kmol wrote:Din cate am citit si am mai intrebat cunostintele pufferi sunt destul de agresivi, au tendinta de a ciupi orice le flutura prin fata ochilor, cum zice si bobesku au si cu ce . Am mai aflat ceva relativ "nou", in lipsa unei alimentatii care sa ii permita sa isi toceasca dintii acestia trebuie scurtati la o anumita perioada.
Stiu de obiceiul lor de a fi mai neastamparati, dar pot fi o solutie in lipsa altora . Si da, la cat sunt de frumosi, ar merge un acvariu doar pentru ei.
Si cum sa le scurtezi dintii? Cum se scurteaza unghiile la caini?
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Eu nu sunt convins ca ar trebui eliminati in totalitate ( probabil ca nici nu-i posibil ), insa e bine sa-i putem tine sub control dpdv populatie printr-o metoda oarecare.
Asadar am luat 3 melci asasini. Eu le-as zice mai degraba "papagali", pentru ca atunci cand i-am bagat in acvariu, pe 2 din ei s-au suit niste pui din melcii mei ... In primul rand cred ca asasinii mei sunt pui, pentru ca-s destul de mici. Adica au vreo 5-6 mm diametrul maxim al cochiliei, si lungimea cochiliei maxim 15 mm.
Acum sa ma ierte al de sus, dar peste tot am citit la descrierea lor de un diametru "longitudinal" ?!?! Ce dimensiune o fi aia, habar n-am.
In prima seara, odata cu introducerea lor in acvariu, am cules din cei vechi cati am putut. A doa zi am mai scos cativa, si acum vad ca e mult mai pustiu, inclusiv cei foarte mici nu prea-i mai vad.
Ziua se ascund foarte bine, si cred ca noaptea ies pe "corso" ...
Va tin la curent.
De vreo 2 saptamani am mai luat un Gourami. M-am gandit eu sa aibe primul un prieten ... Dar am zenzatia ca cel "vechi" il cam fugareste pe asta nou.
Mi se pare mie, sau o fi joaca ? Si daca nu-i joaca, sunt sanse sa se impace pana la urma ?
Chiar ma intereseaza o parere/doua ....
Merci !
Din cate vad eu acolo, dupa inotatoarea dorsala, ai doua femele din doua specii diferite. O Colisa lalia si-un Trichogaster trichopterus. Or fi ele, ambele, Anabantidae, dar, fiind femele, specii diferite, agresivitatea era inevitabila.
Eu sugerez inlocuirea uneia dintre ele cu-n mascul din specia care ramane. Adica, o pereche de colisa, sau de gurami sa ramana in bazin.
Mai, eu nu ma pricep foarte tare la specii, dar stiu ca amandoi sunt Gourami pitici. Ca or fi ambele femele, e foarte posibil.
Sa vad ce naiba fac, pentru ca voi avea clar parte de plansete din partea celei mici ( fiica-mea )
Daca ai dreptate, va trebui sa pastrez Gourami-ul si sa mai iau un mascul. Buba e ca nici la magazin nu stiu sa-mi zica care e mascul si care femela ....
This message was edited 1 time. Last update was at 03/12/2010 18:11:24
Inotatorea dorsala a masculului este mai dezvoltata si ascutita. Cea a femelei este este scurta si rotunda. Femela are in general coloritul mai putin accentuat, iar abdomenul se rotunjeste pe masura ce se dezvolta masa ovariana, in timp ce masculul ramine zvelt.
Colisa lalia mascul Femela+mascul.
Ai doua femele, una de colisa lalia, cea rosie si una de gurami, cea albastra cu pata aia neagra si parca mai ai un neon.
Colisa nu e mascul..inotatoarea rotunjita confirma asta. Gurami-ul, la fel...e o femela tanara, inotatoarea fiind tot rotunjita.
Am comandat deja "un" Colisa, joi se pare ca-l voi avea.
Acum am alta intrebare, si anume despre muschi. Mi-a aparut muschi pe buturuga ! Am cautat pe forum, dar n-am gasit informatii.
E de bine sau de rau ?
Din pacate la tine vad niste Fuzz algae si inca ceva, parca niste Clado, dar nu sunt sigur din cauza imaginii neclare. Nimic din ce ai tu acolo nu seama cu muschiul.
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Am tot citit, si din ce am prins pana acum, ma gandesc sa fac asa:
- Stins lumina automata o perioada
- Schimb de apa la 3 zile ( cam 25% )
- Foarte probabil sa-i fac si o "impachetare" cu patura pentru vreo 2 zile.
Fac bine, rau ? Ce ziceti ?
This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2010 23:01:07
Dolly wrote:Offf...ce te-ai mai complicat cu substratul asta...Dar lasa, ca asa inveti. Nu am fost eu pe faza si imi pare rau. Uite, stiu ca acum e prea tirziu, dar, daca iti mai vine o idee, tine minte - Dekoline.
Dekoline e substrat fertil sau e pietris? Sau se gasesc amandoua? Am cautat pe net si am vazut ca peste tot era prezentat ca fiind pietris. Trebuie sa-mi cumpar si substrat si pietris si incerc sa gasesc ceva bun!