[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
180 L Juwel Vision Nature style  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

In nici un caz! Chiar daca ai o buna plantare si putini pesti, in timp se acumuleaza materie organica. Acum plantele sunt tinere dar cu timpul incep sa piarda din frunze; si o frunza moarta, in descompunere, este tot materie organica. Apoi, resturi de hrana se mai acumuleaza si ele, tot cu timpul. Eu iti sugerez sa ramii la 25% saptaminal.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

Sa ne intelegem , frunzele moarte le strang zilnic la penseta. Alimentele neconsumate le strang la sfarsit de masa cu minciogul si de saptamana trecuta aspir fundul acvariului de mizerii vizibile. Totusi pentru aceasta aspirare nu scot mai mult de 20 l pe saptamana. In aceste conditii, in care am NO3 asa mic , dar totusi acest 20 de l pe care il schimb reprezinta doar circa 12,5 % din tot volumul de apa . Ar fi oare ok sa ma limitez doar la un schimb de 20 l/ saptamana sau 40l la 2 saptamani ?
nicu.laita
Member

IP:

Eu cred ca trebuie schimb de apa 25% pe saptamana. NO3 o sa ramana asa mic.
Daca vrei o parere neutra despre schimbul de apa, intra pe aqadvisor.com
Defineste acolo dimensiunile bazinului, alege filtrul si numarul de pesti din bazin.
O sa ai in josul paginii o analiza despre compatibilitatea pestilor (avertisment daca exista incompatibilitati), gradul de populare al bazinului si recomandare pentru schimbul de apa saptamanal.
La filtre daca nu gasesti exact modelul, sa selectezi unul apropiat de filtrul tau.
Uite un exemplu facut pentru bazinul meu.

[Thumb - 019.JPG]

[Thumb - 018.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2017 16:58:33

[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

....

This message was edited 3 times. Last update was at 02/05/2017 17:21:02

MihaiF
Senior member

IP:

O intrebare care ma framanta , in partea din fata a bazinului am aceasta planta " SAGITTARIA SUBULATA VAR PUSILLA" eu am plantat-o e post de gazon in ideea ca dupa ce se va indesa am sa o tund des , oare se preteaza aceasta planta pe post de gazon , ma intreb eu acum ?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

MihaiF wrote:Astep mai mult pareri de la cei din "campul muncii" decat ceva grafice pe net ...
Nu am intrebari despre compatibilitatea pestilor . De unde ai dedus tu ca as avea aceasta dilema ? Doresc discutii la obiect pe topicul acvariului meu . Multumesc.

Compatibilitatea vine la pachet. Ideea era legata de intrebarea ta, cea legata de schimburile de apa care este direct legata de gradul de populare si de capacitatea de filtrare.
Asadar, colegul ti-a raspuns fix la intrebarea ta.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

Nu am vazut razpunsul tau Silviu . Ideea e ca poate am fost cam acid.
Per total daca schimb doar 20 l de apa pe saptamana nu o sa fie suficient ?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

MihaiF wrote:Nu am vazut razpunsul tau Silviu . Ideea e ca poate am fost cam acid.
Per total daca schimb doar 20 l de apa pe saptamana nu o sa fie suficient ?

In acvariu se formeaza un ecosistem in miniatura. Fiind si unul submers si limitat in spatiu,
in apa se aduna si alte substante nocive, gaze emanate din substrat, animale moarte pe care
nu le vezi (de ex. melci). Daca ai avea un test permanent pentru NO-uri, nu ar fi nici o problema.
Dar nu ai si un puseu de amoniac, si consecutiv lui, o "unda de soc" in NO-uri, poate apare oricind.
Asadar, schimbul de apa, recomandat in general la acel nivel minim necesar, de 25%/saptamina, are
un caracter preventiv, nu curativ. Abordarea este, intotdeauna, proactiva, nu reactiva.

[Email]
nicu.laita
Member

IP:

Bazinul tau are 180l brut si aproximativ 135l net.
Ca sa nu ai probleme, preventiv, trebuie schimbat saptamanal cam 25% din net adica 34L.
Eu iti recomand sa folosesti site-ul respectiv.
[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

MihaiF wrote:O intrebare care ma framanta , in partea din fata a bazinului am aceasta planta " SAGITTARIA SUBULATA VAR PUSILLA" eu am plantat-o e post de gazon in ideea ca dupa ce se va indesa am sa o tund des , oare se preteaza aceasta planta pe post de gazon , ma intreb eu acum ?

a ramas in spate asta ...
ma poate ajuta cineva cu o parere ?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Da, din cite am inteles cind am studiat-o si eu ca o varianta de plantare, poti sa o tii din tunsori, eliminind periodic frunzele mai lungi.
Numai ca nu face acel covor compact, cum fac alte plante de gazon. Pe undeva, este un avantaj, pentru ca poate fi aspirata mai usor.
Eu vreau sa o folosesc in viitorul meu proiect, ca un fel de gard viu, pe linga o carare. Sper sa-mi iasa.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2017 21:24:25

[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

Silviu Man wrote:Da, din cite am inteles cind am studiat-o si eu ca o varianta de plantare, poti sa o tii din tunsori, eliminind periodic frunzele mai lungi.
Numai ca nu face acel covor compact, cum fac alte plante de gazon. Pe undeva, este un avantaj, pentru ca poate fi aspirata mai usor.
Eu vreau sa o folosesc in viitorul meu proiect, ca un fel de gard viu, pe linga o carare. Sper sa-mi iasa.

Acum inca nu a inceput sa mearga cum trebuie , abia am setat nr de ore pt instalatia de CO2. Nu prea cred ca fac totul ca la carte dar sper sa isi dea drumul. Pe de alta parte daca poate cineva sa vina cu o sugestie de ,,gazon,, care sa fie mai compact poate ... nici nu stiu daca sa raman pe asta ? Sa incerc sa pun cuba intr-un loc... in sfarsit vom vedea.
MihaiF
Senior member

IP:

Ceva poze

se poate vedea cum exista o zona unde covorul de sagitallia aproape ca nu mai exista ... s-a topit tot

image

image

image

anubias var. nana care perleaza

image

crew member

image

image

MihaiF
Senior member

IP:

aici as avea nevoie de o sugestie am un spatiu neplantat mai mare intre Valisnerii si pana la piatra cu lemn pe care sunt anubiasii. As dorii sa plantez ceva ce sa depaseasca in inaltime lemnul dar sa creasca mai mica decat valisneria si sa arate bine acolo. Ceva sugestii ar fi bine venite.

image

inca o chestiune bazinul are acum 5 pesti ( 2 colisa lalia , 1 guppy , 1 aimonier si 1 oto ) ma gandesc sa mai pun 4-5 neoni in urmatoarele zile. Apoi voi mai pune 3-4 gurami (nu stiu inca daca pitici sau mari ) sau 2 gurami si 2 leri. Inca nu stiu , dar pe langa pesti care sunt acum si cei 4-5 neoni am sa mai bag numai pesti labirint.
Mai are cineva asa ,,banc,, mic de neoni ? 4-5 pesti ? Se simt in siguranta in asa numere mici ?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Incearca Pogostemon Helferi. Se intinde destul de compact si este frumoasa. La mine cred ca sta bine in fata radacinii pe care se afla un Anubias.
Legat de neoni, toata lumea recomanda minim 7-8.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2017 22:09:18

[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

Silviu Man wrote:Incearca Pogostemon Helferi. Se intinde destul de compact si este frumoasa. La mine cred ca sta bine in fata radacinii pe care se afla un Anubias.

hm ... ideea e ca mai vreau 4-5 pesti labirint ( colisa lalia, trichogaster sumatranus , trichogaster gold , sau leri ) inca nu stiu care din cele 4 specii sau poate voi lua cate o pereche doar din 2 specii nu stiu . Ma mai gandesc , de aceea nu prea as dorii sa ma incurc cu multi neoni ci din contra as vrea sa am cativa pestisori din acestia (putini ) , care sa fie o mica pata de culoare albastra si sa se mai miste din loc in loc.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

MihaiF wrote:
Silviu Man wrote:Incearca Pogostemon Helferi. Se intinde destul de compact si este frumoasa. La mine cred ca sta bine in fata radacinii pe care se afla un Anubias.

hm ... ideea e ca mai vreau 4-5 pesti labirint ( colisa lalia, trichogaster sumatranus , trichogaster gold , sau leri ) inca nu stiu care din cele 4 specii sau poate voi lua cate o pereche doar din 2 specii nu stiu . Ma mai gandesc , de aceea nu prea as dorii sa ma incurc cu multi neoni ci din contra as vrea sa am cativa pestisori din acestia (putini ) , care sa fie o mica pata de culoare albastra si sa se mai miste din loc in loc.

Pai atunci ia vreo 12-15 Boraras Urophtalmoides. Sunt micuti tare si au un comportament foarte interesant. Numai ca trebuie sa verific compatibilitatea. Nu cred ca merg cu colisa sau orice sumatran.

[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

caca ciudat la gurami pitic (colissa lalia ) ? este ok asa caca lung sau are vreo problema pestisorul ?

image

image

image

daca stie cineva pls help
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca vrei sa pastrezi guppy ,adu-i si lui citiva prieteni... nu ai prea place singur,,,poti lua niste masculi sa nu se impuiasca..2 sau 3 cred ca ar fi deajuns

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

adrian09 wrote:daca vrei sa pastrezi guppy ,adu-i si lui citiva prieteni... nu ai prea place singur,,,poti lua niste masculi sa nu se impuiasca..2 sau 3 cred ca ar fi deajuns

Stiu ca nu ii place singur , nici mie nu prea imi place de el . Fiica mea numa ce il vrea in bazin. Va mai primi cel mult inca un mascul sau poate il voi da la un prieten. In bazinul acesta pestii principali ca si numar vor fi pestii labirint.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: