[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Platty
Guppy
Xifo
Poecilia velfera

ACVARIUL MEU scape by @fanta
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Da o cautare pe google cu plante easy si iti alegi de acolo ce iti place.
Daca nu pui femelele gestante in maternitate puii ori sunt mancati de parinti ori de ceilalti pesti . Daca ai plante mai multe in acvariu poate mai scapa cativa.

cryzzzz
Junior member
[Avatar]

IP:

salut,

spune dimensiunile acvariului
cryzzzz
Junior member
[Avatar]

IP:

2 x osram 18w 865 sau mai bun 965
1x osram 18w fluora

alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Pestii nu au nici o treaba cu culoarea neonului.
Osram Floura e pentru plante si e mai movaliu.
Osram 865 si 965 sunt "daylight" si din cate stiu eu adica emit lumina alba (rece).
Succes.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Treci putin si pe la rubrica despre noi
Ca asa se cade intr-o comunitate civilzata cum este acvariu .ro

Ogar batrin dar.... cu miros fin
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai grija cu lumina ca daca nu ai co2 si fertilizant o sa te umpli de alge .
Acum sa nu crezi ca daca ai cele de mai sus gata ai scapat de alge .
Citeste mai mult pe google despre cresterea plantelor de acvariu inainte de a te apuca .
Exista 2 variante :plante fara co2 si fertilizant situatie in care sigur faci alge si cam greu poti scapa de ele si plante cu co2 si fertilizant situatie mai fericita in care poti controla algele .

Aberdain
Member

IP:

osram 865 e numai lumina alba, osram flora este cu lumina galbena. Daca nu ai co2, substrat fertil si fertilizanti lichizi micro si macro nu lua neonul flora. Intradevar plantele cresc f bine dar si algele. Eu n-am reusit sa controlez foarte bine echilibrul cu osram flora si am si co2 si fertilizanti ...

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
Aberdain
Member

IP:

pot sa fie si sub forma de pastile (ex: Sera Co2 tabs - 24 ron, 1tb/100 de litri), Co2 lichid (cel mai bun si consacrat este EasyCarbo - 250ml =36 ron, iti ajunge f mult timp, pui 1ml/50 litri in fiecare zi) si co2 sub forma gazoasa (o butelie cu co2 care baga gazul in acvariul si prin intermediul unui "device" care se numeste reactor sau difuzor gazul se este dizolvat in apa = cea mai ieftina varianta si cea mai buna pe termen lung, varianta poate sa fie chiar si mai ieftina prin confectionarea manuala a bombei cu co2 - o sticla de plastic in care faci o compozitie cu drojdie, apa si zahar, se formeaza niste bacterii care fermenteaza continutul si emana co2 pe care il bagi in acvariu. La bomba trebuie sa fii un pic mai experimentat, nu iese din prima).
Fertilizantii lichizi sunt substante hranitoare pentru plante care se pun in apa. Cele mai folosite sunt Ferropol (din care adaugi sapatamanal) si Ferropol24 din care adaugi cate 1-2 picaturi in fiecare zi in fct de marimea acvariului. (ferropol este cam 15 ron/100ml, ferropol24 13ron/10ml - iti ajung destul de mult timp aceste substante)

Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Aberdain wrote
osram flora este cu lumina galbena.

Gresit.... Osram Flora este un neon cu lumia ROZ neoanele gen 830- 840 au lumina galbena

Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

inelcomutativ(simona)
Tu crezi ca prezentarea de la Rubrica despre noi
Este OK
Eu zic ca nu... si denota lipsa de respect

inelcomutativ
Junior member

IP:

Daca am jignit in vreun mod aceasta comunitate online, imi cer scuze. Dar la randu-mi, m-am simtit ofensata spunandu-mi-se ca scurta mea descriere denota lipsa de respect. Timpul meu este unul relativ limitat, asadar am considerat util, momentan sa-mi stiti macar numele, sa stiti cu cine anume vorbiti.
Asadar, ma numesc Simona Plesca. Sunt din Ploiesti si doresc sa aflu cat mai multe informatii utile despre acest domeniu, deoarece detin un acvariu de aproximativ 130 de litri. Momentan acvariul este in stadiu de finisaj, urmand in cateva zile sa il umplu cu pestisori.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Multumim de intelegere
Noi suntem o comunitatea mai restrinsa (asa ca o familie)
Daca citeai regulamentul te edificai din prima
Succes
La sectiunea "Detalii despre noi" va rugam sa va prezentati cu NUMELE INTREG si sa va limitati la realizarea unei prezentari personale si a experientei dumneavoastra ca acvarist. Pentru orice alte discutii pe teme acvaristice va invitam sa folositi sectiunile dedicate ale forumului.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2011 21:35:32

inelcomutativ
Junior member

IP:

de asemenea, multumesc si eu de intelegere.
mi-am confectionat capac singura:d ( sunt stundenta si unul din comert nu imi pot permite, 400 de lei un capac e ) problema mea e ca filtrul ( e unul intern) mai stropeste putin. si ma intrebam daca asez capacul pe acvariu( neonul e in interiorul acvariului) si neonul ar fi stropit de apa, exista vreun risc? si daca da, cum si cu ce pot acoperi neonul sa nu fie pb?
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Oau.....
Ai confectionat un capac de acvariu ?
Esti foarte dibace ...felicitari
neonul nu trebuie sa aiba contact cu apa si nici stropit in special capetele neonului
filtrul interior ar trebuii sa nu stropeasca ,trebuie daca se poate scufundat mai spre baza(fundul) acvariului

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Sigur don lazarginel are mai multa experienta dar eu din cauza ca neoanele mele sunt fix cat capacul de lungi si nu am avut cum sa pun niciun soclu am ales sa le izolez cu banda izolera si nu am nicio problema si le folosesc de mai bine de o luna si chiar mai transpira cateodata si curge apa pe ele si nu am nicio problema. Felicitari pentru capac.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
inelcomutativ
Junior member

IP:

cat de mult l-as scufunda, el tot face bulbuci cand filtreaza si oxigeneraza apa. practic cand ajung acei bulbuci la suprafata, se sparg si stropesc. as putea face ceva , sa mai adaug ceva sa nu-mi stropeasca neonul?
Aberdain
Member

IP:

scoate aerarea, indreapta jetul de apa spre suprafata api incat sa faca mici valuri iar apa se va oxigena foarte bine.

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai cumva un furtun care iese din acvariu , daca da acela este de vina caci introduce si oxigen in acvariu, poti sa il scoti si sa indrepti jetul de apa in sus astfel incat sa se produca mici valuri la suprafata apei.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2011 22:38:02

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ne prezinti si noua o poza cu capacul? Si citeva detalii - din ce e confectionat etc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: