Nici chiar Oscar ... dar nici Zmeura ... Cat despre pesti ... grasi si lenti da` simpatici ... sigur la mine te-ai gandit cand i-ai ales ...
This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2016 11:02:12
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In sump am spumatorul, pompa de recirculare, sistemul ATO, incalzitorul, reactorul cu medii filtrante si un mic reactor diy pentru fosfati.
Mai exista un "must have", fara de care mor pesjtii si sar coralii din apa? Imi recomandati ceva animalute, alge, etc, benefice pentru sump?
Cel mult bacterii, altceva nu (ai de ce sa) bagi ...
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Nu prea m-ai lamurit, nea Mugurel Cat de mic poate fi bazinul-refugiu, se poate pozitiona in sump, apa e statica sau trebuie facut un sistem in-out, etc,etc.
E mai eficient un refugiu sau un algae scrubber diy, gen asta facut de Uaru? https://www.youtube.com/watch?v=qGLnBvDkaO0
In alta ordine de idei: ce melci/stele de mare/alte nevertebrate sunt reef safe si se hranesc cu alge si detritus?
Scuze pentru intrebarile ce pot fi considerate prostesti, dar incerc sa invat si sa iau cele mai bune decizii.
E tot ceai... boratura tre' sa fie mai inchisa la culoare.
Nu e neaparat ceva rau, nici asa cum e-acu', da' iti scoate relativ multa apa din sistem (apa sarata)... apa care se inlocuieste cu osmoza => tre' sa fii cu ochii pe salinitate si sa completezi mereu cu sare.
Asta e impotriva tuturor principiilor care guverneaza viata acvaristului lenes.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2016 11:39:23