[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere brand acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ReluOlaru
Junior member

IP:

Astazi mi-am dat seama ca am fost un super fraier si am pus cartusul filtrant "invers" in filtru.... Ma rog, am pus unul nou ( a fost livrat cu acvariul ), montat de data asta corect.
Am tot cautat elemente filtrante, si vad ca sunt cam greu de gasit. Am vorbit la un magazin online, si cand l-am intrebat pe nenea de la telefon cate elemente filtrante sunt in cutie, mi-a raspuns: "mecanic, biologic si chimic".... Mai oameni buni, proprietarii astia de magazine online sunt chiar asa saraci cu duhul ??
Ma gandesc ca daca-i intrebi de pesti de apa dulce pentru acvariu, iti vor raspunde: crap, caras, platica, .....

mihai86
Member
[Avatar]

IP:

daaa ... o ignoranta totala, cel mai important e sa te documentezi tu, ca rar gasesti o informatie utila...

Don't force it ... Get a larger hammer.
ReluOlaru
Junior member

IP:

Apa e inca putin tulbure. "Musetel" in schimb e foarte vioi
Asta seara am primit comanda ferma ( pentru cand voi putea adauga si alti pesti ) pentru pestisori "rosii"
Va dati seama ca nu are mare importanta pentru "EA", dar sa semene cat de cat..
Asa ca astept sugestiile voastre pentru ce pesti sa adaug. Nu vreau pesti sensibili, nici sa fac crescatorie, si - evident - sa se impace bine intre ei.
Incercati sa deslusiti voi cam ce pesti sunt pe coperta manualului, ca eu habar n-am ...

http://www.youtube.com/watch?v=_Nzg8kNA2WE
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Din cite am vazut eu acolo, mi se par ca micuta a pus degetelul fix pe un...caras!!! No way! Unui singur caras ii trebuie un bazin de cel putin 50l, cu filtrare puternica, etc. Altceva - musai.
ReluOlaru
Junior member

IP:

Vesti bune, apa se limpezeste Nu-i inca complet limpede, dar nici mult nu mai are.

Am auzit ca sunt foarte frumosi carasii, dar ca sunt extrem de dificili. Evident ca n-au ce cauta in acvariul meu ( daca-i pot zice asa, la cat de mic e ), si vom cauta ceva obligatoriu ROSII !
Legat de limpezirea apei, o bila alba ( daca mi-e permis ) baietilor de la reef !
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ReluOlaru wrote:
Legat de limpezirea apei, o bila alba ( daca mi-e permis ) baietilor de la reef !

Pai daca tot le dai o bila alba, atunci mai fa-le o vizita si mergi cu incredere pe mina lui George. Iti va spune el ce pesti mai merg cu Musetel.

Ca fapt divers - carasii nu sunt pesti dificili. Sunt destul de rezistenti, dar sunt pesti de apa rece. Si, cum iti spuneam, au nevoie de un spatiu mare, un filtru puternic deoarece fac muuulta mizerie si mai au prostul obicei sa includa si unele plante in meniu.
ReluOlaru
Junior member

IP:

Pai d-aia am zis ca sunt dificili, mai ales ca am aflat ca se si inmultesc al naibii de repede.
Cu George am vorbit si pentru pestisori, si o sa merg pe mana lui. Oricum plantele si buturuga le-am luat tot la sugestia lui, asadar "decorul" ii apartine O sa mai pun o planta mai mare zilele astea, pentru ca marti ii lipsea.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ReluOlaru wrote:Pai d-aia am zis ca sunt dificili, mai ales ca am aflat ca se si inmultesc al naibii de repede.

Carasii? Nu se inmultesc chiar asa de repede...Dar sunt tare dragalasi si gratiosi. Cine dispune de un acvariu mare sau de un pond..dar asta e deja alta poveste.
ReluOlaru
Junior member

IP:

Ideea e ca personajul principal e Musetel. Asa ca orice s-ar intampla, va trebui ca ceilalti pesti sa fie adaptati lui. Norocul primului venit
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Relu, salut. Nu ti-am citit toate postarile, dar aproape toate. M-a distrat copios videoclipul cu fetita ta, sa-ti traiasca. M-am uitat cu nevasta-mea mai devreme si ne-am gandit ce ne asteapta peste vreun an-doi, cand fi-mea o sa zica la fel "tati, eu vreau aia, aia si aia...". Deocamdata doar rade si chiuie cand e langa acvariu. Maxime realizari in continuare.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
ReluOlaru
Junior member

IP:

Iti multumesc, sa va traiasca si voua ! Nici nu gandesti ce repede trece timpul, ca miine o sa zica si a voastra la fel
Sincer, daca nu erau fetele ( si in special cea mica ), in ciuda faptului ca iubesc enorm animalele, nu cred ca as fi avut rabdare sa ma ocup de un acvariu.
Chiar daca sunt niste mici pestisori, responsabilitatea exista. Eu sun poate de 2 ori ziua acasa sa vad ce face, mai ales ca sunt primele zile in acvariu.
E o grija, dar si o placere deosebita sa-i vezi cum inoata fericiti
ReluOlaru
Junior member

IP:

Ce liniste ....
Intrebare: cand vreau sa curat acvariul ( adica sa curat sticla cu buretele ), banui ca tre sa scot pestisorii...
Va rog nu dati cu parul
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Nu trebuie sa-i scoti, geamul se sterge pe interior cu ei in acvariu, insa fara miscari bruste
ReluOlaru
Junior member

IP:

Ahaa, ok. In seara asta il curat
In alta ordine de idei, Musetel se simte excelent. La inceput am crezut ca-i diliu, asa de jucaus e
Azi am cam 10 zile de cand am facut acvariul, si in we poate mai aduc cativa pestisori. Nu multi, vreo 2-3.
Va tin la curent !
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

ReluOlaru wrote:Chiar daca sunt niste mici pestisori, responsabilitatea exista. Eu sun poate de 2 ori ziua acasa sa vad ce face, mai ales ca sunt primele zile in acvariu.

Asa faceam si eu, imi sunam jumatatea si o intrebam de sanatate, dar nu a ei ci a pestilor
Apa limpede, pesti fericiti si sa ne tii la curent, eventual cu pozee.

PS Legat de curatare geamuri, ideal e sa le cureti inainte de a schimba apa ca sa iei mizeria afara, si daca iti vine ideea sa cumperi si sa folosesti acei magneti special de curatat, nu te apropia cu ei prea mult de nisip, ca risti sa prinzi 1-2 particule din substrat pe care le tarasti peste geam si iaca zgarietura! Nu ar fi rai nici magnetii, mai ales ca nu-ti uzi mainile decat putin

This message was edited 2 times. Last update was at 30/09/2010 22:29:02

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
ReluOlaru
Junior member

IP:

Inca n-am magneti, dar voi incerca cu un burete nou de vase. Vad ce o iesi ... Oricum dupa curatare voi schimba si vreo 5 litri de apa, ca am mereu pregatita intr-o oala.
Totusi ma gandesc ca buretele cu magnet ( sau cum i-o zice ) e mai practic ca pot intra mai usor unde sunt plantele aproape de geam. Si cum acvariul e foarte mic, sunt cam multe plante pe langa geamuri. Am luat si curatitor de pietris, parca aspirator ii zice. Un tub de plastic cu furtun, de la tertatec, GC30.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Cred ca pentru curatarea geamurilor ti-ar trebui ceva de genul acesta.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau curatatorul de geam de la JBL, e tot la vreo 50 de lei, tare bun si util.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
ReluOlaru
Junior member

IP:

Eu as vrea totusi ceva care sa nu-mi zgarie geamul daca nu voi fi atent. La varsta mea e mai dificil ....
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca nu esti atent, poti zgaria geamul cu orice, chiar si cu un burete, daca "prinzi" vreun fir de nisip si apesi mai vartos.
Cu un pic de atentie insa, aceste neplaceri pot fi evitate

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: