Author |
Message |
petre79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/05/2014 21:28:20
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
petre79
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/502cc2c94be1a7c4ca7ef25b8b50bc04.jpg)
IP:
|
Ii o adevarata "nebunie" cand le dam mancare de la Dennerle.........
Super frumosi crevetii...
Sa-ti traiasca
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/05/2014 10:37:35
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
scorpionul wrote:efectul Dennerle(1)
petre79 wrote:Ii o adevarata "nebunie" cand le dam mancare de la Dennerle.........
Nu pot decat sa ma bucur. Eu v-am spus ca la ora actuala este cea mai buna manacare pentru shrimpi
Multumesc pentru feedback
Shrimps will rock you
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/05/2014 12:46:59
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
voi face un experiment care va tine 2 saptamani: am mancare de la Dennerle si de la Sirakura, cat sa le dau odata la doua zile( eu asa imi hranesc crevetii). Le voi da de fiecare data alt tip de mancare si voi nota rezultatele. Peste 2 saptamani voi expune rezultatele. Pana acum le-am dat asa cate putin din fiecare, dupa ureche. Dar acum voi face acest experiment ca am cu ce.
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2014 16:58:41
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
citisem acum catva timp despre lemnul de cactus si efectele benefice lui asupra shrimpilor, asa ca m-am gandit sa experimentez. Ia priviti ce se intampla in acavarii la doar cateva minute de cand am pus lemnul de cactus( s-au repezit asupra lui de parca nu erau mancati de o luna)
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2014 17:00:44
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
inca un rand de poze, dar cu alte acvarii
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/06/2014 11:48:28
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut Bogdan. A trecut o luna de la ultimul update, te-ai suparat pe noi de nu mai dai nimic din casa  ? Cum mai merg bazinele cu creveti, parca ai facut si schimb de becuri daca retiu eu bine. Asteptam detalii, detalii, detalii
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/06/2014 16:25:51
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
salutare tuturor. Ma bucur ca topicul meu este inca citit. In ultima vreme am intrat in criza de timp. Peste o saptamana imi naste sotia( un baietel) si acvariile au ramas pe locul 2. M-am apucat sa renovez apartamentul si trag tare ca sa nu mai am praf in casa cand vine micutul. Acvariile merg binisor. Din pacate nu numai eu sufar din cauza prafului din casa, dar si crevetii. Am constatat cu parere de rau( cel putin asta cred eu ca e cauza) ca o parte din praf a fost tras de pompa de filtrare si multi pui de shrimpi au disparut pur si simplu. Crescusera cam 5-7 mm si acum au disparut. Cei care sunt caliti totusi in apele noastre sakura red, yellow, orange merg in continuare bine. S-au inmultit( nu foarte tare) dar cresc. Cei green sunt greu de vazut in acvariu, daca au pui nu se stie inca. Red bee au suferit cel mai tare. S-au stins cate unul pe zi in ultima spatamana, si nu stiu daca mai am 5 buc in acvariu. Black bee desi lor le-au murit toti puii se simt bine in continuare. Nu am observat decese in randul lor, si acum am multe femele gestante. Astept rezultatele lor. Racii CPO au multi pui si sunt fericiti in acvariu. Am cateva generatii de pui de la ei. Blue dream sunt constanti, probabil au ramas cei mai rezistenti dintre ei: am 6-7 adulti din care vreo 4 femele cu icre. Si ei sunt greu de vazut in acvariu.. Snow o duc iara bine, am avut un singur deces in ultima luna. Golden tiger se inmultesc la randul lor. Puii se vad mai greu, dar se vad. Au ajuns la 7-8 mm. Astept cu nerabdare sa ii vad mai mari. Promisesem ca fac niste teste cu mancarea ca sa vad ce accepta ei mai bine. Nu o sa pun acum concluziile finale pentruca nu am avut rabdare sa notez rezultatele. O concluzie generala este ca mancarea Dennerle este unanim acceptata de marea majoritate. Sunt unii mai pretentiosi la mancare cu ar fi snow si golden tiger, dar ceilalti mananca tot ce le dau. Facand o camparatie intre shirakura si dennerle pot afirma ca dennerle este mult mai bine primita si consumata decat shirakura. O reactie imediata s-a vazut in toate acvariile cand am inlocuit mancarea shirakura cu cea de la dennerle. Pot spune ca in momentul punerii in acvariu a mancarii dennerle au venit aproape totii shrimpii la masa si a fost prima data cand am putut numara cati shrimpi am in acvariu. Lucrul asta nu l-am observat niciodata la shirakura. Dpdv al mancarii cei care nu au refuzat nici un fel de mancare au fost red bee si black bee. Lor ce le puneam in acvariu consumau fara pretentii. Cam atat despre mancare acum. Intre timp am achizitionat si un sistem de osmoza inversa, dar inca nu il pun in functiune pana nu termin cu praful in casa. Cam astea sunt ultimele vesti despre shrimp story. Sper sa ma reapuc cat mai repede de acvariile mele ca imi lipsesc foarte mult. Dupa ce termin cu renovarea voi aprofunda problema shrimpilor. Ce am uitat sa mai spun e ca am cumparat ghidul complet despre creveti cel scris de Marie-Sophie Germain si ma bucur ca il am in casa. Am multa informatie acolo si astept doar sa il pot rasfoi in liniste
|
|
 |
alex08
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2014 08:44:10
|
alex08
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/85554f207d7a7d8f7817ae532f0dd828.jpg)
IP:
|
Foarte interesante observatiile. Apropo, bine ai revenit!
Chiar eram curios cum se mai comporta crevetii la tine.
Referitor la mancare, eu zic ca sunt mai multe variabile. De exemplu, nu stim ce baza a avut hrana cu care au fost ei crescuti pana sa ajunga la tine (daca ai putut sa afli de la ei/exportator, cred ca sunt multi curiosi pe aici sa stie). Poate asta se regaseste in hrana Dennerle (mult mai usor, fiind si mai variata) si mai putin in hrana de la Shirakura.
Ca idee si eu folosesc ambele game pentru creveti ca Snow white, Yellow, Orange, Sakura red, Red Cherry, Blue Jelly si Amano. Nu fac mofturi la nici un fel (asta se poate vedea fie in poze, fie in filmuletele cu ei). Trebuie specificat insa ca toti crevetii sunt cumparati din tara. Oare sa fie mai "caliti", cum zici si tu?
Inca o intrebare, cam cat de des ii hranesti?
|
Facebook : Tranquility Aquarium |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2014 10:02:43
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
multumesc alex. Nu am lipsit deloc de pe forum doar ca il accesez mai rar. Din pacate asta se va mai intampla inca putin timp de acum incolo( pana termin cu casa).
de hranit ii hranesc la 2 zile. Am incercat sa merg pe varianta hranirii mai rare pentruca este mai bine pentru ei, pe de o parte, iar pe de alta parte e greu sa pui mancare cat sa o consume destul de repede si sa scoti din acvariu ceea ce e neconsumat atata timp cat in acvariu sunt putini shrimpi. Eu mai cred ca si apa de provenienta este foarte importanta in hranirea lor. Stim cu totii ca apa difera de la o localitate la alta si asta (cred eu) influenteaza si pofta lor de mancare. Daca am folosi toti acelasi tip de apa atunci s-ar ridica alte probleme. Cand o sa folosesc apa de osmoza probabil voi avea rezultate diferite. Ca un exemplu de mancare: dennerle hokkaido ( sau dovleacul hokkaido) care e atat de laudat de altii, la mine in acvarii doar jumatate din specii il accepta. Restul se uita cam cu coada ochiului la el.. De ex snow si golden il consuma doar daca sunt nemancati de cateva zile, altfel se descompune aiurea prin acvariu. In ceea ce priveste mancarea pentru pui, am incercat si dennerle baby dar si shirakura. Sincer aici mi se pare ca shirakura este mai bine primita. Insa dennerle baby are avantajul ca se descompune mai greu si rezista mai bine in apa, afectand mai greu calitatea apei. Si pentruca de cele mai multe ori puii se vad destul de tarziu, aproape in fiecare zi pun in acvarii un varf mic de lingurita de mancare de la shirakura baby. In paralel cu mancarurile de la dennerle si shirakura am folosit jbl novo crabs, prawn si tetra wafer mix. Cele doua variante de la jbl le-am folosit in acvariile cu shrimpi, iar tetra doar in acvariul de 300l. Racusorii mei nu se dau in vant dupa novo crabs, dar in schimb le place mancarea de la dennerle in marea majoritate a gamei, mai putin hokkaido, un dovleac dupa care se pare ca nu se dau in vant. Tetra wafer mix este o mancare atat pentru shrimpi, cpo cat si pentru celelalte tipuri de sanitari. In acvariu mare nu se pune problema ca ramane mancare neconsumata. Daca nu mananca unii mananca ceilalti si nu pot afirma cat de nebunie este cu aceasta mancare pentru shrimpi, dar dispare toata. Ce am mai incercat a fost polenul cumparat din piata de la apicultori. El pare o atractie pentru shrimpi, dar are dezavantajul ca se dizolva mult prea repede in apa si pana il adulmeca shrimpii se descompune in masa apei. Probabil ca polenul folosit de producatorii consacrati in acvaristica este folosit in combinatii cu multe alte cele, ceea ce face ca descompunerea lui sa fie intarziata. Cam atat decamdata despre felurile de mancare. Si acum un sfat citit pe net: mancarea de la shirakura dupa desfacere se tine la frigider( sau la rece). Acelasi lucru cred ca este valabil si la mancarurile de la dennerle, cum ar fi hokkaido care este pus special in punga( mai bine zis micropunga) frigorifica
|
|
 |
Blue14
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2014 11:36:49
|
Blue14
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31c49b512f199bc6f8734034a87dd9fa.jpg)
IP:
|
Frumosi creveti!
|
My nano reef
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2014 20:42:29
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Asteptam si noi sa termini treburile prin casa si sa revii si cu niste poze.
Pana atunci, sa fie sanatos baietul si sotia sa aiba o nastere usoara, ei sunt cei mai importanti.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2014 10:12:53
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Sa aveti parte de o nastere usoara si sa fiti sanatosi  . Bazinele merg ele si asa, din inertie, insa asteptam printre picaturi informatii din cartea aceea, sunt sigur ca va aduce multe plusuri.
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2014 18:47:00
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
multumesc Stefan, multumesc Narcis. Da pe primul plan sunt sotia si copii si apoi toate celelalte. Daca va intereseaza ceva informatii din carte o sa ma straduiesc sa va dau
|
|
 |
bebetto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/07/2014 22:43:22
|
bebetto
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/5b0fa0e4c041548bb6289e15d865a696.jpg)
IP:
|
Am citit toate posturile pe nerasuflate...FELICITARI !!! Cum mai merg bazinele ? Baietelul durduliu si sanatos ? Asteptam
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/07/2014 13:16:42
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
multumesc bebetto. Ma bucur ca informatiile mele iti sunt de folos. Baietelul meu e bine. Are o saptamana si jumatate de viata. Sotia este si ea bine si se bucura ca se mai poate odihni intre perioadele de alaptare. Cu prima noastra fetita am tras ceva deoarece se trezea din ora in ora si era jale mare. Acum insa suntem pe drumul cel bun. Mananca odata la 3-4 ore, doarme intre mese, si asa toata lumea e fericita
referitor la shrimpi: din pacate ei au ramas pe planul doi, dar nu sunt neglijati. Au ramas cei mai rezistenti in viata, si din fericire procentul este destul de mare, sa zic 70%. Acum intampin asa cum era de asteptat probleme cu caldura. Desi ei sunt tinuti intr-o camera care are ferestrele numai la nord, caldura in acvarii ajunge la 26-28 grade. Nu e dezastru, dar ma astept sa mai creasca. Singura contracarare a caldurii este schimbarea deasa de apa. Aici am inca oarece probleme deoarece nu am dat drumul la sistemul de osmoza datorita prafului din casa( asa cum am mai scris fac renovari prin apartament). Sper ca in august sa rezolv aceasta problema si apoi sa revin cu adevarat intre shrimpi. Pana atunci ne luptam cu ce avem si din fericire shrimpii au inteles ca trebuie sa mai rabde putin pana o sa inceapa sa curga "Ozana cea limpede si frumos curgatoare" prin acvariile lor
|
|
 |
Dragos Matei
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/09/2014 10:54:34
|
Dragos Matei
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/019fa4fdf1c04cf73ba25aa2223769cd.jpg)
IP:
|
salut
cum merge treaba ?
|
Forever Two Wheels !!! |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/09/2014 11:25:08
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Da chiar...n-ai mai zis nimic de ceva vreme.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/09/2014 15:52:10
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
revin in curand pe mapamond. Treaba merge, nu chiar cum vrea eu dar merge. Am reusit sa trec cu bine peste vacanta si treburile pe care le-am avut de facut in ea(renovari, nastere copil, etc), iar in curand shrimpii vor veni pe primul loc ca interes.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/09/2014 18:43:03
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Te asteptam cu interes
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cingo171179
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/09/2014 14:58:05
|
cingo171179
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c37f36800219dcb5960c40d1d4bade55.jpg)
IP:
|
super tare standul.
felicitari pt micut.
|
pestisoru meu de aur
|
|
 |
|