[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - Cloudy Rocks  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si un close up cu piatra mare .
[Thumb - IMG_2357_1.jpeg]

stefanp
Moderator

IP:

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
szaki
Junior member
[Avatar]

IP:

Frumos.
Felicitari!
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult de aprecieri.
Trebuie sa progresez pe partea de foto . E un pic frustrant cind vezi cum e acvariul real si cit pierde in fotografie da na cred ca se intimpla la destui lucrul asta .
szaki
Junior member
[Avatar]

IP:

Inteleg frustrarea. Am trecut/terc prin asta. Trebuie exersat mult.
In ultimul tim m-am axat puternic pe fotografiat si rezultatele au inceput sa se arate.
Te saftuiesc sa incerci diferite setari si sa faci multe poze din care cateva vor fi mai reusite .
Succes.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2015 22:47:20

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce obiectiv ai ? vad ca ai Canon EOS 550D
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Obiectivul este acesta , un obiectiv de macro :
http://www.f64.ro/products/description/Canon_EF_S_60mm_f_2_8_Macro_USM-1_1_/index.html

Trebuie sa mi iau unu wide .
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Dap , nu merge asta la poze de ansamblu .

Eu am unul de 50 mm fix si sunt multumit . Nu are rost sa investesti in obiective doar ca sa faci poze la acvariul tau .

Eu sunt de parere ca tie trebuie sa-ti placa acvariul nu la altii atata timp cat nu participi la concursuri .

Uite aici un link de unde poti incepe sa te joci cu setarile , "basic settings" sa zic asa . Oricum trebuie sa te joci mult cu expunerea / ISO / apertura pana iese cum vrei tu .

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

De accord cu tine, in primu rind trebuie sa ti placa tie acvariu . Vreau sa investesc oricum in obiective ca mi place si sa pozez , nu as face o doar pt acvariu . Legat de setari , multam fain de link , oricum basic stiu sa lucrez cu el , am ci=unostinte de baza legat de ISO , white balance ... . Poate ca daca le as salva RAW din prima si apoi sa le aranjez in photoshop as mai cistiga la calitate .
Am vazut asa ca mult conta si lumina ambientala ( din camera ) . Daca e bezna trebuie ISO mare , ai noise mare .... na vorba ta trebuie multa practica .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu de ce citeva din staurogyne s au albit complet. Nu mi dau seama care e cauza , e o planta care la mine a mers chiar bine . E posibil ca hydrocotile sa consume rapid nutrient din apa si sa lase plantele cu crestere mai lenta fara ?
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum sar putea sa ai si tu aceiasi problema care o am si eu ?

Sa-mi zici daca le cad frunzele sau se topesc , eu am mai descoperit ca am NO3 aproape zero si acuma dozez separat N de o zi
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Se topesc furnzele .....adica sint gauri in ele ... Si eu am no3 apropae de 0
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Va trebui sa mi iau si test de PO4 si na sa vad cum stau . La partea asta de control macro am inca multe de invatat de la voi .
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Gaurile in frunzele vechi indica in general o deficienta de potasiu (K). Nici NO3 zero nu e bine

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
stefanp
Moderator

IP:

Ia si da-le npk, si asa ziceai ca abia te-ai apucat acum cateva zile.
Zicea Lucian intr-un post recent, despre concetratiile recomandate.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Va multumesc de interventii , o sa bag NPK la greu
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Va multumesc de interventii , o sa bag NPK la greu

Nici chiar asa cu masura, cu masura

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

O problema Lucian, se inverzeste destul de tare geamul ... ma gindesc ca neaparat imi trebuie si un test de PO4 nu?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Daca este o pelicula subtire, verde este Green Dust Algae, GDA - apare mai ales la acvariile noi, cu un nivel scazut de lumina, CO2 si/sau nutrienti
Daca sunt puncte verzi este Green Spot Algae, GSA - apare din cauza unui nivel scazut de CO2, curenti de apa aproape inexistenti si nivelul de fosfati mic

Sa sti ca pot apare amandoua odata

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Baga numai CO2 si PO4 cum zice Lucian , la mine au disparut

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: