[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Set-up acvariu Juwel Rio 125  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

PS: daca pogostemonii cresc inalti e perfect la mine au crescut in lateral si au dat radacini in jos si s-au fixat, si arata mai uratei asa..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 1728
Location: pitesti
IP:
Offline

Nu sunt plante putine, dar vei renunta la cateva fara sa-ti zica nimeni. Ai un bazin relativ mic, iar ca sa-ti dau un exemplu, in bazine mici nu au ce cauta plante cu frunze mari. Criptocorinelor le trebuie spatiu cand se vor dezvolta, in partea dreapta poti face loc destul, parerea mea.
[ICQ]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Cu frunze mari ar fi Lotusul. Te referi si la Cryptocoryne?

Iulian - mie imi plac bazinele gen jungla, mi se pare cel mai greu de facut asa ceva; o dezordine controlata. La mine mai trebuie cizelat. Dar deocamdata nu prea am ce face, plantele trebuie sa se dezvolte. Unele nici nu se vad de mici ce sunt..

Mi-a venit numaratorul de bule, cum se procedeaza, se pune apa in el?
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9468
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Da, pui apa in el.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Am pus pe jumatate apa in el. Trebuie umplut?
Deocamdata nu vad cine stie ce imbunatatiri in afara de faptul ca am scapat de Flipperul din acvariu. Macar pentru asta a meritat miscarea. In rest e mai mult zgomot, face galagie mai mare decat filtrul. Ph-ul e mai mare, poate si pentru ca ieri acvariul a ramas mai mult timp fara CO2.
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 1728
Location: pitesti
IP:
Offline

Nu trebuie umplut, trebuie sa pui apa sa poti numara bulele de aer, insa nu este in regula cu zgomotul, nu ar trebui sa se auda nimic.
[ICQ]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

narcis Nu se mai aude asa tare, posibil sa mai fi fost aer. Oricum diferenta e mare, consuma mult mai putin CO2 si PH-ul scade mult mai repede.
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Revin cu unele nedumeriri, ma plangeam acum ceva vreme ca am pe 0 - NO2-NO3 la fel si PO4. Cum am pus filtrele in ambele acvarii situatia a inceput sa se schimbe. La inceput a crescut PO4 cat trebuie, vreo 0,5 la inceput. NO2-NO3 mereu pe 0. Ieri dupa schimbarea apei situatia era urmatoarea:
NO2- 0,5 si NO3-10; GH 10, KH 6.

Azi am facut teste din nou:
NO2=0
NO3=25
PO4=1 mg/l
NH4/NH3=0
GH=12
KH=8
PH=6,85.
CO2=testerul este pe verde deschis la 2 bule pe secunda.

La filtrul din acvariul de 125 am urmatoarele materii filtrante: primul sertar de sus Matrix (0,5 l)+ Siporax, al doilea si al treilea sertar Siporax (4 l) si ultimul Bio-Rio (2 l). Nu inteleg ce-i cu valorile astea, s-a deciclat acvariul? Sau pentru ca filtrul extern este in ciclare am valorile astea in apa? Filtrul intern,ciclat, a ramas in functiune.


narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 1728
Location: pitesti
IP:
Offline

Nu stiu ce sa-ti zic, de ce nu ai facut testele inaintre de schimbul de apa? Apoi este normala reactia, poate cam rapida sa ajunga no2=0 si sa creasca no3, in timp o sa scada si no3, poate cam mult din cauza mediilor de filtrare si o sa trebuiasca sa faci aditie daca vrei plante.
[ICQ]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Am facut teste in urma cu cateva zile. Nu am facut test de NO2-NO3 pentru ca nici nu mi-a trecut prin minte ca ar putea fi altfel decat 0. Problema asta o am de mult timp, de aceea mi-am zis ca nici nu conteaza ce medii filtrante pun daca tot am azotati 0 si fosfatii la fel. Urma sa adaug macro si din prudenta am facut teste. Oricum, Matrix am pus in cantitate foarte mica, sa nu-mi pape si azotul pe care il voi adauga.

Cum totul se intampla pe lumea asta cu un motiv, eu ma intrebam cum am ajuns la aceste valori dupa ce am pus un mega filtru cu materii filtrante care reduc azotatii.
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 1728
Location: pitesti
IP:
Offline

Daca no2 este 0, asa etse normal. Dar no3 ar trebui sa fie mai mare.
[ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Daniela76 wrote:Cum totul se intampla pe lumea asta cu un motiv, eu ma intrebam cum am ajuns la aceste valori dupa ce am pus un mega filtru cu materii filtrante care reduc azotatii.

Probabil dureaza mai mult pina apar in cantitate consistenta bacteriile anaerobe care consuma azotat. E posibil, dupa ce apar, ca productia de NO3 a acvariului sa fie mai mare decit consuma bacteriile.

Nu lua ca "sfinte" valorile date de teste (NO3=10, respectiv 25), nu-s teste in care sa ai incredere 100%, sint doar orientative.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Multumesc mult pentru raspuns. Chiar sunt si eu curioasa ce se va intampla. Va tin la curent.
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Acum am NO2-0; NO3 - 10 si PO4 - 1. Si algele... stagneaza la aceeasi lumina. Interesanta acvaristica asta...
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Ma bate gandul unui nou set-up. Algele astea stagneaza dar nu dispar, substratul e deja murdar iar plantele nu sunt asezate cum as vrea eu. E pe "rol" o comanda de noi plante care ar face acvariul superplantat.
As vrea sa schimb substratul, m-ar tenta Volcanitul. Nu stiu daca e cea mai buna varianta si nici ce cantitate mi-ar trebui. O sa scot filtrul intern si ma gandeam ca 2078-ul ar avea poate nevoie de un ajutor. Stiu ca e un subiect controversat, voi ce parere ati avea de un filtru de substrat? Ma gandeam la varianta in care apa iese prin substrat ca sa evit colmatarea.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Pai nu stiu daca algele dispar atat de repede, odata aparute, trebuie sa zicem o luna sa dispara de la sine ... pdata ce dispar conditiile care le favorizeaza.
Plus, cum stii, masuratorile nu sunt mereu precise, caci algele consuma si ele la randul lor (fosfati de exemplu).

Dar daca tot te-ai hotarat sa faci un layout nou, ce-ar fi sa mai experimentezi cu un No3 reducer sau cu un Phosphate reducer ? S-a rezolvat problema curentilor si a luminei de care discutam mai dedemult ? Parca e vorba de acel BBA din cate tin minte.
Merita si o eritromicina pusa (deconectat filtrul extern ca sa nu se decicleze, eventual pus un mic intern / powerhead care sa plimbe apa) si dupa 8 ore sa zicem facut un schimb mai mare ca de obicei (de 50% minim, as face si mai mult) si atentie la pestiuti sa fie apa aceiasi temperatura si turnata usor sa nu-i surprinda neplacut diferenta de PH - caci apa noua nu are CO2 inca).

Eu zic sa nu renunti ... si sa incerci, altfel daca iti apar si in noul setup nu o sa stii ce e de facut ... Si mie imi apare un pic de BBA dar pe plantele vechi, insa le arunc la tunsoare si pastrez varfurile care sunt sanatoase. Am cativa presupuneri:
a) a aparut recent dupa ce am adaugat mai multi pesti si am crescut cantitatea de hrana (deci probabil Po4 / No3 au crescut).
b) am adaugat ceva mai mult fier ca de obicei.

Cred ca o luna nu mai pun fier, sa vad ce se intampla - daca e de la Po4 / No3.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Multumesc pentru idei viulian, ma gandeam la urmatoarea varianta, scot plantele, le pun in eritromicina, le spal si le reintroduc in acvariu. Daca pun antbs. in acvariu chiar cu un schimb masiv de apa este foarte posibil sa se decicleze. Si parca nici pestii nu i-as pune pe antbs. fara sa fie nevoie.

La BBA iti spun sigur ca nu Fierul este vinovat, nu te sfatuiesc sa renunti la aditia de Fe; mai putin FE = stagnarea plantelor si patesti ce am patit eu. Ce este legata de cantitatea de mancare sunt sigura. Si la mine mai este si problema substratului foarte murdar pe care nu prea am cum sa-l sifonez cum trebuie fara sa scot plantele si mai ales bilele fertilizante.
Insa confirm un lucru: am scos Anubiasul plina de BBA si am pus-o intr-o galeata FARA SA AIBA LUMINA. Ghiceste cineva ce s-a intamplat cu alga?

P.S. De unde pot sa fac rost de eritromicina fara prescriptie medicala?

This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2012 02:13:32

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2784
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

te duci la farmacie si ceri o pastila sau doua. Le explici ca este pentru acvariu nu pentru consum uman. Dintr-o pastila sau doua nu moare nimeni asa ca se evita suspiciunea de supradozare. Eu asa am facut si a tinut figura

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

scorpionul wrote:te duci la farmacie si ceri o pastila sau doua. Le explici ca este pentru acvariu nu pentru consum uman. Dintr-o pastila sau doua nu moare nimeni asa ca se evita suspiciunea de supradozare. Eu asa am facut si a tinut figura


Da, da am incercat deja, nu tine. Ei pentru fiecare antibiotic trebuie sa aiba justificare prin reteta. Sunt si ei controlati la randul lor.
Ar mai fi o varianta, am Amoxacilina in casa. E tot o penicilina.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2012 12:23:55

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Daniela76 wrote:Insa confirm un lucru: am scos Anubiasul plina de BBA si am pus-o intr-o galeata FARA SA AIBA LUMINA. Ghiceste cineva ce s-a intamplat cu alga?

Presupun ca s-a comportat la fel cu BBA-u' de pe Bolbitisu' meu de acum citiva ani: n-a patit nimic , dupa citeva saptamini era intact.

Poze: smilie ... Poze cu plante
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com