[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mersi Gege! Am ctit despre ele, o sa mai ma uit ce si cum . Ce specie de anubias imi recomandati?
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

P.S: Am facut rost de aspirator momentan, cand ajung in magazinul de unde am luat pietrisul respectiv si de unde o sa iau anubiasii si autocolantul.

img: https://ibb.co/HHfqGHb

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2022 19:28:20

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deci am facut rost de niste cioate de vita de vie (este super batrana).

Le am curatat la perfectie si cu ajutor (cu cutitul si smirghelul) dar tot au mai ramas aschii, dupa ce le las la inmuiat 1 sapt cu schimb de apa fiarta zilnic oare s ar decojii de tot de tot? practic nu mai au coji dar mai sunt aschii micute, nu ai ce sa le faci.. am o idee cand le scot dupa 1 sapt din apa si se usuca sa le mai dau putin cu cutitul si cu smirghelul.

img: https://ibb.co/b6rryWB pareri?
Bayek
Senior member

IP:

Mie mi se par subtiri. Fii atent, daca tot are cine sa te ajute cu vita, roaga-l sa scoata din pamant radacina de vita de vie batrana, din aia abandonata. Radacina e cea mai buna de bagat in acvariu pentru ca are lemnul rezistent la apa. In plus, radacina de planta batrana e mai masiva si daca ai noroc are o forma mai frumoasa. Si neaparat sa fie dintr-o vita care nu a fost stropita in ultimii 2 ani, nici macar cu piatra vanata.

Si trebuie decojita complet. Orice bucata de scoarta pe care o lasi se va dezintegra in apa si iti face mizerie in acvariu si in filtru.

Imi place ca esti implicat, felicitari! O sa iasa foarte frumos acvariul, doar sa ai rabdare.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2022 11:52:09

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bayek wrote:Mie mi se par subtiri. Fii atent, daca tot are cine sa te ajute cu vita, roaga-l sa scoata din pamant radacina de vita de vie batrana, din aia abandonata. Radacina e cea mai buna de bagat in acvariu pentru ca are lemnul rezistent la apa. In plus, radacina de planta batrana e mai masiva si daca ai noroc are o forma mai frumoasa. Si neaparat sa fie dintr-o vita care nu a fost stropita in ultimii 2 ani, nici macar cu piatra vanata.

Si trebuie decojita complet. Orice bucata de scoarta pe care o lasi se va dezintegra in apa si iti face mizerie in acvariu si in filtru.

Imi place ca esti implicat, felicitari! O sa iasa foarte frumos acvariul, doar sa ai rabdare.

Mersi, dar vitele sunt super super batrane si unchiu (cel care ma ajuta ca sta la tara) are si alta treaba si nu prea mai sta de mine acum cu astea, a zis ca mai bine sa le scoatem asa , adica el le a taiat cu toporul.. (vitele sunt abandonate de mult timp si normal , nefiind stropite, dar sunt putine si vaide capu lor.. nu ai ce alege din ele, asta inafara de ce am zis mai sus). Sper sa reusesc sa fac un decor frumos si cu astea, sincer chiar imi plac cum arata si acestea. O sa le las oricum si 1 sapt. cu schimburi zilnice de apa fiarta in apa dupa cum mi ati spus si voi .

o sa incerc sa le decojesc complet complet.. foarte greu fiind si batrane rau etc.. dar sper ca reusesc

P.S:. am facut rost de pietre (necalcaroase) am pus otet cum mi a fost spus de colegi si nu au avut reactii chimice de niciun fel deci cred ca sunt necalcaroase, las o poza, problema e ca multe le am lua din tarana.. din pamant stand acolo o groaza de timp le am spalat bine in apa 2 3 schimburi apa (asta la tara ca o sa le spal cu apa fiarta etc acasa cand ajung) si tot mai miros a otet si nu prea mi par curate. total, daca as pune detergenti pe ele ar influenta ceva..?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2022 12:07:39

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

David Andrei wrote:Mersi Gege! Am ctit despre ele, o sa mai ma uit ce si cum . Ce specie de anubias imi recomandati?

Esti departe de sectorul 4? Are cine sa te aduca sambata viitoare pe b-dul Metalurgiei? Ca bag foarfeca in acvariu si iti dau eu plante, iti mai dau si niste fertilizant si ce s-o mai gasi.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:
David Andrei wrote:Mersi Gege! Am ctit despre ele, o sa mai ma uit ce si cum . Ce specie de anubias imi recomandati?

Esti departe de sectorul 4? Are cine sa te aduca sambata viitoare pe b-dul Metalurgiei? Ca bag foarfeca in acvariu si iti dau eu plante, iti mai dau si niste fertilizant si ce s-o mai gasi.

Pai fix langa Grand Arena stau , nu stau departe deloc. Dar ce plante exact? Mersi frumos! Ar fi super.
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intrebarea e, pot da ceva din cioatele astea? Adica sa le apara frunze ? Ca nu prea as vrea.

am uitat de poze cu pietrele sa mi ziceti daca e de ele ceva, mie mi se par cat de cat ok => https://ibb.co/7yGLMXM

P.S: Nu cred ca pot venii vineri / weekend u viitor deoarece sunt plecat din Bucuresti. In alta zi n ai putea sapt. viitoare sau maine?..

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2022 12:15:28

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu stiu, ce s-o gasi pe acolo, un anubias, ludwigia - vedem noi.

image

Pana sambata viitoare (eu o sa ajung acolo pe la 9, aproximativ si stau 1-2 ore) sa te orientezi sa stii locatia. E vis-a-vis de Editura Aramis, in blocul nou de la strada, langa cofetaria Art.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Samy
Senior member

IP:

Eu zic sa dai acele cioate la Dan sa le bage pe foc (e scump curentul acum)
Si poate gaseste el ceva ratacit prin casa în loc de acele doua crengi.
Sau daca tot nu vei da bani pe plante (ca vei primi) ia bani si cumpara cum a zis colegul alinutz80 d-in magazin specializat. Asa nu mai ai batai de cap.

Edit:iti faci timp cand e vorba de asa ceva Sau trimiti un prieten cunostinta etc . Nu rata ocazia alta mai greu.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2022 12:17:16

[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Samy wrote:Eu zic sa dai acele cioate la Dan sa le bage pe foc (e scump curentul acum)
Si poate gaseste el ceva ratacit prin casa în loc de acele doua crengi.
Sau daca tot nu vei da bani pe plante (ca vei primi) ia bani si cumpara cum a zis colegul alinutz80 d-in magazin specializat. Asa nu mai ai batai de cap.

Edit:iti faci timp cand e vorba de asa ceva Sau trimiti un prieten cunostinta etc . Nu rata ocazia alta mai greu.

La partea cu focul , stiu dar nu am ce face.. nu plec ca vreau eu din pacate din Bucuresti, vor parintii sa plecam la tara din partea lui taicamiu... Nu prea am pe cine sa trimit.. cel putin nu cred

edit - Dan : stiu unde zici , de cofetarie.

edit 2: e ceva de pietrele alea sau..?

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2022 12:23:06

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Lemnele sunt bune, nu le arunca. Rogi parintii sa te ajute sa le fierbi bine.
Pietrele le testezi cu otet. Pui otet pe ele si daca auzi ca sfaraie, nu sunt bune.
Sa iti iei pietris ca sa ai unde planta - trebuie sa ai un strat de aprox. 4 cm (chiar 5 si il pui in panta, mai mult in spate si mai putin in fata, o sa te ajute si la curatenie ca se strange mizeria in fata)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Lemnele sunt bune, nu le arunca. Rogi parintii sa te ajute sa le fierbi bine.
Pietrele le testezi cu otet. Pui otet pe ele si daca auzi ca sfaraie, nu sunt bune.
Sa iti iei pietris ca sa ai unde planta - trebuie sa ai un strat de aprox. 4 cm (chiar 5 si il pui in panta, mai mult in spate si mai putin in fata, o sa te ajute si la curatenie ca se strange mizeria in fata)

Nu le arunc nici d al naiba!
Am testat pietrele dupa cum am zis , nu sfaraie , nu au nicio reactie chimica, e ca si cum as turna apa pe ele...

edit: Intrebasem, tot miros putin a otet si dupa cateva inmuieri / cu scuimburi de apa acum la tara pentru curatare si tot parca nu s au curatat la perfectie, strica cu ceva daca le as da cu ceva detergenti?
Mai o sa iau un sac de 2.5kg de pietris negru la 18 lei din Horbanch de unde iau majoritatea accesoriilor / etc.. cand ajung

Acum... întrebarea e alta, apa fiarta sau calda depinde cum ne da dl. Nicusor de la cada sau clocotita / fiarta de pe plita?

edit: Intrebarea este alta, tot dupa cateva inmuieri / schimburi de apa sloi (ca mai greu cu apa fiarta si incomod la tara) tot mai miros putin a otet si parca nu s au curatat perfect, pot sau influenteaza cu ceva daca le pun detergenti pe ele?

edit 2: Am scos cioatele sa se usuce pana plec acasa (diseara) , parca au ceva puncte verzi pe ele aparute.. sa fie de la coji presupun, nu? (se vad in poze, ce se vede cu alb e defapt umezeala care par ca niste puncte in poza dar in realitate nu este nimic., decat punctele verzi dar cred ca sunt de la coaja)

img: https://ibb.co/Wy7Ph2Z

This message was edited 4 times. Last update was at 19/02/2022 13:02:18

Samy
Senior member

IP:

David Andrei wrote:
dan.pavelescu wrote:Lemnele sunt bune, nu le arunca. Rogi parintii sa te ajute sa le fierbi bine.

Nu le arunc nici d al naiba!
Am testat pietrele dupa cum am zis , nu sfaraie , nu au nicio reactie chimica, e ca si cum as turna apa pe ele...

edit: Intrebasem, tot miros putin a otet si dupa cateva inmuieri / cu scuimburi de apa acum la tara pentru curatare si tot parca nu s au curatat la perfectie, strica cu ceva daca le as da cu ceva detergenti?
Mai o sa iau un sac de 2.5kg de pietris negru la 18 lei din Horbanch de unde iau majoritatea accesoriilor / etc.. cand ajung

Acum... întrebarea e alta, apa fiarta sau calda depinde cum ne da dl. Nicusor de la cada sau clocotita / fiarta de pe plita?

edit: Intrebarea este alta, tot dupa cateva inmuieri / schimburi de apa sloi (ca mai greu cu apa fiarta si incomod la tara) tot mai miros putin a otet si parca nu s au curatat perfect, pot sau influenteaza cu ceva daca le pun detergenti pe ele?

edit 2: Am scos cioatele sa se usuce pana plec acasa (diseara) , parca au ceva puncte verzi pe ele aparute.. sa fie de la coji presupun, nu? (se vad in poze, ce se vede cu alb e defapt umezeala care par ca niste puncte in poza dar in realitate nu este nimic., decat punctele verzi dar cred ca sunt de la coaja)

img: https://ibb.co/Wy7Ph2Z

Da strica daca le dai cu detergent, insista cu spalarea, ia-le cu tine la oras si bagale sub dus.
Cioatele mai trebuie curatate , insista mult. Si vor disparea ?i ce vezi tu pe ele.
Ai google si youtube baga cate un video daca nu ai inteles ce sa scris pana acum. Sunt tutoriale si de cum se trateaza curata acele cioate
[Email]
Bayek
Senior member

IP:

Arata frumos lemnele, a doua poza e mai reusita. Daca tot mergi la tara, curata-le cu o perie mai tare si fierbe-le intr-un ceaun vreo 2 ore. Eu zic ca merita, asa o sa moara orice posibili locatari care si-au facut casa in ele.
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bayek wrote:Arata frumos lemnele, a doua poza e mai reusita. Daca tot mergi la tara, curata-le cu o perie mai tare si fierbe-le intr-un ceaun vreo 2 ore. Eu zic ca merita, asa o sa moara orice posibili locatari care si-au facut casa in ele.

Mai greu cred cu fiertu mai ales la ceaun. deja aproape le am decojit complet o sa le mai pun la inmuiat sa le mai decojesc asa la maruntisuri si dupa cu apa fiarta 1 sapt. la inmuiat cu schimburi zilnice de apa si cu sare + otet pentru a murii toti locatarii (asa cica s ar elimina parazitii si ce mai are lemnu din ce am vazut pe youtube si pe net)

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2022 15:02:30

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dan, tu mi ai spus sapt. viitoare ca sa treaca 1 sapt. sa pot pune cioatele de lemn, nu? Ca m am gandit la asta Daca nu te deranjeaza si esti predispus sa ma ajuti, tu cand ai mai putea.. luni , marti sau mai ramane sa vorbim? Mersi frumos!

edit: idei pentru cum as putea scapa de filtrul aquael fan mini (70 lei) , plantele artificiale si decorurile (casuta / barca sau ce este ea..)? (cu bani, normal ) ca am dat vreo 40 45 lei pe plante si pe decoruri vreo 50 lei (ambele) si ma doare inima sa le tin la pastrat fara sa fac rost de niste bani pe ele macar, mai cumpar alti anubiasi sau chestii cu banii aia inafara de ce mi da Dan daca poate.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2022 16:24:50

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu doar sambata merg la cabinet, in timpul saptamanii muncesc

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ah....:/ atunci inseamna ca am pierdut sansa poate nu sambata viitoare ci cealalta ..? Pana atunci aia e, cumpar eu 2 anubiasi , ii pun frumos in acvariu , fac si cu filtrul cum mi au zis ceilalti , sa vad in Hornbach daca au autocolant negru, sa iau pietris si tot ce mai trebuie si va trimit poza cu noua infatisare

edit: Multumesc mult pentru "motivatie" daca o pot numi asa

This message was edited 3 times. Last update was at 19/02/2022 16:36:47

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Sambata celalalt nu o sa mai fiu in tara.
Dar le pregatesc sambata si las vorba la doctorite, o sa iti zic eu cand si la ce ora sa mergi dupa plante.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Anabantidae
Go to: