Precum spuneam, a venit timpul pentru ultima serie de fotografii cu acest setup.
Nu pentru ca e la potentialul maxim, pentru ca din punctul meu de vedere nu este, ci pentru ca nu voi mai avea timp de el.
Acvariul va mai sta in picioare vreo doua-trei saptamani...sau pana cand voi avea o zi libera complet, ca sa-l desfiintez
Pana atunci, plantele sunt de vanzare, aviz amatorilor
Acvariul a mers bine, ca si pana acum. Ultima tunsoare a fost inainte de paste si de atunci practic nu am mai facut nimic la el, inafara de schimbul saptamanal de apa si un sters de geam inainte de poze (ca a trecut mai bine de o luna de la ultima curatare).
Si sa incepem cu pozele, nu asa multe ca la ultima tura, ca sa nu va plictisesc
De ce zic ca nu e la potentialul maxim.
Partea stanga e un pic cam salbaticuta pentru gustul meu, ceea ce nu m-ar deranja prea tare, insa frunzele mari si lungi ale pinnatifidei mi-au cam umbrit proserpinaca si nu s-a mai colorat la fel de intens ca de obicei (exemplu se poate vedea in pozele de la pagina 4).
De asemenea as fi vrut sa renunt la tufa de Rotala walichii, care nu s-a inrosit precum as fi vrut eu (si asta pentru ca vorbim de un danish style); insa ca sa o inlocuiesc ar fi trebuit sa astept ceva timp pana sa creasca o alta tufa in loc, poate prin iunie as fi reusit sa inglobez bine alta tufa in locul ei...ori din pacate n-am timpul asta la dispozitie
De asemenea, mai am portiunea din fata cu Rotala goias, care la fel e cam verde pentru un danish, insa n-am avut ce sa-i fac, pentru ca nu vreau sa o scot si sa pierd planta...asa ca a ramas acolo. (la fel si cu alte cateva fire verzi ce se mai vad prin peisaj)
Rotala butterfly
Proserpinaca palustris
Ludwigia mini "super red"
Rotala macrandra mini type IV
Un varf timid de Neasea sp. red
Rotala rotundifolia sp. red
Polygonum sp. Kawagoeanum
Alternanthera reineckii "mini"
Ludwigia inclinata
Rotala walichii
Hygrophilla pinnatifida (care se intinde a naibii printre celelalte tufe

)
Rotala goias
Lagenandra meeboldii 'Red' (sau pink)
Limnophilla belem (si-a dat drumul incetisor la crescut, probabil se va colora cand ajunge mai sus, mai aproape de lumina)
Rasbora espei
Si la sfarsit, o poza cu bannerul semnat de Marie-Sophie Germain
Deci, cam asta a fost cu "The great Danish", mi-am facut damblaua
Imi pare un pic rau ca nu mai am timp sa-l mai modific un pic, dar sunt multumit cu ce a iesit pana acum.
Tot pe final, sunt foarte multumit de linia de fertilizare Dennerle, voi merge in continuare in setupurile viitoare cu ea si o recomand cu caldura oricui! Voi face in curand si o analiza cu cat am cheltuit, cat timp am folosit samd.
Inca nu stiu daca sa inscriu acvariul in vreun concurs...cred ca nu va fi foarte apreciat, datorita abundentei de rosu. Nu se incadreaza in tiparele concursurilor, asta e clar. Dar ma voi mai gandi asupra cestui aspect.
Poze s-ar putea sa mai urmeze, pana desfiintez acvariul...sa vedem cat de lene imi va fi