[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jack Dempsey am nevoie de info  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

am facut rost de la un vecin gratis de un acvariu de vreo 85 de litrii ceva mai lunguietz si un Jack Dempsey (Nandopsis octofasciatum)
vreau sa-l tin singur...dar sunt curios daca s-ar intelege cu 2 synodontusi care sunt marisori si cu ancistrusii... mentionez ca jack are 20 cm. deocamdata este cam speriat. maine vreau sa-i iau substrat ... si un stiu exact ce sa aleg...nisip, pietris mai mare cat sa nu il poata lua in gura...sau pietris fin...
pot sa-i pun lemn? ma rog...cam ce stiti despre el ca eu nu stiu prea multe. am cautat un pic pe net dar vreau pareri de la cineva care are acest peste...
Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

adica asta image
image
calcaneu
Junior member

IP:

Ce pot sa-ti spun din experienta proprie e ca nu sunt probleme cu "sanitarii" , cel putin cu ancistrusii mei n-au fost , decat in momentul in care dempsey depun si ancistrusul ajunge pe langa cuib...atunci ii rade
Legat de pietris , eu ti-as recomanda unul ceva mai fin , cam la 2-3 mm , ca sa poata fi reamenajat de pesti cand isi vor face cuibul (o gaura in pietris de 10-15 cm diam adanca de ... pana la sticla ) si neaparat o piatra plata , ca sa aiba unde sa depuna icrele . Eu am destul de mult lemn in acvariu , si mopan si din asta indigen ; vezi ca e o poza mai recenta la mine in galerie .

Succes !

Imi place mult sa ma uit laTV
[Yahoo!]
Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

asa arata al meu. puteti sa va dati seama daca este mascul sau femela? http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/10609/normal_pimp.JPG
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... pestele din pozele alea doua de sus este "cam" femela ... aripioarele dorsala si anala sunt oarecum rotunjite iar "mecla" nu este asa de vopsita cu albastru ... femelele sunt mai mici si mai "palide" decat masculii ...
... cat despre link-ul tau, e greu de apreciat sexul deoarece poza nu este clara deloc ... totusi, din faptul ca ai spus ca are 20 cm lungime, as zice ca e mascul [ femelele nu cresc atat ] ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

koala wrote:... totusi, din faptul ca ai spus ca are 20 cm lungime, as zice ca e mascul [ femelele nu cresc atat ] ...

Cam asa inclin sa cred si io

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult pentru info. o sa-i cumpar o femela... :bravo:
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bob wrote:multumesc mult pentru info. o sa-i cumpar o femela... :bravo:

... s-a mai discutat despre ei ... uite AICI ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca pesti de 20 cm nu se tin in 85 litri. Eventual pentru o perioada scurta pina la faci un acvariu pe masura. Atentie cu femela ....... daca nu-i place mecla ei, masculu' o desfigureaza (la propriu) ....... si in acvariul ala nu are une se ascunde - am avut o vreme o pereche si masculu' avea boala pppaaa saraca femela ....... abia o scoteam din ghiarele lui ....... ceva de speriat cit de feroce poate fi !

Poze: smilie ... Poze cu plante
Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

buun...am masurat aciditatea si duritatea.... ph-ul a iesit vreo 7.3-7.5 iar duritatea 12 dh. sunt ok valorile pt pesti?

am bagat aseara o femela multzumita lui calcaneu , care din pacate este muuult mai mica pt talia lui. deocamdata s-au alergat safe un pic...nimic de speriat. nu prea sunt activi nici-unu... cam stau pe loc tirati dupa cate-o piatra sau lemn...
ce altceva mai pot face k sa le fie bine? mi-a zis un nene k pot sa le mai pun o substantza care se dizolva in apa si contine fier...ce plante pot sa prind de pietre sau lemn sa reziste? anubias?

multumesc
Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

intentionez sa iau un acvariu mult mai mare...deocamdata nu or sa ramana decat astia 2.
aici sunt cateva poze. va rog sa va uitati si sa ma criticati un pic fiindca ma ramas fara idei. vreau sa-l fac cat mai primitor pt pesti dar si cat mai frumos

http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=386
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

in alt topic, koala wrote:... sa stii ca citrinelii astia sau cum doamne ii cheama sunt pesti care "sar cu usurinta" bariera celor 20 de cm ... mi se pare total gresit sa presupui ca ii poti tine in bazine mici unde :

- nu cresc asa cum trebuie
- sunt mult mai agresivi decat in mod normal
- pericolul de a-i imbolnavi este mult mai mare

... randurile de sus sunt valabile si pentru Cichlasoma biocellatum ... bazinul tau [ 85 litri ] este mult prea mic ...

later edit :
... acum am vazut pozele ... sa stii ca o sa ai probleme cand masculul o va alerga pe femela ... grabeste-te cat poti cu bazinul ala mare, pentru ca altfel femela aia va avea de suferit ... daca le oferi conditii decente de viata, pestii din marea grupa a Cichlasomelor iti ofera spectacole de neuitat, culori superbe, comportament deosebit, grija parinteasca fata de pui ...

... insa nu-ti bate joc de ei, nu-i inghesui in bazine meschine si ofera-le un minim de confort ! ...

Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

le-am pus in filtru carbune activ, turba si ammonia remover...ceva de genul asta se numea...am inteles k e bun pt new set-ups...
am facut bine? le ajuta? ce plante sa la pun? sau mine zis planta

@koala 1 an jumate a crescut in 40 litrii l-am luat in disperare...mai mult de 85 nu am avut...o sa iau unu de vreo 2-3 sute litrii dar nu acum k nu-mi permite financiarul si ar insemna sa-mi scot wide-screen-ul din camera si inca ma mai gandesc
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bob wrote:deocamdata s-au alergat safe un pic...nimic de speriat. nu prea sunt activi nici-unu... cam stau pe loc tirati dupa cate-o piatra sau lemn...
Ai mei au trait in deplina pace si intelegere mai mult de un an. Au si scos citeva rinduri de pui ....... apoi a inceput razboiul total din motive care vor ramine pentru mine un mare mister.

Bob wrote:1 an jumate a crescut in 40 litri l-am luat in disperare...mai mult de 85 nu am avut...o sa iau unu de vreo 2-3 sute litri dar nu acum k nu-mi permite financiarul si ar insemna sa-mi scot wide-screen-ul din camera si inca ma mai gandesc
E de apreciat ca l-ai salvat din puscaria de 40 litri. Problema e posibila agresivitate a masculului pe care nu stii cind il apuca nebuniile . Nu pe noi trebuie sa ne convingi de imposibilitatea achizitionarii pe moment a unui acvariu foarte mare. Noi intelegem situatia, da' intelegem degeba. Nu noi sintem problema ci pestele mare si fioros cu care nu poti negocia. Cind o ia razna, e ca Terminatoru' !

Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

am rezolvat cu spatiul pt un acvariu mai mare...acum ramane problema financiara...
vreau sa stiu...e mult mai ieftin sa fac unul...sa cumpar sticla etc...dar imi surade si ideea de-a cumpara un Rio 300-400...care ar fi avantajele/dezavantajele unei asemenea achizitii in afara de pretz considerat un dezavantaj adica as iesi MULT mai ieftin pe varianta home made? incluzand si capacul. la cel home made as putea sa ii pun filtru extern etc... vreau cateva idei/sugestii. multumesc
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bob wrote:...care ar fi avantajele/dezavantajele unei asemenea achizitii in afara de pretz considerat un dezavantaj adica as iesi MULT mai ieftin pe varianta home made?
Clar ca e mult mai ieftin sa-ti faci tu acvariul. Sticla pentru un acvariu de 400 litri nu trece de 2.000.000 lei, 1-2 tuburi cu silicon - inca vreo 150.000 - 300.000 lei. Despre capac s-a vorbit mult pe forum , nu mai zic nimic. Faci un calcul, vezi care e diferenta si iei o hotarire.

Daca nu ai indeminare sau daca nu ai experienta la lipit acvarii, poti apela la cineva care stie .

Bob
Junior member
[Avatar]

IP:

ok multumesc mult!
revenind la pestii mei mai am o nelamurire. asta mare cateodata din senin parca se sperie si intr-o fractiune de secunda ajunge in partea cealalta a acvariului panicat total. sau cateodata din senin o rupe la fuga si da vreo 2-3 ture de acvariu. dar o rupe instant la fuga ridicand tot in acvariu...deranjeaza tot...nu pare comportament normal. parca se sperie din senin. zgomote nu sunt sau vibratii. nu mi-am putut explica comportamentul.
rectific conditiile in care a trait 1 an jumate...fix intr-o treime din acvariu in care este acum!! mai putin de 30 litrii !! si s-a facut frumos si mare
poate sa fie nemultumit de ideea ca a fost mutat? nu mananca mai nimic. ma rog el a fost hranit doar cu boabe de mic. io acum le dau sticksuri de ciclide si bucatele de inima de vita. aia mica mananca de rupe asta mare nici nu se sinchiseste de ce cade pe langa el. poate fi "suparat" k nu mai are conditiile dinainte? poate se obisnuise asa...[/u]
Gonzo
Junior member
[Avatar]

IP:

Bob wrote:am facut rost de la un vecin gratis de un acvariu de vreo 85 de litrii ceva mai lunguietz si un Jack Dempsey (Nandopsis octofasciatum)
vreau sa-l tin singur...dar sunt curios daca s-ar intelege cu 2 synodontusi care sunt marisori si cu ancistrusii... mentionez ca jack are 20 cm. deocamdata este cam speriat. maine vreau sa-i iau substrat ... si un stiu exact ce sa aleg...nisip, pietris mai mare cat sa nu il poata lua in gura...sau pietris fin...
pot sa-i pun lemn? ma rog...cam ce stiti despre el ca eu nu stiu prea multe. am cautat un pic pe net dar vreau pareri de la cineva care are acest peste...

Cam mic acvariu pentru Jack Dempsey, eventual poti sa ii duci o femela sa fie pereche.. cu ancistrusii nu sunt probleme, eu oricum isi dezvolta spini pe cap si se pot apara daca ii ia Jack la "pumni".. poti pune lemne, mormane de pietre unde se pot ascunde ancistrusii, orice forma de constructie e binevenita in acvariu..
Gonzo
Junior member
[Avatar]

IP:

Gonzo wrote:
Bob wrote:am facut rost de la un vecin gratis de un acvariu de vreo 85 de litrii ceva mai lunguietz si un Jack Dempsey (Nandopsis octofasciatum)

Cam mic acvariu pentru Jack Dempsey, eventual poti sa ii duci o femela sa fie pereche.. cu ancistrusii nu sunt probleme, eu oricum isi dezvolta spini pe cap si se pot apara daca ii ia Jack la "pumni".. poti pune lemne, mormane de pietre unde se pot ascunde ancistrusii, orice forma de constructie e binevenita in acvariu..

Imi cer scuze, acum am vazut ca topicul este deschis in 2005, sigur nu mai e valabil, se pot sterge comentariile!!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Lasa mai nene Gonzo, nu e nici o problema... asa mai citesc cei nou veniti si mai invata cate ceva

Forum Index » Cichlidae
Go to: