Author |
Message |
mszabi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2011 22:49:50
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
mszabi
Junior member
IP:
|
Va salut,
In timpul noptii filtru si "aerul" trebuie lasat sau nu ? Clar, sting lumina, insa cum procedez cu filtrul ? Am auzit unele zvonuri cum ca daca nu-l opresc, pestii nu se pot odihni si se inbolnavesc mai repede.
Cum sta defapt situatia ?
multumesc,
|
|
 |
Andrei Panainte
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2011 23:05:53
|
Andrei Panainte
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/bacadc62d6e67d7897cef027fa2d416c.jpg)
IP:
|
Filtrul nu trebuie sa il opresti , el trebuie sa functioneze in permanenta, nu e indicat sa il opresti , se poate transforma intr-o bomba daca e sa il opresti un timp mai indelungat.
|
Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu |
|
 |
georeo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2011 23:15:08
|
georeo
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/690d83983a63aa1818423fd6edd3bfdb.jpg)
IP:
|
Salut,
Filtrul in nici-un caz nu se va opri. In cazul in care vei opri filtrul noaptea vei risca deciclarea acvariului. ''Aerul'' - poti sa renunti la pompe in cazul in care reusesti sa creezi valuri la suprafata apei prin jetul de apa al filtrului, in acest fel apa se va oxigena. Numai bine!
|
nihil sine Deo! |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2011 23:21:36
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
In primul rand citeste Ciclul Azotului si Ghidul Incepatorului. Dupa aceasta lectura, lucrurile se vor simplifica pentru tine.
Urmatorul pas va fi citirea regulamentului (il gasesti singur) si deschiderea unui topic la rubrica "despre noi". Apoi mai discutam. Ok?
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
mszabi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2011 09:40:19
|
mszabi
Junior member
IP:
|
Multumesc de sfaturi, insa ma apuc inainte de toarte sa citesc cele recomandate mai sus.
Totusi as avea o urgenta si v-as fi recunoascator daca m-ati ajuta. Ieri mi-am populat acvariul. Este unul micut, pentru incepatori, asa ca la o casa noua. E vorba de unul de 25 de l. Mi-am luat 8 neoni, 1 ancistrus si 1 coridoras.
Acvariul avea 27-28 de grade, din cauza aerului din camera. Insa dupa ce am bagat pestii, in cursul noptii s-a racit brusc si m-am trezit cu 22 de grade. Variatia mi se pare mult prea mare, daca nu chiar grava. Primul meu drum este sa cumpar un incalzitor, si sa-l setez undeva pe la27, eventual 28 de grade ( ??? ). Asta in cazul in care accidental se mai raceste camera noaptea, sa fie o temperatura constanta.
Acum in ceea ce priveste incalzirea apei. Avand in vedere ca nu am mai mult de 22-22,5 grade, cum e mai bine sa procedez ? Bag incalzitorul si-l setez la 27, sau incalzesc apa treptat. 24-25, astept cateva ore, dupa care mai maresc. CUm e mai bine, avand in vedere sanatatea pestilor ?\
multumesc mult si dupa ce am rezolvat problema asta ma apuc de lectura promit, ca sa nu va stresez cu intrebari inutile
|
|
 |
Cricky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2011 10:22:44
|
Cricky
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/dac32839a9f0baae954b41abee610cc0.jpg)
IP:
|
Parerea mea este ca 28 de grade ar fi cam multe....eu tineam neonii foarte fericiti in 25-26 grade...si ca sa sustin ce spun, am dat un search pe gugle repede sa vaz daca am dreptate...  cat despre cresterea temperaturii...dap...e mai bn sa incalzesti treptat...sa nu sufere din cauza socului termic...mai ales dupa noaptea trecuta....
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2011 15:10:52
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
tot la 25 de grade tin si eu neonii fara nici un fel de problema.
|
|
 |
mszabi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2011 22:35:55
|
mszabi
Junior member
IP:
|
Ok, am reusit sa-mi stabilizez temperatura, totul e ok pana acum. Pestisorii s-au obisnuit si incep sa fie din ce in ce mai activi.
Acum am o noua intrebare, de incepator sa zicem. Eu cand am avut pesti, acum aprox. 15-20 de ani, inca pe vremea lui Ceasca, altfel se pune problema. Acum trebuie sa ma obisnuiesc si eu cu noutatile incet-incet  )
Avand in vedere ca am un acvariu micut, am filtru intern, din acela cu pompa cu tot. Am inteles ca filtrul nu trebuie oprit. Insa vreau sa va intreb ca acest lucru inseamna ca acest filtru + pompa este proiectat astfel incat sa functioneze fara incetare 24/24, 7/7 ???
Adica nu trebuie sa ii las o pauza, trebuie sa reziste si gata ?
multumesc,
|
|
 |
aco
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2011 22:40:05
|
aco
Member
IP:
|
Asa e el gandit, sa functioneze 24/24.
In ritmul asta trebuie sa tina in mod normal cel putin cat are garantie, dar de obicei chiar de 2-3 ori mai mult.
|
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2011 23:52:00
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4a5cfa9281924139db466a8a19291aff.jpg)
IP:
|
mszabi wrote:... vreau sa va intreb ca acest lucru inseamna ca acest filtru + pompa este proiectat astfel incat sa functioneze fara incetare 24/24, 7/7 ???
Adica nu trebuie sa ii las o pauza, trebuie sa reziste si gata ?
multumesc,
Nu trebuie sa te mire, principala problema a aparatelor in general, si a celor electrice in special, este riscul de supraincalzire; in cazul filtrului - acest risc nu exista pentru ca se afla scufundat in acvariu - in acest fel fiind rezolvata problema racirii -> deci poti sta linistit din acest punct de vedere. La fel si in cazul pompei de aer, este un aparat prin care circula mult aer -> ocazie cu care i se asigura si racirea. Aceste aparate pot functiona, fara probleme (afara de cazurile cand sunt defecte) 24/24, 7/7, 365/365.
Legat de functionarea acestor aparate, pot apare alte probleme: filtrului ii mai trebuie curatit din cand in cand buretele (aceasta operatiune se impune in momentul in care se observa o diminuare importanta a debitului, de ex.: nu mai pompeaza si aer - in cazul filtrelor care au fi aceasta posibilitate, sau se observa un curent foarte slab in zona orificiului de evacuare a apei) pompele de aer, de regula, sunt cam galagioase, deranjatoare cand se afla chiar in dormitor, produc si vibratii si trepidatii asupra mobilierului pe care se afla - cu riscul de a trepida pana cand cad de pe raftul respectiv - situatie in care este bine sa nu fie puse direct pe raft ci pe o carpa/burete si legate/fixate de ceva rigid/stabil. La pompele de aer este bine ca sa fie puse pe un raft mai sus decat nivelul apei din acvariu si sa aiba supapa de reful (daca nu are se poate cumpara o si monta o astfel de supapa pe furtunul de iesire a aerului) - exista cazuri cand astfel de pompe fie ca au fost asezate mai jos decat nivelul apei din acvariu, fie ca au cazut (datorita trepidatiilor sau alte cause) de pe raft si s-au mai si oprit (pana de curent etc.) si s-a intamplat ca apa din acvariu sa fie sorbita pe furtunul de la pompa si sa inunde incaperea respectiv - asa ca sa ai in vedere si aceste riscuri.
Ceea ce ai spus cu variatia temperaturii apei de la 27 la 22, eu cred ca s-a intamplat intr-una din noptile mai racoroase, probabil ca ai avut si geamul mai larg deschis.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/07/2011 23:54:59
|
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci. |
|
 |
mszabi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2011 23:02:23
|
mszabi
Junior member
IP:
|
Mersi mult de clarificari, m-ai linistit. Am intrebat doar pentru ca transformatorul care se baga in priza era destul de fierbinte.
|
|
 |
|