[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - Cloudy Rocks  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Gabi C wrote:Asta am facut astazi Stefan , exact ce spui tu am taiat rotala , si acum sint doar virfuti scurte replantate si pot spune ca arata mult mai ok . Am pus virfurile mai scunde in fata si I am dat un pic de panta .

Si noi de ce nu vedem nimic ?

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am sa pun si poza dar ma gindeam sa le las citeva zile sa mai creasca .
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana la urma cu ce fertilizezi ?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Au trecut deja citeva zile .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Deci : fertilizez Ferropol 2,5 ml la 2 zile dimineata si NPK 1 ml la 2 zile pus seara.
Ok profesore fac si poze si atasez .....
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poza nu e cea mai reusita da sper sa va dati seama ce e acolo ...
[Thumb - IMG_2302.jpg]

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In sfirsit .
Diferenta fata de poza precedenta mi se pare SPECTACULOASA ....... si asta numa' de la aranjarea Rotalei. Toate par a fi din acelasi film. Inca 2-3 cm daca mai creste Rotala o sa aiba forma ideala. Ma bucur ca se misca Monte Carlo.

Ma intreb cum ar fi daca Rotala ar fi verde, fara nici o nuanta rosiatica. Ar putea fi mai bine sau ar putea fi o monotonie de verde .

Mi se pare ca trebe sa tunzi imediat "trifoiu", creste repede si mi se pare ca in 2-3 zile o sa fie prea mare, daca nu cumva e deja. Nu-l lasa, ajusteaza-l usor, cred ca-i cel mai bun moment s-o faci.

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Multam tare de apreciere . Sincer am si eu vise de genu asta , cum ar arata cu o rotala complet verde.....sau alta planta stem complet verde....
stefanp
Moderator

IP:

Da, diferenta mare intr-adevar !
Tine-o acolo din foarfeca

Nu mai zic si io de trifoi, ca mi-a luat-o Farao' inainte.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mersi si tie Stefan (apreciez comment urile voastre ) , am sa tund si trifoiul , nu am vrut sa l tund deodata cu rotala dar sigur urmeaza si el . .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am facut astazi primul test de NO3 de la sera. Nu stiu cit de précis este ca am comparat culoarea din recipient cu cele de pe hirtie si m as incadra undeva la 0...
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Asta nu bine. Plantele iti papa tot. Mareste ratia de NPK si dupa cateva zile refaci masuratoarea. Cand ajungi sa ramai in bazin cu 5-10ppm NO3 a doua zi dupa ce ai facut aditia este OK.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mersi Lucian asa o sa fac .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am dublat doza de NPK si am facut test dupa 24 ore . Nu mi mai arata 0 la NO3. Cred eu e undeva spre un 3 valoarea .
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io zic sa faci un test si la juma' de ora dupa ce pui, apoi dupa 24 de ore. Cu toata imprecizia testului cred ca poti afla cit de cit consumul.

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salutare prieteni
revin cu un mic update , cu rotala usor mai mare . Intre timp am mai tuns trifoiul dar in citeva zile a crescut la loc . Are un ritm de dezvoltare ceva de speriat . Ma bucur de monte carlo ca in sfirsit simt ca se dezvolta . Promit ca nu va mai zapacesc cu poze pina in momentul in care acvariul se va apropia de forma finala , cu gazon complet de monte carlo , rotala mai deasa si ce mai trebuie . Sper sa va placa si in forma de acum .
Faraoane am sa testez NO3 si cum ai zis tu .
[Thumb - IMG_2347.jpg]

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce imi pare rau ca prin resize poza pierde f mult la calitate si detaliu.
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Rotala as vrea daca reusesc s ai dau o forma de arc de cerc dar usor inclinat , partea dinspre piatra mare sa fie mai inalta . Ma mai gindesc si la versiunea sa I dau un V dar tot asa inegal, spre piatra mare sa aiba inaltime maxima.
stefanp
Moderator

IP:

Mi se pare buna ideea cu Rotala in forma de V (cu varful langa piatra mare); asa respecti si regula triunghiului.
De'acu daca ai replantat-o, urmeaza vreo doua tunsori si cred ca rezolvi problema.

Monte carlo si la mine a luat-o mai greu la inceput, da' pe urma a crescut rapid si fara probleme.

Referitor la imagini, poti sa le uploadezi pe un server extern (gen picasa sau plici.ro - la cel din urma, da-i un pm lui dan.pavelescu si iti explica el ce si cum faci acolo pe site, ca el e barosanu' acolo ).

This message was edited 1 time. Last update was at 23/10/2015 13:59:13

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dap , tot ce se poate sa arate mult mai bine in V sa imbrace usor V ul creat de pietre . S ar mula mult mai bine deja pe forma create deja . Sper sa mi iasa .
Legat de poze multam tare de sugestii.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: