[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ideea e buna sau nu..?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lawrence
Unripe member

IP:

Salut tuturor!Sunt un acvarofil la inceput de drum si foarte novice,caci abia de curind am aflat ca e necesar introducerea de CO2 in acvariu pentru dezvoltarea plantelor.Am tot citit articole despre generatoare de CO2(mai mult sau mai putin profesionale),difuzoare,retete etc.Si undeva am citit ca se poate introduce CO2 si dintr-o solutie lichida,si in acel moment mi-a venit urmatoarea idee:oare sifonul obisnuit de baut(apa+CO2)nu ar fi bun ca un compromis la toate cele de mai sus?Fie introducerea lui in stare lichida in acvariu fie prin colectarea gazului si difuzarea lui in apa?Nu stiu daca ceea ce am scris este de ras sau nu,asa ca rog un profesionist sa ma lamureasca.Daca s-a mai scris imi cer scuze.
harry-ab
Member

IP:

S-a mai scris pe forum. Nu e cea mai buna metoda de introducere a CO2-ului in acvariu. Ca atare in niciun caz si doar gazul...total ineficient. Da un search dupa "bomba CO2", nu te lasa intimidat de denumire, si vezi ce o sa iasa....
[Yahoo!]
Claudiu Truta
Member

IP:

Metoda este mult prea costisiotare. In al doilea rand, este greu sa mentii un nivel cosntat al concentratiei de CO2. Solutiile despre care vorbesti nu contin CO2 lichid. Dioxidul se lichefiaza la presiuni uriase. Acele solutii contin carbon lichid si probabil cel mai cunoscut produs este Easy Carbo, preodus de Easy Life
lawrence
Unripe member

IP:

Multumesc de sfaturi,cred ca o sa ma lansez in fabricarea unui generator,si daca nu merge voi achizitiona unul.Si inca o intrebare:folosirea unui asa zis generator home made prezinta vreun risc?presiuni care nu pot fi controlate si ca urmare explozia recipientelor in care are loc reactia de producere a CO2-ului?
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pericolul este de a zugravi oarecum peretii daca faci reteta fara gelatina, uite, citeste http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10934.page

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2010 13:51:13

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

lawrence wrote:folosirea unui asa zis generator home made prezinta vreun risc?presiuni care nu pot fi controlate si ca urmare explozia recipientelor in care are loc reactia de producere a CO2-ului?

Explozia e posibila doar daca folosesti un robinet care da drumu' la gaz mai putin decit se produce.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: