puii de RCS. Oricum, da cumva pestii aia ... doneaza-i sa scapi de ei.

Din proprie experienta te contrazic in cele afirmate de tine.
Intr-unul dintre acvarii am neoni si guppy, nu exista nici o problema cu crevetii, nimeni nu este interesat de ei... de ceva timp au inceput sa apara si pui de creveti care se plimba nestingheriti.

Forum Index » Cyprinidae
Go to: