[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Boala grava in acvariu comunitate de 130L  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
tudorm
Junior member

IP:

Acvariul nostru comunitate era un acvariu plantat care era foarte stabil.
Are 130 litri si folosim un un EHEIM Clasic 2211.
De ani de zile nu am avut nici o problema cu boli alge sau apa.

Este un acvariu cu un Gibbiceps de 10 ani, un Corydoras albinos, cativa Mulinezi(4) si foarte multi Guppy (peste 100).

Gresala pe care am facut-o este ca am adaugat cativa pesti noi (5 tot Guppy) fara a ii tine in carantina inainte.

Urmarea a fost ca in a doua noapte dupa cumpararea pestilor noi, bola pe care au adus-o a omorat 20 de Guppi.

image

SIMPTOME: Pestii au buzele de culoare alba (ca creta) si uneori pete albe pe corp sau pe aripioare, nu arata a Ich.
La cativa am putut observa ca aveau branhiile un pic inflamate, perea ca te tin mai deschise decat de obicei.
Unii pesti aveau niste plagi pe corp, ca si cum ar fi fost juliti.

In ultimult stadiu aveau probleme cu respiratia, echilibrul.

TRATAMENT:
Am facut un acvariu mai mic spital. Si am tratat atat acvariul mare cat si acvariul mic cu SERA BAKTOPUR, SERA OMNIPUR si am dizolvat si SERA ECTOPUR in apa.
In acvariul mic am izolat pestii pe care la care am reusit sa vad clar simptomele descrise mai sus, ne fiind sigur am pus si SERA COSTAPUR doar in acvariul spital (stiu ca e cam neortodox dar nu eram foarte sigur ca intelg boala si am citit ca SERA nu interzice combinarea tratamentelor).

PREZENT:
In noapte urmatoare au mai murit 30 de pesti din cazurile cee mai grave din acvariul spital.
Si pana dimineatza murisera inca 20 tot din acvariul spital.

In acvariul mare, unde ramasesera pestii care nu aratau simptome au mai murit 10 (in timpul in care din spital murisera 50)

ALTI PEST:
Gibbiceps-ul pana azidimineatza nu a parut afectat, nici Corydoras-ul albinos si nici Mulinezii — dar ma tem sa nu pateasca si ei ceva.

SFATURI:
Poate cineva sa ma ajute sa inteleg cu ce problema ma confrunt? Orice eventuale sfaturi pentru cum trebuie sa procedez in continuare sunt deasemenea apreciate.

Multumesc
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Pana la urma cati pesti tineai tu in 130l !?!?

Daca nu interzic cei de la sera tratamentele combinate, cu siguranta nici nu le recomanda, trebuia identificata intai corect boala (acolo in poza pare mouth rot) si aplicat tratamentu corespunzator... nu toate tratamentele existente pe piata, doar asa preventiv...

Parerea mea...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
tudorm
Junior member

IP:

mouth rot - parea cel mai probabil, dar la unii din pesti mai existau si niste julituri care aratau ca costia:

image

de aceea am pus in acvariul spital si SERA Costapur

Alte sfaturi?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2011 16:28:48

tudorm
Junior member

IP:

image

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: