[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminat cu leduri-incercari  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Kreator
Member
[Avatar]

Joined: 23/07/2004 00:01:56
Messages: 190
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Porcu wrote:
Sint lipite pe un radiator de computer si-s dotate cu ventilator .


Acum m-am mai documentat si eu si stiu cum se monteaza profi LED-ul de putere!

<<-->>
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

nu tine numai pentru tine mai ales ca e important pentru durata de viata a lor. si mai spune si cum ai alimentat ledurile.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/04/2010 19:37:43


Acvariul meu
[Yahoo!]
florinank
Junior member
[Avatar]

Joined: 12/12/2009 23:49:12
Messages: 57
Location: PIATRA NEAMT
IP:
Offline

am inteles voi mai astepta
la intrebarea daca fac eu acpacul am pus semnul intrebarii din greseala
capacul il fac io sigur

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta
Kreator
Member
[Avatar]

Joined: 23/07/2004 00:01:56
Messages: 190
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Ledurile de putere se monteaza pe cate un radiator separat fiecare. Pe site-urile specializate de comercializeaza si radiatoare pt Leduri de putere. Unii recomanda in lipsa radiatoarelor lipirea directa a "talpii" pe cablaj. Eu unul nu stiu in regim DYI cum as putea face asta fara a distruge Ledul... Tot cautand am gasit si o varianta foarte economica de a stabiliza curentul prin leduri, cu LM317. Solutia de alimentare pe care o voi propune "soimului" ar fi 4 leduri serie alimentate la 18V prin LM stabilizat la 300mA.
Va tin la curent cu ce voi realiza...

<<-->>
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

Kreator wrote: Eu unul nu stiu in regim DYI cum as putea face asta fara a distruge Ledul...
Va tin la curent cu ce voi realiza...


pai eu le-am lipit direct de radiator cu o solutie inventata de mine. adica poxipol cu vaselina siliconica.

asa ceva:

image

in poza asta am pus o banda izolatoare dar conductoare de caldura. asta deoarece padul/radiatorul/talpa ledului e comun cu anodul.

ps: tine-ne la curent....constant ca sa nu stricam ledurile eventual pune schema aia cu lm daca nu e cea clasica .

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2010 07:59:14


Acvariul meu
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

un mic progres si la marine. e 100% led.

refugiul:
chaeto creste ca nebuna.
image image

acvariul de 60 de litri:

o sa pun o poza mai tarziu si cu capacul coborat.
image

Acvariul meu
[Yahoo!]
Mitica
Member

Joined: 08/10/2006 16:33:26
Messages: 164
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

bilti wrote:
pai eu le-am lipit direct de radiator cu o solutie inventata de mine. adica poxipol cu vaselina siliconica.

asa ceva:

image

in poza asta am pus o banda izolatoare dar conductoare de caldura. asta deoarece padul/radiatorul/talpa ledului e comun cu anodul.

ps: tine-ne la curent....constant ca sa nu stricam ledurile eventual pune schema aia cu lm daca nu e cea clasica .

O dracie deasta vreau sa fac si eu, cu leduri de 6leduri de 3w, doar albastre si rosii. Problema mea e ledurile albastre si cele rosii au tensiuni de alimentare diferite si de putoros ce sunt nu vreau sa mai izolez baza ledului
Pot sa leg in serie ledurile rosii pe un sir, ledurile albastre pe alt sir, la capat-ul sirurilor cate un regulator de curent si totul alimentat de o sursa de 12 V, 2 A sa zicem? Regulatorul o sa dea maxim 0,7 A pe circuit, ce ma nelinisteste e tensiunea diferita care pica pe cele 2 siruri

----------
Diverse
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

eu le leg in serie si setez voltajul pana am curentul prin leduri cam 300ma.

Acvariul meu
[Yahoo!]
hulk2738
Member

Joined: 06/05/2009 22:42:05
Messages: 153
Location: Italy
IP:
Offline

bilti wrote:
Kreator wrote: Eu unul nu stiu in regim DYI cum as putea face asta fara a distruge Ledul...
Va tin la curent cu ce voi realiza...


pai eu le-am lipit direct de radiator cu o solutie inventata de mine. adica poxipol cu vaselina siliconica.

asa ceva:

image

in poza asta am pus o banda izolatoare dar conductoare de caldura. asta deoarece padul/radiatorul/talpa ledului e comun cu anodul.

ps: tine-ne la curent....constant ca sa nu stricam ledurile eventual pune schema aia cu lm daca nu e cea clasica .


nu stiam ca exista banda izolatoare si conductoare de caldura. unde ai gasit asa ceva?
hulk2738
Member

Joined: 06/05/2009 22:42:05
Messages: 153
Location: Italy
IP:
Offline

Porcu wrote:
bilti wrote:pai doar eu sunt pioner. el e soimu` patriei. poate o sa-si dea si el maine cu parerea.

Oare despre cine-o fi vorba ?

Ce sa zic de ledurile de 1 W ? Cind te uiti la ele dau senzatia ca-i o flacara de sudura ....... ma intreb cum or fi alea de 3 W .......

Lampa mea cu 16 leduri (7 albe, 6 albastre si 3 rosii) de 1 W functioneaza de vreo luna fara probleme. Sint lipite pe un radiator de computer si-s dotate cu ventilator . Deocamdata se infrupta din lumina lor niste Ceratopteris submers. Cine stie cerintele de lumina ale Ceratopterisului cind e submers isi da seama ce vreau sa spun.

Datorita faptului ca alea de 3 W sint cu radiator ....... inclin sa votez pentru ele.


eu la alea de 20w abia ma pot uita cu ochelarii de soare. nu e o gluma, am inteles ca produc leziuni pe retina daca te uiti la ele fara protectie.
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

dupa un pic de pauza ma apropii de a finaliza inlocuirea ledurilor la acvariul mare. acvariul are 180x50x50 si vreau sa folosesc doua lampi totalizand 112 leduri de putere cu ratia 3albe/1albastru/1rosu/1verde. puterea consumata va fi pe la 100 de watt.


atasez mai jos o poza cu acvariul si cu lampa in constructie:
image image

si un film. acvariul are alge pe anubiasi si buturugi si vreau sa urmaresc evolutia lor la noile frunze. vechile neoane aveau peste 2 ani si din 8 bucati mergeau numai doua. asta datorita faptului ca imi cresteau temperatura prea mult.



Acvariul meu
[Yahoo!]
ping`win
Member
[Avatar]

Joined: 31/07/2003 19:06:06
Messages: 102
Location: Amsterdam
IP:
Offline

Arata foarte bine! Bafta!

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Vad ca nu te lasi musiu. Ii dai inainte cu ledurile si faci progrese. Felicitari.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

nu ma las. vroiam sa fac si lampa a doua dar, dupa ce am dat ledurile la vreo 80%, ma gandesc ca am destula lumina. o sa urmaresc plantele si o sa adaug si unele noi. imi trebuie ceva cu crestere rapida in perioada asta. poate heteranthera ar merge.

Acvariul meu
[Yahoo!]
geo13
Member

Joined: 23/05/2009 10:50:12
Messages: 113
Location: Bucuresti -Colentina colt cu Teiul Doamnei
IP:
Offline

Mi-am comandat si eu 30 led-uri albe de 1w si 7x3w cu care as vrea sa fac o incercare, dar nu m-am hotarat la sursa de curent.
Uite aici http://www.ledlight.ro/?p=productsMore&iProduct=116&sName=/Sursa-de-curent-constant-,-LEDCC-350mA.html am vazut destul de ieftin o sursa de curent constant, dar mai trebuie si o sursa de alimenatre de 40 v.
Ma gandeam la o sursa de calculator Atx dar da numai 12 v si ar trebui puse in paralel mai multe montaje ca acelea de mai sus si nu ar mai fi rentabil.
Am mai vazut astea :
http://cgi.ebay.com/21w-30w-21-30-x1w-LED-Driver-Power-Supply-Waterproof-/220697861829?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33629e1ec5
http://cgi.ebay.com/20x-3W-1x3w-3-watt-LED-Light-Power-Driver-12V-24V-MR16-/300528054277?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f8de3005
http://cgi.ebay.com/LED-Driver-Adjustable-Constant-Voltage-DC-Power-Supply-/260728860792?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb4a6b078
http://cgi.ebay.com/DC-Power-Supply-LED-Driver-Constant-Current-Adjustable-/260732799808?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item3cb4e2cb40
http://www.dealextreme.com/p/gu10-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-85-265v-input-13552
dar toate te duc un pic cam sus cu pretul.
In orice caz trebuie o sursa de curent constant altfel nu putem beneficia de puterea ledului si riscam si sa-l distrugem prematur.
[Email] [Yahoo!]
rinaldoparaipan
Junior member

Joined: 27/02/2011 07:06:31
Messages: 7
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Integratul LM317 merge configurat in varianta scc.Eu l-am folosit cu brio(4 bucati pt fiecare culoare)impreuna cu o sursa de alimentare de laptpop(18V, 4A).
daca te pricepi la electronica, se face f repede si scapi ieftin.
[Email] [Yahoo!]
rinaldoparaipan
Junior member

Joined: 27/02/2011 07:06:31
Messages: 7
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Am facut niste poze cu ledurile mele.Se pot aprinde pe rand, la intensitati diferite.
http://img839.imageshack.us/g/dsc098741600x1200.jpg/
[Email] [Yahoo!]
kzr66
Junior member

Joined: 03/04/2011 16:11:51
Messages: 95
Location: cluj-napoca
IP:
Offline

In principiu se pot folosi cate LEDuri doriti,doar calculele consumului de curent trebuie facute de cine stie,in rest, in f-tie de nr. LEDuri,trebuie adaptat surse adecvate ,aici pot ajuta pe oricine doreste,pe PM pt. ca nu fug dupa nr. de mesaje si situatiile(nr. leduri,sursa)difera.Pt. a fi inst. ieftina , recomand refolosirea ledurilor clasice(chiar din brichete folosite)sau aparate electronice scoase din uz,dezavantaj:necesar mai multe(dar gratis) si munca relativ mai multa.astept PM. cu mentionarea nr. leduri si ce surse de curent ati avea la dispozitie.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2011 20:49:23


Investesc numai in familie si ajut prietenii , daca pot , cumpar numai marfuri de-ale noastre , daca sunt ...
[Email]
florin34
Junior member
[Avatar]

Joined: 21/11/2011 18:15:13
Messages: 78
Location: Bucuresti-Rahova
IP:
Offline

Salut!

Am tot citit referitor la iluminarea cu leduri si am gasit la un magazin din cartier o banda de SMDuri alimentate la 12 V de culaore albastra. Aceasta banda este si adeziva pe partea opusa SMDurilor.
Am luat 50cm de banda din asta cu SMDuri (20lei) si le-am alimentat cu un incarcator de NOKIA mai vechi (din ala patratos cu mufa groasa) el are decat 3,8V dar merge. Un incarcator de 12V ma costa inca 20lei.

O sa vad cum evolueaza si va tin la curent :d


AquaPro 60 (63l), NARVA Aqvarium BASIC 15W+Aquael 11W  pompa EHEIM
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 23/12/2010 22:50:32
Messages: 414
Location: Bucuresti
IP:
Offline

florin34 wrote:Salut!
Am tot citit referitor la iluminarea cu leduri si am gasit la un magazin din cartier o banda de SMDuri alimentate la 12 V de culaore albastra. Aceasta banda este si adeziva pe partea opusa SMDurilor.
Am luat 50cm de banda din asta cu SMDuri (20lei) si le-am alimentat cu un incarcator de NOKIA mai vechi (din ala patratos cu mufa groasa) el are decat 3,8V dar merge. Un incarcator de 12V ma costa inca 20lei.
O sa vad cum evolueaza si va tin la curent :d

pe banda sunt puse in serie?

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com